Γη της Ελιάς: Ο Νικήτας και η Μυρτάλη έρχονται πολύ κοντά

Όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (27/2-3/3)

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: Ο Νικήτας και η Μυρτάλη έρχονται πολύ κοντά

Κανονικός χαμός αναμένεται να γίνει στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας (27/2 - 3/3) στην επιτυχημένη σειρά του Mega, Γη της Ελιάς, μιας και η Μυρτάλη και ο Νικήτας θα έρθουν πάρα πολύ κοντά.

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στη Γη της Ελιάς (27/2 - 3/3)

Κυριακή 27/2 - Επεισόδιο 154

Η Μυρτάλη αποφασίζει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο. Η Αρετή συνεχίζει να πιέζει τον Στάθη να τα βρουν, αλλά εκείνος εμμένει στη στάση του και ξεκινά να φλερτάρει την Εύα. Η Αντιγόνη εκθέτει τον Δημήτρη για τα ψέματα που της έχει πει και το ζευγάρι οδηγείται για μια ακόμη φορά στον χωρισμό. Η Άννα ενημερώνει τον Αποστόλη για τα σχέδιά της με τα θερμοκήπια, αλλά εκείνος έχει σθεναρές αντιρρήσεις. Ο Ιάκωβος συγκρούεται με την Αναστασία για ζητήματα ηθικής και, παρά τις προσπάθειές του, δεν την πείθει πως μια πιθανή σχέση του με την Αθηνά δεν θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Δευτέρα 28/3 - Επεισόδιο 155

Ο Στάθης δεν διστάζει να προχωρήσει ερωτικά με την Εύα, προσπαθώντας έτσι να ξεπεράσει εντελώς την Ιουλία και να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Ο Ανέστης, μεθυσμένος, επιτίθεται στην Ευτυχία έξω από το σπίτι της. Η Μαρίνα, που περνά τυχαία από εκεί, χτυπά τον Ανέστη με μια πέτρα στο κεφάλι προκειμένου να γλιτώσει την Ευτυχία από τα χέρια του. Η Αντιγόνη καβγαδίζει με τον Ισίδωρο κι εκείνη μαζεύει τα πράγματά της και γυρίζει στο σπίτι της. Μετά από αυτό, εντελώς απρόσμενα, ο Μάνος κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς την αδελφή του. Ο Στάθης βλέπει τυχαία στο δρόμο τη Βασιλική και διχάζεται ανάμεσα στην πατρική αγάπη και τον θυμό του.

Τρίτη 1/3 - Επεισόδιο 156

Το ειδύλλιο του Στάθη και της Εύας προχωρά κι εκείνη τον καλεί να περάσουν μαζί λίγες ημέρες στην Αθήνα. Η Άννα και ο Λεωνίδας ανακοινώνουν στον Μάνο πως σκοπεύουν να παραιτηθούν από τη δουλειά ώστε να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους για το θερμοκήπιο που μόλις αγόρασαν. Ο Αποστόλης μάταια προσπαθεί να τους αλλάξει γνώμη. Την ίδια ώρα, η Ευτυχία απαιτεί από τον Αποστόλη να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και, όταν εκείνος αρνείται προφασιζόμενος την αποκατάσταση της Άννας, εκείνη αποφασίζει να χωρίσουν.

Ο Μάνος πλησιάζει σιγά σιγά την Αντιγόνη, γεγονός που χαροποιεί τον Ισίδωρο. Η Μαρίνα ενημερώνει την Ελένη για την επίθεση του Ανέστη στην Ευτυχία κι εκείνη τον διαγράφει οριστικά από τη ζωή της. Ο Ανέστης, έξαλλος με τη Μαρίνα, αποφασίζει να την εκδικηθεί. Εν τω μεταξύ, ο Κουράκος, με τη βοήθεια της Ιουλίας, συνεχίζει να ερευνά ποιος κρύβεται πίσω από τον πυροβολισμό του. Η Άννα και ο Λεωνίδας ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη και συναντούν τον Νικήτα και τη Μυρτάλη. Ο Νικήτας δεν μπορεί να κρύψει το ενδιαφέρον του για τη Μυρτάλη και σύντομα οι δύο τους θα έρθουν πολύ κοντά.

