Ήλιος: Η Αλίκη και ο Δημήτρης βασανίζονται από το αδιέξοδο της σχέσης τους

Οι σημερινές εξελίξεις της νέας σειράς του ΑΝΤ1

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ήλιος: Η Αλίκη και ο Δημήτρης βασανίζονται από το αδιέξοδο της σχέσης τους

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (2/12) επεισόδιο του Ήλιου, καθώς η Αθηνά και ο Στέφανος χαίρονται την εκδρομή τους όμως τα πράγματα, όμως, δεν είναι όπως φαίνονται. Σε λίγες μέρες μάλιστα, θα δούμε και τι γίνεται με τον Στέφανο.

Οι αποψινές 2/12 εξελίξεις του Ήλιου

Η Ελπίδα εξηγεί στον Δημήτρη τους λόγους που την ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον Ιάσονα.

Ο Δημήτρης προσπαθεί να την πείσει να του αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του γιου του Μενέλαου… Η Λήδα κι όλη η οικογένεια προσπαθούν να συμπαρασταθούν στον Χάρη που ανησυχεί πως οι γιατροί τού κρύβουν κάτι για την υγεία του.

Η Αλίκη και ο Δημήτρης βασανίζονται από το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει φτάσει η σχέση τους…

Κι ενώ ο Στέφανος βρίσκεται μόνος με την Αθηνά, ο Μιχάλης τυχαία ανακαλύπτει στο γραφείο του Στέφανου κάτι που μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Ο Δημήτρης βρίσκει τη δύναμη να πάρει την απόφασή του για τη σχέση του με την Αλίκη…

Ο Διοικητής είναι βιαστής - Ο Χρήστος τον κλείνει στη φυλακή

Στον Ήλιο, ο Χρήστος προσπαθεί να εντοπίσει τον άντρα που κακοποιεί γυναίκες και βάσει της περιγραφής που δίνουν στο φόρουμ γυναίκες που υπήρξαν θύματά του, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τον διοικητή. Ετσι ξεκινά ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να βρει στοιχεία για να τον ενοχοποιήσει.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η Δάφνη μπαίνει σε ένα φόρουμ με γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και ανακαλύπτει πως ανάμεσα στις μαρτυρίες των γυναικών υπάρχει ένα κοινό στοιχείο για τον άντρα που τους παρενόχλησε. Το λέει στον Χρήστο. «Αυτός ο εγκληματίας κυκλοφορεί ακόμη και ποιος ξέρει πόσες ακόμη γυναίκες θα πέσουν θύμα του. Πρέπει να τον βρούμε», του επισημαίνει κι εκείνος συμφωνεί. Μαζί προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Βάσει των μαρτυριών, ο άνθρωπος αυτός έχει εξουσία στα χέρια του και είναι υπεράνω πάσης υποψίας και η όποια καταγγελία πέφτει στο κενό αφού ανήκει στον κύκλο της αστυνομίας. Από τις περιγραφές ο Χρήστος πείθεται πως ο άνθρωπος για τον οποίο μιλούν οι κακοποιημένες γυναίκες στο φόρουμ είναι ο διοικητής Πάνος Σταματίου. «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι αυτός.

Ολα όσα λένε οι γυναίκες αυτές τον φωτογραφίζουν. Πρέπει να με βοηθήσεις να τον παγιδεύσουμε», ζητάει στη Δάφνη κι εκείνη συμφωνεί. Παράλληλα ενημερώνει τον Δημήτρη και την Ελπίδα. «Αν είναι αυτός πρέπει με κάθε τρόπο να τον αποκαλύψουμε», του λέει ο Λαϊνάς.

Ήλιος Χρήστος

Ο διοικητής, που έχει καταστρέψει πολλές γυναίκες, προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του. Ετσι επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να ενοχοποιήσει άλλον για τα δικά του εγκλήματα. Την ίδια ώρα ο Χρήστος, ο Δημήτρης και η Ελπίδα προσπαθούν να βρουν στοιχεία εναντίον του. Στο μεταξύ μια επίσκεψη της Σοφίας στο αστυνομικό τμήμα καταλήγει σε μια δυσάρεστη έκπληξη αφού ο διοικητής φαίνεται πως την έχει βάλει στο μάτι.

Αργότερα, καταλαβαίνοντας πως ο Χρήστος ψάχνει για εκείνον, τον εκβιάζει πλέον ανοιχτά: «Η υπόθεσή σου να ξέρεις ότι δεν έχει κλείσει. Ξέρω ότι εσύ βοήθησες τη Δάφνη να αποδράσει και μπορώ να σε κάνω να το ομολογήσεις. Μην κάνεις κάτι που αργότερα θα το μετανιώσεις», του λέει όλο νόημα. Ο Χρήστος δεν μπορεί να δεχτεί τον εκβιασμό του διοικητή και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τον κατηγορήσει και να τον βάλει στη φυλακή. Η Σοφία είναι αντίθετη με αυτό. «Μην τα βάζεις μαζί του.

Σκέψου το παιδί σου κι εμένα. Είναι πολύ επικίνδυνος. Φοβάμαι, δεν το καταλαβαίνεις;», είναι τα λόγια της προς τον άντρα της. Αργότερα η κοπέλα τρομοκρατείται ακόμη περισσότερο όταν ο διοικητής την επισκέπτεται με ερωτική διάθεση στο μπαρ της. Βέβαια ο Χρήστος δεν θα κάνει πίσω και τελικά θα καταφέρει να βρει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή τού Πάνου Σταματίου και θα τον κλείσει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.