Σασμός: Στην Αστυνομία ο Μαθιός για την δολοφονία του Στεφανή

Οι σημερινές 10/11 εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: Στην Αστυνομία ο Μαθιός για την δολοφονία του Στεφανή

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις του Σασμού στο σημερινό 10/11 επεισόδιο. Οι σχέσεις Πέτρου - Αργυρώς καταστρέφονται, την ώρα που ο Μαθιός πάει στο τμήμα για την δολοφονία του Στεφανή, την ώρα που ο Νικηφόρος μαθαίνει όλη την αλήθεια,

Οι 10/11 εξελίξεις στον Σασμό

Επεισόδιο 40

Τα λουλούδια στον τάφο της Ανθούλας φέρνουν στην Καλλιόπη πικρές αναμνήσεις απ’ όταν τη βρήκε σε άθλια κατάσταση μόνη της με το μωρό και αναγκάστηκε να την κλείσει σε ίδρυμα. Κι ο Άγγελος, όμως, βυθίζεται ξανά στο παρελθόν. Θυμάται όσα του είπε η θετή μητέρα του πριν πεθάνει και το όνομα της άγνωστης γυναίκας που τον επισκέφτηκε και φρόντισε γι’ αυτόν όταν ήτανε μικρός... Άννα. Μια συζήτηση με την Άννα, τη γυναίκα του Παντελή, όμως, τον κάνει να αναθεωρήσει τις υποψίες του.

Ο Πέτρος από την άλλη μαθαίνει για τη σχέση Αστέρη και Αργυρώς και γίνεται έξαλλος. Ούτε η Μαρίνα, ούτε η γιαγιά μπορούν να τον μεταπείσουν. Μετά από τα βαριά λόγια που ανταλλάσσουν, η Αργυρώ μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει πικραμένη από το σπίτι της. Ο Αστέρης από την άλλη πηγαίνει να βρει τον Πέτρο και του λέει ότι αγαπά την Αργυρώ και ποτέ δεν ήθελε να βλάψει την οικογένειά τους. Ο Πέτρος όμως είναι ανένδοτος. Και καθώς οι μέρες περνούν, τα δύο αδέρφια συνεχίζουν να μη μιλούν μεταξύ τους, παρά τις προσπάθειες της Μαρίνας να τους τα βρει.

Στο μεταξύ ο Μαθιός και η Βασιλική έχουν κανονίσει το ταξίδι αναψυχής που περιμένουν τόσο καιρό, και ετοιμάζονται να φύγουν έχοντας βρει τις κατάλληλες δικαιολογίες για να μην καταλάβει κανείς πως θα φύγουν μαζί. Ένα τηλεφώνημα του Αντώνη, όμως, θα ταράξει το Μαθιό.

Έτσι ξεκίνησε η βεντέτα στον Σασμό

Στον Σασμό, η Αργυρώ επιστρέφει στο πατρικό της αλλά οι σχέσεις της με τον Πέτρο συνεχίζουν να είναι τεταμένες. Αποφασισμένη να ζήσει τον έρωτά της με τον Αστέρη, αρχίζουν να σχεδιάζουν την απόδρασή τους. Θα προλάβουν ή μια ακόμα «φωτιά» θα πέσει στο σπίτι τους; Μια «φωτιά» που αυτή τη φορά θα τους τη βάλει ο Αγγελος, ο νέος γιατρός…

Από το TiVi Σίριαλ

Ο Αγγελος πήγε στην Κρήτη για να μείνει, έχει βαθιές ρίζες εκεί και θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία, καθώς από τον Αγγελο θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις για τη βεντέτα και το μίσος που χωρίζει τους Σταματάκηδες με του Βρουλάκηδες. Κάτι που ξέρει μόνο η γιαγιά Ειρήνη και φυσικά η Καλλιόπη, η οποία έβαλε το χεράκι της για ένα ακόμα κακό. Δείτε όμως και ένα άλλο "καυτό" spoiler για την σειρά.