Τετάρτη 2/3 - Επεισόδιο 157

Ο Ιάκωβος πιέζει την Αθηνά να αφεθούν στα αισθήματά τους, αλλά εκείνη αντιστέκεται με όλες της τις δυνάμεις. Σε ερωτική πολιορκία βρίσκεται και η Μυρτάλη με τον Νικήτα να μη χάνει ευκαιρία να της εκφράσει τα αισθήματά του και μάλιστα μπροστά στα μάτια του Λεωνίδα και της Άννας. Η Ιουλία βοηθά τον Κουράκο στην έρευνα για τον εντοπισμό τού δράστη που τον πυροβόλησε και ο κλοιός γύρω από τον Ανέστη στενεύει. Την ίδια ώρα, ο Ανέστης οργανώνει μία ακόμα επίθεση, αυτή τη φορά εις βάρος της Μαρίνας, αλλά η «επιχείρηση» μπαίνει στον πάγο λόγω έλλειψης ρευστού.

Το ρίχνει στο ποτό για να καταλαγιάσει τον θυμό του και λιποθυμά μέσα στο καφενείο του Πότη. Ο Αποστόλης προσπαθεί να προσεγγίσει την Ευτυχία, αλλά εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να γυρίσει κοντά του. Ο Στάθης συνεχίζει τα νυχτοπερπατήματα και εμφανίζεται με την Εύα στην ταβέρνα. Ο Στέφανος πιέζει την Αρετή να πετάξει τον Στάθη έξω από το σπίτι, αλλά εκείνη δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Η Κατερίνα (Έλενα Ευσταθίου), η πραγματική μητέρα του Δημήτρη, εμφανίζεται στο κατώφλι της Αθηνάς και της ζητά εξηγήσεις.

Ο Ανέστης οδηγείται εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η Αναστασία είναι η μόνη που τον συνοδεύει. Η Ισμήνη πιστεύει ότι το σπίτι που σχεδιάζουν να αγοράσουν με τον Κωνσταντίνο είναι υπερβολή, εκείνος όμως το βλέπει σαν επένδυση για την κόρη της, που τη νιώθει σαν παιδί του. Ο Στέφανος αγοράζει ένα φόρεμα στην Αρετή για να βγουν βόλτα και ο Στάθης θεωρεί ότι η σχέση μάνας και γιου έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Η Αθηνά δεν αντέχει άλλο μόνη με τις σκέψεις της και πηγαίνει στο σπίτι του Ιάκωβου αργά τη νύχτα. Ο Γιώργης ρωτά ευθέως την Ιουλία αν την έχει πλησιάσει ο Στάθης και καταλαβαίνει ότι του λέει ψέματα.

Πέμπτη 3/3 - Επεισόδιο 158

H Αρετή πιάνει την Ελένη και την προτρέπει να τα ξαναβρεί με τον Στέφανο. Η μητέρα του Δημήτρη κατηγορεί την Αθηνά ότι έχει κρυφή σχέση με τον γιο της και την πιέζει να μάθει γιατί τον παρουσίασε ως παιδί της σε όλη τη Μάνη. Η Μαρίνα αποκαλύπτει στη Βασιλική ότι ο Στάθης πήγε στην ταβέρνα με μια γυναίκα. Ο Αλέξης έχει ένα παρανοϊκό ξέσπασμα και η Μαργαρίτα ανησυχεί για την ψυχική του υγεία.

Η μεγάλη απόφαση του Mega για τη Γη της Ελιάς

Ο Ανδρέας Γεωργίου φαίνεται πως έχει βρει το «κλειδί» της επιτυχίας και κάπως έτσι φέτος, από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν, το κοινό ερωτεύτηκε τη Γη της Ελιάς και μπήκε αμέσως στο κλίμα της Μάνης, με τα μαγευτικά τοπία και τις ίντριγκες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Real Life, η Γη της Ελιάς πήρε «πράσινο φως» από το Mega για την προσεχή σεζόν. Οι συζητήσεις για την ενεργοποίηση του «συν 1» στο συμβόλαιο του Ανδρέα Γεωργίου, της Βάνας Δημητρίου και του Κούλλη Νικολάου έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο οι υπογραφές.

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Γεωργίου «δένει» την επαγγελματική του πορεία στο Mega και με έναν ακόμα τρόπο, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ο νέος παρουσιαστής του X-Factor.

Ο σκηνοθέτης της Γης της Ελιάς, δε θα έχει ούτε την επόμενη σεζόν ρόλο στη σειρά, ενώ στα τελευταία επεισόδια της τρέχουσας σεζόν θα εμφανιστεί ένα «μεγάλο όνομα» που θα συνεχίσει και του χρόνου.

Ανδρέας Γεωργίου Γη της Ελιάς