MasterChef 6 - highlights 17/1: Το Golden Pin του Ιωαννίδη και οι διαγωνιζόμενοι με τις τραγικές ιστορίες

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 6 - highlights 17/1: Το Golden Pin του Ιωαννίδη και οι διαγωνιζόμενοι με τις τραγικές ιστορίες

Ακόμη ένα επεισόδιο του MasterChef 6 παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας 17/1, το οποίο είχε στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης. Αφού οι διαγωνιζόμενοι μίλησαν για τα όσα έζησαν.

Τα 17/1 highlights του MasterChef 6

«Μου εξαφάνισε τα πάντα» - Η εξομολόγηση για το αυτοάνοσο που του άλλαξε τη ζωή

Με τον Κωνσταντίνο από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το επεισόδιο του Masterchef 5, ο οποίος θέλησε να εντυπωσίασει τους 3 κριτές με το πιάτο του.

Ο ίδιος, λίγο πριν αξιολογηθεί η προσπάθειά του, εξομολογήθηκε το αυτοάνοσο που απέκτησε από το άγχος και τον οδήγησε στην απώλεια των τριχών.

«Μάγειρας έγινα από σπόντα για βιοποριστικούς λόγους. Έκανα στησίματα σε συναυλίες, πολύ βαριά δουλειά η οποία μου κατέστρεψε το σώμα. Πήγα σε μια κουζίνα με την ελπίδα ότι θα γλιτώσω από την καταστροφή του σώματός μου, έκανα πολύ μεγάλο λάθος. Το αυτοάνοσο που με χτύπησε λέγεται γυροειδής αλωπεκία. Συνήθως κάνει στάμπες παντού, εμένα με πήρε και με σήκωσε. Μου εξαφάνισε τα πάντα», αποκάλυψε.

Τελικά όλα πήγαν καλά για τον Κωνσταντίνο και κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, ωστόσο το twitter φαίνεται πως έχει βρει ήδη τον φετινό νικητή!

«Δεν είχα πιθανότητες να ζήσω» - Συγκλόνισε με το πρόβλημα υγείας του

Σειρά είχε ο Νικόλας, ο οποίος μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

«Επειδή έχω κάνει μια σειρά επεμβάσεων στον εγκέφαλο, δεν βλέπω από αριστερά έχει μειωθεί το οπτικό μου πεδίο, οπότε ότι είναι εκεί πρέπει να γυρνώ τα μάτια μου και το κεφάλι μου. Καμια φορά τα χάνω αριστερά. Το 2006 έπαθα μια κρίση επιληψίας στον ύπνο μου και διαγνώστηκα με αρτηριοφλεβώδη δυσπλασία στον εγκέφαλο. Ξεκίνησα μια θεραπεία με εμβολισμούς. Στον δεύτερο, μετά την επέμβαση, έγινε ενδοεγκεφαλιακή αιμορραγία, οπότε κι έπεσα σε κώμα.

Υπήρξε μετά ένα μπαράζ εγχειρήσεων, έγινε μετά οίδημα στον εγκέφαλο κι ήμουν στην εντατική. Δεν είχα πιθανότητες να ζήσω και να περπατήσω κι είμαι εδώ. Το τατουάζ είναι γιατί είχα 0,1 πιθανότητα να ζήσω και 0,001 να περπατήσω. Ζω από θαύμα. Μόνο χαμογελώ και πάω μπροστά», αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Νικόλας ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.

«Έχω να δω τα παιδιά μου 16 χρόνια» - Σπάραξε στο κλάμα

Μετά η Ταμάρα από την Γεωργία η οποία πήγε για να φτιάξει την δική της συνταγή για τους κριτές. Λίγο πριν βρεθεί ωστόσο ενώπιων της κριτικής επιτροπής, θέλησε να μοιραστεί την συγκινητική της ιστορία.

«Είμαι μόνη μου, η οικογένειά μου είναι στην Γεωργία κι έχω τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Δεν τους έχω δει και δεν έχω πάει αυτά τα 16 χρόνια. Τα άφησα στην πεθερά μου, η οποία πέθανε πριν λίγο. Ήταν για τα παιδιά μου και μάνα και γιαγιά. Αποφάσισα εύκολα να φύγω από την πατρίδα μου για να έχουν καλό μέλλον τα παιδιά μου. Ο άντρας μου δεν μπορούσε πια να τα βγάλει πέρα.

Είπα να έρθω για λίγο για δυο χρόνια και θα γυρίσω. Έτσι πέρασαν 16 χρόνια και μεγάλωσαν τα παιδιά μου χωρίς εμένα. Αν είχα γυρίσει πίσω, δεν θα έφευγα γιατί έχασα τόσα χρόνια. Δεν μπορώ να πω αν άξιζε ή όχι.. Δεν έχω πάει στην Γεωργία, δεν έχω χαρτιά. Θα πάω στο σπίτι να αγκαλιάσω και να φιλήσω τα παιδιά μου. Δεν ξέρω τι με περιμένει εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Έκλαψαν» από τα γέλια οι κριτές με το πιάτο που τους ετοίμασε - Επικό σκηνικό

Ένα ιδιαίτερο πιάτο θέλησε να ετοιμάσει για τους κριτές στο MasterChef 6 η Λύκα από την Πάτρα, με την επιλογή της μάλιστα να κάνει τους 3 σεφ να «κλάψουν» στα γέλια.

Συγκεκριμένα, η ίδια έφτιαξε αρχ@@@α καπαμά και όπως τόνισε είναι ένα πιάτο που της αρέσει και το έχει φτιάξει πολλές φορές, αν και δεν είναι επαγγελματίας μαγείρισσα.

Όταν λοιπόν το ετοίμασε, ζήτησε από την κριτική επιτροπή να το δοκιμάσει, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να λέει χιουμοριστικά στον Σωτήρη Κοντιζά: "Σώτο, μη φας πολύ, τσίμπα μόνο" κάτι που τους έκανε να ξεσπάσουν σε απίστευτα γέλια και να της δίνουν τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Έπαθε πλάκα ο Πάνος Ιωαννίδης με το πιάτο του - Του έδωσε το Golden Pin του

Το όνειρό του πραγματικότητα στο Masterchef 6 θέλησε να κάνει ο Στάθης από την Χρυσοβίτσα Αστακού, ο οποίος θυσίασε αρκετά, μιας και χρειάστηκε να αποχωριστεί την μόλις 14 ημερών κορούλα του.

Ο ίδιος βρέθηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή και ετοίμασε φιλέτο μπακαλιάρου, ένα πιάτο για το οποίο ένιωθε αρκετά σίγουρος και αισιόδοξος, μιας και το είχε μαγειρέψει 7-8 φορές.

Πράγματι, η προσπάθειά του ήταν εντυπωσιακή, μιας και εκτός από 3 «ναι», κατάφερε να κερδίσει και το golden pin του Πάνου Ιωαννίδη, το οποίο τον στέλνει απευθείας στο σπίτι του ριάλιτι μαγειρικής.

«Δεν συμφωνώ με τα δύο “ναι” και πιστεύω ότι αξίζεις κάτι περισσότερο. Αξίζεις το golden pin μου. Είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει στο φετινό MasterChef 6» είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.