MasterChef 6 - highlights 31/1: Η σπόντα στους κριτές και τα πρώτα "μαχαίρια"

Όσα είδαμε χθες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MasterChef 6 - highlights 31/1: Η σπόντα στους κριτές και τα πρώτα

Χαμός επικράτησε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του MasterChef 6, τόσο με τους παίκτες όσο και με τους κριτές. Τα πρώτα "μαχαίρια" μάλιστα βρήκαν ακόμη δεν μπήκαν οι παίκτες μέσα στο παιχνίδι.

Τα 31/1 highlights του MasterChef 6

Μια έκπληξη, επιφύλασσαν οι κριτές του παιχνιδιού, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αφού μετά το καλωσόρισμα των παικτών ανακοίνωσαν το πρώτο πλεονέκτημα των παικτών που έχουν πάρει τα τρία πολυπόθητα ναι στις auditions.

Οι παίκτες, λοιπόν, που έχουν συγκεντρώσει τρία ναι θα παρακολουθήσουν την πρώτη φάση του bootcamp από τον εξώστη, με την ευκαιρία να δίνουν οδηγίες σε εκείνους που μαγειρεύουν. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από αυτούς του παίκτες κατηγορείται για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους του.

Στην πρώτη φάση του bootcamp θα διαγωνιστούν συνολικά 36 παίκτες, από τους οποίους οι 10 θα περάσουν στο σπίτι. Η δοκιμασία ξεκίνησε με τους παίκτες να επιλέγουν τυχαία τα ζευγάρια τους μέσω μιας ιδιαίτερης διαδικασίας.

«Κάποιοι από εσάς κερδίσανε τρία Ναι από εμάς στην διαδικασία των auditions, αυτοί θα παρακολουθήσουν από τον εξώστη τους υπόλοιπους να μαγειρεύουν. Αυτό λοιπόν είναι και το πρώτο πλεονέκτημα όσων κέρδισαν τρία Ναι από εμάς. Δεν θα μαγειρέψουν, θα είναι στον εξώστη και θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις αδυναμίες, τα δυνατά σημεία και τις τεχνικές όσων μαγειρεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Κοντιζάς και πρόσθεσε:

«Αυτό που οι παίκτες ανέβηκαν με τα τρία Ναι στον εξώστη ήταν μαχαιριά, μαχαιριά… δυνατή», ανέφερε, μάλιστα, ένας διαγωνιζόμενος που δεν είχε καταφέρει να πάρει τα τρία ναι.

Η σπόντα της Λίζας στους κριτές - «Ας μείνουν στο medium..»

Η πρώτη φάση του bootcamp δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες με τους κριτές επίσης να δυσκολεύονται στο να κάνουν τις σωστές επιλογές, καθώς μάλιστα τα κριτήρια, φέτος, είναι ακόμα πιο υψηλά. Η Λίζα με τον Θοδωρή ήταν η πρώτη μονομαχία της ημέρας, η οποία στο τέλος έκρινε πιο ικανό τον Θοδωρή για να περάσει στην επόμενη φάση.

Τα κριτήρια ήταν και εμφανισιακά και γευστικά όπως είπαν οι κριτές, όμως η Λίζα δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά της που δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο ριάλιτι μαγειρικής- «Μου είπε γιατί πήρες εσύ το gloden pin...»

«Ανάμεσά μας βρίσκονται τρεις άνθρωποι που με τα πιάτα τους μας έδειξαν πόσο θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, αυτό το ταξίδι. Το πείσμα και η θέλησή σας μας εντυπωσίασε.», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Ιωαννίδης στο ξεκίνημα της εκπομπής.

Με αφορμή τα λεγόμενα του κριτή, η Βασιλική, η παίκτρια που πήρε το golden pin του Σωτήρη Κοντιζά, θέλησε να μιλήσει για την λεκτική «επίθεση» που της έκανε κάποιος παίκτης μέσα στο παιχνίδι.

«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ότι είχα πάρει το golden pin του Σωτήρη Κοντιζά. Και σήμερα ήταν ξαφνικά «α, είχες και εσύ αυτό;» Κάποιος μου είπε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πήρες εσύ και όχι εγώ που είπε επαγγελματίας», είπε η Βασιλική χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το όνομα του παίκτη που της το είπε.