Γη της Ελιάς: Δύσκολες ώρες για τον Στάθη - Μαθαίνει τα άσχημα μαντάτα

Συντετριμμένος προσπαθεί να βρει λύση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: Δύσκολες ώρες για τον Στάθη - Μαθαίνει τα άσχημα μαντάτα

Στη Γη της Ελιάς, η σχέση της Ιουλίας με τον Γιώργη προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Η Ιουλία είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω, παρά τα τελευταία «καμώματα» του Στάθη και πιο εγωιστικά από ποτέ, μάλιστα αποφασίζει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να πει «ναι» στην πρόταση γάμου του Γιώργη.

TV24

Η Ιουλία και ο Κουράκος συμφωνούν να προχωρήσουν τη ζωή τους μαζί και πηγαίνουν στα αδέλφια της Ιουλίας, όπου τους ανακοινώνουν τα ευχάριστα νέα: «Αποφασίσαμε να παντρευτούμε και μάλιστα σύντομα. Σε έναν μήνα από τώρα, αλλά δεν θέλουμε πολλά-πολλά. Ο γάμος μας θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο», τους λένε (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας).

Ο Στάθης μαθαίνει για τον γάμο της Ιουλίας στη Γη της Ελιάς

Ο Ισίδωρος και ο Ιάκωβος χαίρονται αφάνταστα με τα νέα: «Μπράβο, να ζήσετε. Δεν ξέρετε τι χαρά μεγάλη μου δώσατε», είναι τα λόγια του Ισίδωρου. Τη χαρά της όμως μοιράζεται και η Μυρτάλη με τον Στέφανο: «Είμαι πολύ χαρούμενη με τη θεία Ιουλία. Πάντα ήθελα να φτιάξει τη ζωή της και τώρα φαίνεται πολύ ευτυχισμένη», υποστηρίζει κι εκείνος, προκειμένου να βεβαιωθεί πως ο πατέρας του θα πάψει να σκέφτεται την Ιουλία, του αναφέρει το συμβάν:

«Σε έναν μήνα η Ιουλία παντρεύεται με τον Κουράκο. Το ανακοίνωσαν και επίσημα μου είπε η Μυρτάλη», του λέει και ο Στάθης κάνει πως δεν τον ενδιαφέρει, αλλά μέσα του βράζει. Δεν μπορεί να δεχτεί πως έχασε την Ιουλία για πάντα.

Γη της Ελιάς Ιουλία Κουράκος

Στο μεταξύ η Μυρτάλη πηγαίνει για φαγητό με την Ιουλία και τον αστυνόμο και περνάει πολύ όμορφα καθώς μιλούν για τις ετοιμασίες του γάμου. Παράλληλα η Ιουλία με τον Γιώργη ορίζουν την ημερομηνία και βρίσκουν εκκλησία για τον γάμο τους.

Ο Στάθης, από την άλλη, δεν κρατάει την ψυχραιμία του και παθιασμένος όσο ποτέ άλλοτε, μπουκάρει μέσα στο σπίτι της Ιουλίας και ζητά εξηγήσεις: «Εμαθα ότι παντρεύεσαι. Γιατί, Ιουλία; Τόσο καιρό με περίμενες και δεν μπορείς λίγους μήνες ακόμα; Σου είχα πε ότι θα χωρίσω μόλις η Αρετή γίνει καλά. Τι άλλαξε; Είχες ήδη βρει τον αναπληρωματικό;», την κατηγορεί.

Η Ιουλία σφίγγει τα δόντια: «Ε ναι, λοιπόν, τόσο καιρό φλέρταρα μαζί του. Ηξερα ότι του άρεσα και του έδινα ελπίδες μέχρι να δω τι θα κάνω μαζί σου», του λέει κατάμουτρα. Ο Στάθης απογοητεύεται από την παραδοχή της Ιουλίας πως έπαιζε διπλό παιχνίδι ανάμεσα σε εκείνον και τον Κουράκο και φεύγει ένα ράκος.

Λίγο αργότερα ο Κουράκος καλεί τον Στάθη στο τμήμα και του κάνει μια κουβέντα για την Ιουλία και τον γάμο τους, ενώ η Ιουλία προτείνει στη Μυρτάλη να γίνει κουμπάρα της: «Θα μου έδινες μεγάλη χαρά, Μυρτάλη μου. Σε θέλω δίπλα μου εκείνη την ώρα. Ξέρεις πόσο μεγάλη αδυναμία σου έχω», της λέει και φυσικά η Μυρτάλη δέχεται να την παντρέψει.

Στο μεταξύ ο Στάθης όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δεχθεί ότι χάνει την Ιουλία οριστικά και πηγαίνει να βρει τον Ιάκωβο, στον οποίο ξεκαθαρίζει: «Να το ξέρεις, την Ιουλία θα τη διεκδικήσω από την αρχή».

Ο Ιάκωβος αυτή τη φορά όμως του δηλώνει: «Ασε ήσυχη την Ιουλία γιατί να ξέρεις ότι θα με βρεις απέναντί σου». Την ίδια στιγμή η Ιουλία, με τη βοήθεια της Μυρτάλης, προχωράει τις ετοιμασίες του γάμου, ενώ ο Στάθης ασφυκτιά κάθε μέρα και πιο πολύ. Ετσι αποφασίζει να κάνει μια ακόμη προσπάθεια για να αποτρέψει την Ιουλία από το να παντρευτεί: «Μην το κάνεις αυτό, Ιουλία, θα το μετανιώσεις. Δεν τον αγαπάς, δεν μπορεί να αγαπάς άλλον εκτός από μένα», υποστηρίζει αλλά εκείνη είναι ανένδοτη.