Ολοι έχουμε δει τη γιαγιά Ειρήνη να λέει ότι ο γιος της ο Μάρκος δεν έπεσε νεκρός από τα χέρια του Βασίλη Σταματάκη για ένα χωράφι, αλλά κάτι πιο σοβαρό είχε συμβεί. Η Ανθούλα, η μητέρα του Αγγελου που για χάρη της έχει έρθει στο χωριό, ήταν συγγενής με τους Σταματάκηδες. Λεγόταν Ανθούλα Σταματάκη και ήταν η μικρή και αγαπημένη ανιψιά του πατέρα τους, του Βασίλη.

Η Ανθούλα πριν χρόνια είχε αγαπήσει τον Μάρκο Βρουλάκη, τον πατέρα της Αργυρώς και του Πέτρου, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να τον έχει μιας και ο Μάρκος ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μαρίνα. Η κοπέλα έμεινε έγκυος από τον Μάρκο και γέννησε ένα αγόρι, τον Αγγελο, οποίος είναι ετεροθαλής αδελφός της Αργυρώς και του Πέτρου. Η Βασιλική της πήρε το μωρό και το έδωσε και η κοπέλα τότε έβαλε τέλος στη ζωή της. Η αυτοκτονία της Ανθούλας ήταν και ο λόγος που ο Βασίλης Σταματάκης σκότωσε τον Μάρκο Βρουλάκη. Την ώρα που η Βασιλική θα πέσει νεκρή.

Για να ξεπλύνει την ντροπή της οικογένειάς του. Οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια είναι η γιαγιά Ειρήνη και η Καλλιόπη, που ανακαλύπτει τυχαία την αλήθεια και τον δέχεται σαν παιδί της δίνοντάς του μάλιστα και μέρος από την περιουσία των Σταματάκηδων. Τι θα γίνει όμως όταν το μυστικό αποκαλυφθεί σε αυτούς που δεν πρέπει; Τα όρια σιγά-σιγά θα στενεύουν και η αλήθεια δεν θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά των Βρουλάκηδων. Σαν φωτιά θα πέσει στο σπίτι το μαντάτο ότι ο πατέρας τους ο Μάρκος, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στην οικογένειά του, είχε παράλληλη σχέση ενώ ήταν παντρεμένος και μάλιστα είχε κάνει και παιδί.

Η Αργυρώ θα γνωρίσει τον αδελφό της και μάλιστα θα παίξει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο στη ζωή της, ενώ αυτή που θα πληγωθεί πιο πολύ απ’ όλους είναι η Μαρίνα. Η Μαρίνα, μόλις μάθει ότι τόσα χρόνια αναρωτιόταν τι μπορεί να είχε κάνει ο άντρας της στον Βασίλη Σταματάκη για να τον σκοτώσει με τον τρόπο που τον σκότωσε, μπροστά στα μάτια των παιδιών του και δεν έπαιρνε πότε απάντηση, τρελαίνεται. Λίγο αργότερα θα έχουν 3 θανάτους.

Σασμός για αυτό το λόγο ξεκίνησε η βεντέτα

Η Μαρίνα επιτίθεται στην γιαγιά Ειρήνη στον Σασμό

Με αυτή που τα βάζει πρώτα είναι με τη γιαγιά Ειρήνη: «Τα ήξερες όλα και με άφησες να ζω με το μαράζι. Πώς το άντεξες τόσα χρόνια να κρατάς αυτό το μυστικό; Να μη μιλάς… Πώς; Γι’ αυτό έλεγες και ξανάλαγες ότι ο Σταματάκης έκανε αυτό που νόμιζε σωστό; Γιατί μάνα; Γιατί πρέπει να μάθω ότι ο άντρας μου είχε άλλη, έχει παιδί κι εγώ να τρώω τη ζωή μου εδώ για να τιμώ τη μνήμη του και το όνομά του; Γιατί;», της λέει με κλάματα.

Η γιαγιά Ειρήνη δεν δίνει καμιά απάντηση, μόνο της λέει ότι τώρα τα έμαθες όλα, πήρες τις απαντήσεις και κάμε το σωστό.