Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή βλέπει τον γιο της να μιλά με την ερωμένη του άντρα της

Οι σημερινές 23/11 εξελίξεις της σειρά του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή βλέπει τον γιο της να μιλά με την ερωμένη του άντρα της

Καταιγιστικό είναι το σημερινό 23/11 επεισόδιο της σειράς Η Γη της Ελιάς. Το ένα σοκαριστικό γεγονός ακολουθεί το άλλο και επικρατεί χαμός. Η Αρετή όμως θα πάθει το μεγαλύτερο σοκ.

Οι 23/11 εξελίξεις στην Γη της Ελιάς

Επεισόδια 83+84α

Η αγωνία εντείνεται όταν οι απαγωγείς επικοινωνούν με την Ισμήνη και τον Λυκούργο για να μεθοδεύσουν την παράδοση των λύτρων. Ο άνθρωπος του Κωνσταντίνου παρακολουθεί τη διαδικασία κρυφά, με σκοπό να εντοπίσει ποιος έχει αρπάξει το μωρό.

Την τελευταία στιγμή, όμως, η παράδοση ακυρώνεται κι η Ισμήνη φοβάται πως δεν θα ξαναδεί το παιδί της. Ο Στάθης νιώθει να ασφυκτιά από τους διαρκείς ελέγχους της Αρετής και δεν μπορεί να βγάλει την Ιουλία από το μυαλό του. Ο Δημήτρης εξομολογείται στην Αθηνά πως δεν την έχει ξεπεράσει, αλλά εκείνη είναι άκαμπτη και σκληρή απέναντί του.

Το κέφι του θα χαλάσει ακόμα περισσότερο όταν η Άννα, για να τον εκδικηθεί, θα του κάψει το αυτοκίνητο. Ο Στέφανος και η Ιουλία βρίσκονται δίπλα στη Μυρτάλη - που θα φτάσει στα όρια της αυτοκτονίας -, η οποία παλεύει να ανακάμψει από την πνευμονία, ενώ μια απρόσμενη συνάντηση τους περιμένει στο νοσοκομείο.

Η Αρετή πηγαίνει στο νοσοκομείο και βλέπει τον Στέφανο να μιλά με την Ιουλία. Η Αναστασία αποκαλύπτει στον Ιάκωβο πως η Αθηνά σκοπεύει να μεταβιβάσει το μισό μερίδιό της από την περιουσία των Βρεττάκων στη Μυρτάλη. Ο Ιάκωβος το μεταφέρει στην Ιουλία κι αυτή, με τη σειρά της, απαιτεί από τον Ισίδωρο και τον Μάνο να κάνουν το ίδιο.

Η Χάιδω ανοίγει νέο κύκλο αίματος

H Βασιλική, αποφασισμένη να κρατήσει το παιδί, προσπαθεί να σκεφτεί πώς θα μπορέσει να απεγκλωβιστεί από το σπίτι της και να μη μάθει κανείς τίποτα. Την ίδια στιγμή και ο Φίλιππος έχει ήδη φύγει από πλευρό της μάνας του και ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι να φύγουν και οι δύο κρυφά από τη Μάνη.

Από το TiVi Σήριαλ

Η εγκυμοσύνη της Βασιλικής προχωράει, αλλά η κοπέλα νιώθει έντονη αδιαθεσία. Μέσα σε όλα της τα προβλήματα την πιάνει πανικός καθώς φοβάται ότι μπορεί να χάσει το μωρό: «Θέε μου, τι θα κάνω;», μονολογεί και βάζει τα κλάματα. Η αδιαθεσία της ωστόσο δεν περνάει απαρατήρητη και η Αρετή αρχίζει να υποψιάζεται πως κάτι ερωτικό έχει προκύψει στη ζωή της κόρης της και της το κρύβει: «Λέγε, ποιος είναι; Δεν μπορεί, εσύ για άντρα έχεις μαραζώσει έτσι», επιμένει. Την ώρα που ένα αγαπητό ζευγάρι χωρίζει οριστικά.

Την ίδια στιγμή η Χάιδω παλεύει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Λυκούργο, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος: «Ούτε να σε ακούω δεν θέλω», της το ξεκόβει. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Χάιδω δέχεται μια απροσδόκητη κι άκρως απειλητική επίθεση μέσα στο σπίτι της. Κάποιοι τη βάζουν στόχο και δείχνουν αποφασισμένοι να την τρομάξουν.

Ετσι η Χάιδω συνειδητοποιεί πως το καρτέλ ναρκωτικών ευθύνεται για τον θάνατο του Πέτρου και της Στέλλας και αποφασίζει να το ψάξει πιο πολύ μέχρι να μάθει την αλήθεια. Στο μεταξύ ο Φίλιππος βάζει έναν φίλο να του βρει σπίτι στην Αθήνα, για να το σκάσει άμεσα από τη Μάνη με τη Βασιλική: «Οταν βρεις κάτι ειδοποίησέ με. Οσο πιο γρήγορα μπορείς. Θέλω να φύγω άμεσα από τη Μάνη», του επισημαίνει. Τα πράγματα όμως αλλάζουν καθώς η στιγμή του χειρουργείου της Αρετής φτάνει.

Γη της Ελιάς η Χάιδω ανοίγει νέο κύκλο αίματος

Το χειρουργείο γίνεται και ο γιατρός ενημερώνει την οικογένεια Καπερνάρου: «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αλλά θα χρειαστεί ακόμα μεγάλος αγώνας από μέρους της Αρετής μέχρι να αποκατασταθεί η κίνηση στα πόδια». Η Βασιλική συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να φύγει και να αφήσει τη μάνα της σε αυτή την κατάσταση, καθώς χρειάζεται τη βοήθειά της και παθαίνει πανικό. Ενώ, να σημειώσουμε πως το trailer του επεισοδίου σήμερα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Παράλληλα η Χάιδω έχει ένα λιποθυμικό επεισόδιο και η Μαργαρίτα την πηγαίνει στη γιατρό. Ετσι τα πράγματα αλλάζουν και από την πλευρά του Φίλιππου, ο οποίος ενημερώνεται για την κατάστασή της και τρέχει κοντά της. Η αυξημένη πίεση της Χάιδως φέρνει τον Λυκούργο και τον Φίλιππο στο σπίτι της και αυτή τη φορά οι εντάσεις καταλαγιάζουν. Η Αρετή αναρρώνει στο νοσοκομείο, έχοντας πάντα δίπλα της τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγωνίες της.

Μόλις όμως η Χάιδω γίνεται καλά και πατάει στα πόδια της, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να πάει στη φυλακή και να βρει τον Βαφέα. Εκεί και ζητά να μάθει την αλήθεια και τον ρωτάει: «Λέγε, ποιος έδωσε την εντολή να σκοτώσουν την κόρη μου;». Ο Βαφέας της δίνει κάποιες πληροφορίες και όλα πλέον δείχνουν ότι ένας καινούριος κύκλος αίματος ανοίγει.