Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Μυρτάλη

Οι σημερινές 2/11 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Μυρτάλη

Το σημερινό επεισόδιο της σειράς Η Γη της Ελιάς, αναμένεται να είναι άκρως καταιγιστικό για άλλη μια φορά, καθώς η Μυρτάλη συναντά για πρώτη φορά τον Ιάκωβο και η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Δείτε επίσης εδώ ένα άκρως συγκλονιστικό spoiler για την σειρά.

Οι εξελίξεις της Γης της Ελιάς

Η κουβέντα του Λυκούργου με τον Ιάκωβο ξετυλίγει το κουβάρι του παρελθόντος και αποκαλύπτει όσα τον οδήγησαν να φύγει Μάνη. Ο Ιάκωβος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μυρτάλη κι αποφασίζει να είναι η πρώτη στην οποία θα αποκαλυφθεί από την οικογένεια των Βρεττάκων.

Ο Ανέστης κάνει επίσημη πρόταση γάμου στην Ευτυχία, με σκοπό να κλείσει τα στόματα που αμφισβητούν τις προθέσεις του και την επανασύνδεσή τους. Η Αθηνά εκμυστηρεύεται στη Μαργαρίτα πως νιώθει πιο μόνη κι ανυπεράσπιστη από ποτέ.

Τα ανοιχτά μέτωπα έχουν αρχίσει να την καταβάλουν. Η Χάιδω σε συνεργασία με τον Φίλιππο βάζει σε εφαρμογή την μεγάλη εκδίκηση, ενώ ο Στάθης παραμένει ανυποψίαστος και δεν διστάζει να εμπλακεί σε έναν ακόμα καβγά μαζί της.

Η Μυρτάλη συναντά για πρώτη φορά τον Ιάκωβο και η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Η Χάιδω, σε μια κρίση θυμού, αποκαλύπτει στον Φίλιππο τα πάντα για τον πατέρα του. Στο μεταξύ, ο Στάθης έχει πει στην Αρετή ότι πάει στην Καλαμάτα, ενώ είναι με την Ιουλία στην Καρδαμύλη.

Απόπειρα δολοφονίας κατά της Χάιδως

Στη Γη της Ελιάς, η Χάιδω, αποφασισμένη να καταστρέψει τους Καπερνάρους, ομολογεί ότι ο Στάθης ήταν αυτός που αποπειράθηκε να τη σκοτώσει. Ολα τα δεδομένα είναι εναντίον του και η αστυνομία τον συλλαμβάνει. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν η Ιουλία αναγκάζεται να του δώσει άλλοθι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Tivi Sirial

Η Χάιδω συνέρχεται και κατηγορεί ανοιχτά τον Στάθη Καπερνάρο για τον πυροβολισμό της: «Αυτός σας λέω με πυροβόλησε. Είναι φονιάς, όπως έκανε και στον άντρα μου και την κόρη μου», λέει με μίσος. Λίγο αργότερα ο Λυκούργος την επισκέπτεται στο νοσοκομείο και συνειδητοποιεί πως η ταραχή που ένιωσε για τον τραυματισμό της ξεπερνά το φιλικό ενδιαφέρον. Δείτε εδώ τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο της Γης της Ελιάς.

Την ίδια στιγμή η Ιουλία, σε μια στιγμή αδυναμίας, εξομολογείται στον Ιάκωβο όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Στάθη: «Ιάκωβε, δεν ξέρω τι να κάνω. Με τον Στάθη εδώ και καιρό βλεπόμαστε κρυφά. Εκείνος ο παλιός έρωτας δεν έχει σβήσει, ούτε από τη δική μου ούτε από τη δική του την πλευρά», του λέει.

Στο μεταξύ ο Στάθης βρίσκεται στην αστυνομία και ο αστυνόμος Κουράκος τον ανακρίνει για τον πυροβολισμό της Χάιδως: «Δεν έχω κάνει τίποτα, σας λέω. Η γυναίκα έχει πρόβλημα μαζί μου, δεν το καταλαβαίνετε;», του εξηγεί και, παρόλο που δεν έχει ατράνταχτο άλλοθι, αναγκάζεται να τον αφήσει ελεύθερο. Λίγο αργότερα η Χάιδω βγαίνει από το νοσοκομείο και ο Λυκούργος, σε μια στιγμή αδυναμίας, της εξομολογείται πως δεν τη βλέπει μόνο φιλικά, ενώ την ίδια στιγμή η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι των Καπερνάρων.

Ο αστυνόμος ψάχνοντας όλο το σπίτι, εντοπίζει τη θαμμένη καραμπίνα του Στάθη και τον συλλαμβάνει επιτόπου: «Στάθη Καπερνάρε, συλλαμβάνεσαι για την απόπειρα δολοφονίας της Χάιδως Στεφανέα», του ανακοινώνει και του περνάει χειροπέδες. Ο Κουράκος δίνει αμέσως διαταγή: «Πάρτε το όπλο και σε μία ώρα θέλω τα αποτελέσματα της βαλλιστικής», τους λέει. Η βαλλιστική έρευνα βγαίνει και δείχνει ότι η καραμπίνα του Στάθη χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας της Χάιδως και τα δεδομένα αλλάζουν τελείως.

Ωστόσο οι Καπερνάροι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να αφεθεί ελεύθερος ο Στάθης: «Δεν έχουν τίποτα εναντίον σου. Είσαι αθώος, δεν πήγε να σκοτώσεις κανέναν», τον εμψυχώνει ο Στέφανος, αλλά εκείνος γνωρίζει καλά πως αυτή τη φορά η θέση του είναι πολύ δύσκολη. Το μοναδικό του άλλοθι είναι η Ιουλία, αλλά δεν πρόκειται να της ζητήσει να ομολογήσει τον παράνομο δεσμό τους. Από την άλλη, η Ιουλία συνειδητοποιεί πως την ώρα του πυροβολισμού ήταν με τον Στάθη και εξομολογείται στον Ιάκωβο το δίλημμά της:

«Ιάκωβε, δεν μπορώ να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια και να πληρώσει ο Στάθης για κάτι που δεν έκανε. Πρέπει να μιλήσω. Την ώρα της απόπειρας ήμασταν μαζί . Πρέπει να πω την αλήθεια, πριν είναι αργά», του λέει. Η Ιουλία αισθάνεται ψυχολογική πίεση και τελικά αποφασίζει να καταθέσει στην αστυνομία ότι την ώρα που πυροβολήθηκε η Χάιδω, ο Στάθης ήταν μαζί της στο σπίτι της Καρδαμύλης.

Η Ιουλία πηγαίνει στον αστυνόμο Κουράκο και του αναφέρει τη συνάντησή της με τον Στάθη στην Καρδαμύλη. Αυτός την παραπέμπει στον ανακριτή για να καταθέσει: «Δεν αρκεί αυτό που λες. Πρέπει να δώσεις κατάθεση αμέσως», της εξηγεί. Η Ιουλία το κάνει γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν συνέπειες, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και ο Στάθης τελικά αφήνεται ελεύθερος.