Ανακοινώνεται ο γάμος στον Σασμό - Θα γίνει χαλασμός

Εξέλιξη που θα φέρει θύελλα αντιδράσεων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανακοινώνεται ο γάμος στον Σασμό - Θα γίνει χαλασμός

Στον Σασμό, η Μαρίνα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά από όλα όσα αντιμετωπίζει στο σπίτι, ξεσπάει σε όλους και φτάνει η στιγμή για να σκεφτεί ότι όλα αυτά τα χρόνια που μεγάλωνε τα παιδιά της δεν κοίταξε ποτέ τη δική της ζωή. Ετσι αποφασίζει να αλλάξει πριν να είναι αργά και για την ίδια.

Η Μαρίνα, απελπισμένη, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του Αντώνη κι εκείνος της δίνει κουράγιο και της υπόσχεται να είναι πάντα δίπλα της. Οχι όμως όπως τώρα, κρυφά απ’ όλους: «Μαρίνα, θέλεις να παντρευτούμε; Τόσα χρόνια δεν ήθελα καμία άλλη γυναίκα στο πλευρό μου. Το ξέρεις αυτό», της λέει. Η Μαρίνα δείχνει αυτή τη φορά να είναι θετική στην πρόταση του Αντώνη, αλλά δεν του απαντάει αμέσως. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκαν μερικά δυσάρεστα νέα για τη σειρά.

Οταν γυρίζει στο σπίτι της, πιάνει τη πεθερά της να διαβάζει το γράμμα της Ανθούλας και αποφασίζει με κάθε τρόπο να το βρει… Τελικά η Μαρίνα βρίσκει το γράμμα και με αυτά που διαβάζει καταρρέει. Αυτό που καταλαβαίνει πιο πολύ απ’ όλα είναι ότι ζούσε σε ένα ψέμα. Ο άντρας της, αυτόν που πενθούσε χρόνια τώρα, την απατούσε. Είχε σχέση με μια άλλη κι αυτή σπάραζε και καταδίκασε τη ζωή της.

Σασμός γάμος

Η Μαρίνα προς το παρόν δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Δεν αποκαλύπτει πουθενά ότι ξέρει για τον Μάρκο και την Ανθούλα, όμως μέσα της βράζει και παίρνει αποφάσεις για τη ζωή της. Στο μεταξύ η παγίδα που στήνει ο Αντώνης στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας φέρνει για πρώτη φορά καρπούς. Ομως δεν φαίνεται να χαίρεται πολύ, καθώς ο νους του είναι αλλού.

Ο Αντώνης το μόνο που σκέφτεται είναι η Μαρίνα, την πρόταση γάμου που της έκανε και την υπόσχεση που της έδωσε για μια νέα, ομορφότερη ζωή… Η Μαρίνα, επηρεασμένη και θυμωμένη από το γράμμα της Ανθούλας, σκέφτεται όχι θυσίασε τη ζωή της και ότι πρέπει πλέον να κοιτάξει τον εαυτό της.

Την ίδια στιγμή τηλεφωνεί στον Αντώνη για να βρεθούν και εκεί του λέει: «Αντώνη, αποφάσισα. Ναι, τη δέχομαι την πρόταση γάμου, με την προϋπόθεση όμως ότι θα το δεχθούν τα παιδιά μου. Θα τους μιλήσω σήμερα κιόλας», του υπόσχεται. Η Μαρίνα αποφασισμένη να μην κρύψει τίποτα πια, μιλάει στα παιδιά της: «Ο Αντώνης μού ζήτησε να παντρευτούμε. Εγώ του είπα ότι πρώτα απ’ όλα βάζω τα παιδιά μου και θα το δεχτώ μόνο αν το δεχτείτε κι εσείς», τους λέει.

Η ανακοίνωση του γάμου στον Σασμό

Ομως οι αντιδράσεις των παιδιών είναι διαφορετικές. Η Αργυρώ, αν και προβληματισμένη, είναι συγκαταβατική και λέει στη μάνα της ότι απλά θέλει να τη δει ευτυχισμένη: «Θέλω να σε βλέπω να γελάς. Αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένη, δεν έχω κανένα λόγο να έχω αντίρρηση». Ο Πέτρος όμως γίνεται έξαλλος: «Τι λες, ρε μάνα. Ακούς τι λες; Τώρα μετά από τόσα χρόνια σου ήρθε να παντρευτείς, να μας κάνεις ρεζίλι σε όλο το χωριό; Δεν πας καλά. Αν κάνεις κάτι τέτοιο εμένα ξέγραψέ με», της λέει και η Μαρίνα πικραίνεται αλλά δεν μπορεί να μιλήσει, να του πει όσα έμαθε για τον πατέρα του.

Η ζωή της Αργυρώς σε κίνδυνο

Η Αργυρώ δεν έχει καταλάβει τον ρόλο του Αγη και τον ενημερώνει για τις υποψίες της για τον Διονύση, βάζοντας έτσι σε θανάσιμο κίνδυνο τον εαυτό της. Ο Αγης φυσικά μιλάει στον Διονύση και του λέει ότι η κοπέλα τον έχει καταλάβει και ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί να μιλήσει στην αστυνομία.

Ετσι ο Διονύσης του δίνει εντολή να τη βγάλει από τη μέση. Το σχέδιο δολοφονίας της Αργυρώς είναι έτοιμο. Λίγο αργότερα η Αργυρώ δέχεται ένα τηλέφωνο από τον Αγη να τον συναντήσει σε ένα απόμερο μέρος για να μιλήσουν υποτίθεται γα την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας, ενώ ο σκοπός τους είναι να τη σκοτώσουν. Ωστόσο την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, εμφανίζονται τυχαία από εκεί ο Μαθιός με τον Αστέρη και ουσιαστικά τη γλιτώνουν. Κάτι που δεν γίνεται με τον Διονύση.

Η αστυνομία έχει φτάσει ήδη σ’ αυτόν και του περνάνε χειροπέδες. Ο Διονύσης συλλαμβάνεται και μπαίνει στη φυλακή!