Σασμός: Δύσκολες ώρες για τον Μαθιό - Μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας

Ο Αστυνόμος ανακαλύπτει τη σχέση του με τη Βασιλική

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σασμός: Δύσκολες ώρες για τον Μαθιό - Μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας

Στο Σασμό, σιγά-σιγά όλα βγαίνουν στο φως. Η σχέση του Μαθιού με τη Βασιλική είναι πλέον γνωστή στην Καλλιόπη, στον Αστέρη και στην Αργυρώ. Ομως τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή όταν γίνονται αντιληπτοί και από την αστυνομία...

Οπως ήδη έχουμε δει, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο ο φόνος του Στεφανή να έχει γίνει από κάποιον που μπορεί να ήταν εραστής της Βασιλικής. Μετά την άτυπη κατάθεση του Μαθιού, η σκέψη αυτή παραμερίστηκε, χωρίς ωστόσο να ξεχαστεί.
Το παράνομο ζευγάρι αποφασίζει να συνεχίσει, με την Καλλιόπη να μην μπορεί να κάνει αλλιώς και να το δέχεται, φυσικά υπό όρους και ένας από αυτούς και ο πιο βασικός είναι να φυλάγονται για να μη μαθευτεί πουθενά. Ωστόσο, μια επίσκεψη του Μαθιού στο Ηράκλειο πρόκειται να ταράξει τις ισορροπίες. Μάλιστα ο Μαθιός θα κάνει ένα λάθος που ενδέχεται να αποδειχτεί μοιραίο… (δείτε εδώ τις εξελίξεις για τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας).

Η αστυνομία ανακλύπτει τη σχέση Μαθιού - Βασιλικής στο Σασμό

Εν τω μεταξύ, μια τυχαία περιπολία θα φέρει τον Αντώνη και την Ντίνα πιο κοντά στην αποκάλυψη του πραγματικού δολοφόνου του Στεφανή: «Ωπ, τι έχουμε εδώ; Για άλλα πηγαίναμε κι άλλα ανακαλύψαμε», του λέει η Ντίνα όταν βλέπουν τον Μαθιό να είναι μαζί με τη Βασιλική. «Καλά, μωρέ Ντίνα, μπορεί να είναι τυχαία η συνάντηση των ανθρώπων. Συγγενείς είναι», της λέει ο Αντώνης. «Ναι, αλλά δεν χάνουμε τίποτα να τους έχουμε από κοντά», του απαντάει υποψιασμένη η Ντίνα.

Ο Αντώνης συμφωνεί και αποφασίζουν στο εξής να τους έχουν από κοντά. Η παρακολούθηση του Μαθιού και της Βασιλικής ξεκινά. Η αστυνομία με πλήρη μυστικότητα βρίσκεται συνέχεια πίσω τους και μετά από λίγο το μυστικό τους αποκαλύπτεται: Η αστυνομία μαθαίνει πως έχουν ερωτική σχέση: «Τα είδες; Να την ακούς την Ντίνα. Να δεις λοιπόν ότι αυτός τον έφαγε τον συχωρεμένο. Για να έχουν την ελευθερία τους». Ο Αντώνης όμως είναι σκεπτικός: «Μη βιάζεσαι. Αν είναι αυτός ο ένοχος θα το βρούμε. Χρειαζόμαστε όμως στοιχεία και πρώτα-πρώτα το όπλο του εγκλήματος», της λέει και αποφασίζουν να δράσουν!

Σασμός Βασιλική Μαθιός

Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη πως ο Μαθιός διατηρεί σχέση με τη Βασιλική, ο Μαθιός μπαίνει για τα καλά στο στόχαστρο της αστυνομίας για τον φόνο του Στεφανή. Από την άλλη και η Καλλιόπη δεν μπορεί να ησυχάσει μόνο και μόνο με τη σκέψη ότι κάτι μπορεί να έχει κάνει ο γιος της. Κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα κι αρχίζει κι αυτή να ψάχνει τα πάντα.

Φεύγει από το χωριό και πάει κατευθείαν στο σπιτάκι στο βουνό. Αρχίζει να ψάχνει τα πάντα και αυτό που θα ανακαλύψει θα τη σοκάρει. Η Καλλιόπη βρίσκει στο μπαούλο τυλιγμένο το όπλο του Μαθιού και θυμάται αμέσως όταν τον είχε ρωτήσει πού βρίσκεται και εκείνος της είχε πει ψέματα ότι το είχε αφήσει στον μάστορα να του το φτιάξει. Η Καλλιόπη τρέμει μόλις καταλαβαίνει ότι ο Μαθιός της είναι ο φονιάς του Στεφανή, αλλά τρέμει πιο πολύ ακόμα να μη μαθευτεί. Φοβάται για το πόσο ασφαλές είναι πλέον το μεγαλύτερο μυστικό του γιου της.

Η Καλλιόπη παίρνει το όπλο και εξαφανίζει κάθε ίχνος, αλλά γνωρίζοντας πια τη φρικτή αλήθεια για τον φόνο του Στεφανή, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και ξεσπά την οργή της στον λάθος άνθρωπο, στη Βασιλική. Η Βασιλική φυσικά και δεν γνωρίζει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον άντρα της.

Η Καλλιόπη όμως ουρλιάζοντάς της «εξαιτίας σου έγιναν όλα. Για σένα ο γιος μου μπήκε στη φωτιά», κινδυνεύει να προδώσει άθελά της ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία. Την ίδια στιγμή η αστυνομία σφίγγει τον κλοιό ολοένα και περισσότερο γύρω από τον Μαθιό, ψάχνοντας το όπλο του φόνου. Για μια ακόμα φορά δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα, γιατί στον έλεγχο που κάνουν δεν βρίσκουν το όπλο του.