Ήλιος: Η αποκάλυψη που θα ανατρέψει τα πάντα

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο αποψινό 19/11 επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ήλιος: Η αποκάλυψη που θα ανατρέψει τα πάντα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο αποψινό (18/11) επεισόδιο του Ήλιου, καθώς η Αλίκη αιφνιδιάζεται όταν της επιδίδεται κλήτευση για τη δίκη της που παίρνει επείγουσα προτεραιότητα ενώ μάλιστα στα επόμενα επεισόδια θα αποκαλυφθεί και ποιος είναι ο δολοφόνος του Φίλιππου!

Οι αποψινές 19/11 εξελίξεις του Ήλιου

Η Αθηνά κηρύσσει ανοιχτά πόλεμο στον διοικητή, προκαλώντας την οργή του.

Η Αλίκη εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ελπίδα κάτι κρύβει και ζητάει από τον Στέφανο να το ψάξει. Ο Δημήτρης βρίσκει την ευκαιρία και προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Μαριάνθη…

Η Νάντια το μαθαίνει και τα παίζει όλα για όλα απειλώντας τον με τη ζωή του… Ο Νικήτας ετοιμάζει μια ανεπάντεχη έκπληξη στην Λήδα και ο Στέφανος ζητάει από την Αθηνά να τον παντρευτεί… Κανείς όμως δεν περιμένει την αποκάλυψη που… θα ανατρέψει τα πάντα!

Τραγικές ώρες για την Αλίκη - Στο πλευρό της ο Δημήτρης

Στον Ήλιο, ο Δημήτρης και η Νάντια καταφέρνουν να φτάσουν στην Καβάλα την ώρα που η Αλίκη δικάζεται για τον φόνο του Βολίδη. Ο αστυνόμος στηρίζει τη γυναίκα του. Η κατάθεση της Ελπίδας όμως ανατρέπει τα πάντα.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ενώ ο Δημήτρης προσπαθεί να βρει τρόπο να το σκάσει, η επικείμενη δίκη της Αλίκης έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση σε όλους. Με τη βοήθεια του δικηγόρου της, η κοπέλα προσπαθεί να προετοιμαστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. «Φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω. Ολα τα στοιχεία είναι εναντίον μου», του λέει. «Μη χάνεις την πίστη σου. Υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά», της απαντάει εκείνος.

Ολοι δέχονται να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Και η μεγάλη μέρα της δίκης φτάνει. Οι καταθέσεις των μαρτύρων προκαλούν εντάσεις και η αγωνία της Αλίκης κορυφώνεται.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης και η Νάντια παίρνουν μια απόφαση που θα δώσει τελείως άλλη τροπή στην καταδίωξή τους. Καταφέρνουν να φτάσουν κρυφά στην Καβάλα... «Εδώ θα είμαστε πλέον ασφαλείς», της τονίζει, εκείνη όμως φοβάται. Παράλληλα η Ελένη, η Λήδα και η Αλεξάνδρα καταθέτουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης της Αλίκης.

Δημήτρης Ήλιος

Ο δικηγόρος κατηγορίας, όμως, που έχει στοιχεία για το παρελθόν τους, το εκμεταλλεύεται και φέρνει την Αλίκη σε ακόμα πιο άσχημη θέση. Ο Δημήτρης μαθαίνει για τη δίκη της γυναίκας του και συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί…

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο Στέφανος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από όλα τα εγκλήματα. Η σχέση του με την Αθηνά, της οποίας την εμπιστοσύνη έχει κερδίσει πλήρως, του έχει δώσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μαθαίνει τα πάντα χωρίς να κινεί την υποψία κανενός. Ο Στέφανος μαθαίνει πού κρύβεται η Νάντια, και πηγαίνει ο ίδιος να τη βγάλει από τη μέση.

Η επανένωση της Αλίκης και του Δημήτρη είναι γεγονός και είναι φορτισμένη συναισθηματικά και για τους δύο. «Το ήξερα πως είσαι ζωντανός. Δεν έχασα την πίστη μου σε σένα ούτε στιγμή», του λέει με δάκρυα στα μάτια. Αργότερα η Νάντια εξομολογείται στον Δημήτρη: «Αυτός που προσπάθησε να με σκοτώσει ήταν ο γιος του Μενέλαου». Ο Λαϊνάς για να την προστατέψει, τη φέρνει να μείνει στο σπίτι με την Αλίκη και τα παιδιά.

Η Αλίκη φοβάται, αλλά προσφέρεται να της δώσει καταφύγιο, αφού ο Δημήτρης της λέει πως είναι η μοναδική μάρτυρας που είδε τον άνθρωπο που ψάχνουν. Την επομένη, η μαρτυρία της Ελπίδας στη δίκη της Αλίκης δεν είναι η αναμενόμενη, δημιουργώντας ερωτηματικά για τη στάση της και επιβεβαιώνοντας τις υποψίες πως κάποιον καλύπτει. Η Αλίκη φοβάται πια πως η καταδίκη της είναι μονόδρομος.

Ο Δημήτρης πιέζει την Ελπίδα: «Πες μου τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή της στάσης σου. Τι είναι αυτά που κατέθεσες; Ποιος καλύπτεις;», τη ρωτάει θυμωμένος. Η Ελπίδα αναγκάζεται να ομολογήσει την πραγματική σχέση της με τον Ιάσονα, αλλά δεν κατονομάζει τον Στέφανο. Η Αλίκη καταθέτει στη δίκη της.

Ο Δημήτρης της συμπαραστέκεται, αλλά συνειδητοποιεί ότι οι λόγοι που τους οδήγησαν στον χωρισμό εξακολουθούν να τον επηρεάζουν βαθιά. Η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου για εκείνη έχει φτάσει…