Σασμός: Μετά τον φόνο πάει να αποδράσει - «Εσύ φταις! Δε θα τον αφήσω να μείνει στη φυλακή»

Ο κακός χαμός μετά τη δολοφονία του Πετρή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σασμός: Μετά τον φόνο πάει να αποδράσει - «Εσύ φταις! Δε θα τον αφήσω να μείνει στη φυλακή»

Στον Σασμό, ο Αστέρης, σε τραγική κατάσταση, δεν κάνει τίποτε απολύτως για να σώσει τον εαυτό του. Το μόνο που θέλει είναι να δει την Αργυρώ να της μιλήσει. Κι ενώ η καταδίκη του για τον φόνο του Πέτρου είναι σίγουρη, η Καλλιόπη δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο γιος της θα φάει όλη του τη ζωή στη φυλακή και αναλαμβάνει δράση...

Tivi Σιριαλ

Η άρνηση του Αστέρη να μιλήσει ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα, κάνει το μέλλον του να μοιάζει ολοένα και πιο σκοτεινό. Ο Μαθιός, από την άλλη, έχει το μεγαλύτερο βάρος να σηκώσει: Την απελπισμένη έκκληση που του κάνει ο Αστέρης από τη φυλακή: «Σε παρακαλώ, βρες την Αργυρώ και προσπάθησε να την πείσεις να έρθει να με δει, θέλω να της μιλήσω. Μόνο αυτό σου ζητάω», του λέει.

Την ίδια στιγμή ο Αστέρης συνεχίζει να διατηρεί την ίδια άρνηση απέναντι σε όσους μάταια προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη, ενώ ο ανακριτής αρχίζει να καλεί μάρτυρες για κατάθεση. Η Καλλιόπη, πιεσμένη από την άρνηση του Αστέρη να μιλήσει, θα πάρει μια πολύ ριψοκίνδυνη απόφαση για να σώσει τον γιο της. Ετσι ετοιμάζει ένα παράτολμο σχέδιο για να βοηθήσει τον γιο της και προσπαθεί να εμπλέξει σ’ αυτό τον Μαθιό, παρά τις αντιρρήσεις του:

Σασμός Αστέρης

«Τι λες, μάνα; Πώς θα καταφέρεις να τον φυγαδεύσεις. Εχεις τρελαθεί;», της φωνάζει και η Καλλιόπη τα βάζει μαζί του: «Εσύ φταις. Ναι, τρελάθηκα. Δεν πρόκειται να τον αφήσω να μπει φυλακή σαν τον πατέρα σου. Τον έχασα αυτόν, δεν θα χάσω και τον γιό μου», του ξεκαθαρίζει. Στο μεταξύ η Αργυρώ παραδίδεται ολοένα και περισσότερο στο μίσος της για τον Αστέρη, τη στιγμή που η πρώτη συνάντηση μαζί του μετά το έγκλημα, θα αποβεί τραυματική και για τους δύο.

Από την άλλη η Καλλιόπη παλεύοντας λυσσασμένα να σώσει τον Αστέρη από τη φυλακή, εκθέτει τον Μαθιό σε θανάσιμο κίνδυνο. Ετσι μεθοδεύουν τη φυγάδευση του Αστέρη μακριά από την Κρήτη, πριν μεταφερθεί στον εισαγγελέα. Ο ανιψιός της που είναι στην αστυνομία την ενημερώνει για τα πάντα. Ετσι και τώρα της λέει ότι ο Αστέρης θα μεταφερθεί. Η Καλλιόπη ετοιμάζει ολόκληρο σχέδιο για να αποδράσει ο μικρός της γιος, να μη φτάσει ποτέ στο εισαγγελέα και να μην καταδικαστεί.

Η απόπειρα απόδρασης του Αστέρη στον Σασμό

Οργανώνει ομάδα με όπλα η οποία θα σταματήσει το αυτοκίνητο της αστυνομίας και θα πάρει τον γιο της από την κλούβα. Στη συνέχεια έχει βρει ήδη πού θα τον κρύψει ώστε να μην τον βρει κανείς. Ωστόσο το σχέδιο της Καλλιόπης το μαθαίνει ο Μαθιός, ο οποίος κρυφά ενημερώνει την αστυνομία και καρφώνει ότι επίκειται απόδραση του Αστέρη Σταματάκη: «Εχουν στήσει μπλόκο στην κλούβα. Θα σας χτυπήσουν για να τον πάρουν από τα χέρια σας», τους λέει. Τους εξηγεί μάλιστα το σχέδιο και ενώ όλα είναι έτοιμα και το καρτέρι έχει στηθεί στον δρόμο που θα περνούσε ο κρατούμενος, η αστυνομία ενημερωμένη από τον Μαθιό αλλάζει διαδρομή και ο Αστέρης καταδικάζεται...