MEGA: Μετά τον Άγιο Παΐσιο... έρχεται η νέα σειρά που θα μας καθηλώσει

Φαίνεται πως το MEGA θα φέρει στις οθόνες μας «το Νησί 2»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MEGA: Μετά τον Άγιο Παΐσιο... έρχεται η νέα σειρά που θα μας καθηλώσει

Περίπου 11 χρόνια μετά το τέλος της σειράς «το Νησί», «έκλεισε» κανάλι το sequel της επιτυχίας της Βικτώρια Χίσλοπ.

Το κανάλι που θα αναλάβει «το ΝΗΣΙ 2»

Η τελευταία «μάχη» φαίνεται πως δίνεται ανάμεσα στο MEGA και την ΕΡΤ, ωστόσο το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται πως κερδίζει και είναι εκείνο που εκτός απροόπτου θα φέρει στις οθόνες μας το «Νησί 2», το 2023.

Το κόστος παραγωγής ανά επεισόδιο ανέρχεται στα 200.000 ευρώ και το 40% θα καλυφθεί από το ΕΚΟΜΕ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των στελεχών του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το υπουργείο Οικονομικών αρνείται την επέκταση του ΕΚΟΜΕ και στην ΕΡΤ με το επιχείρημα του ανταποδοτικού τέλους, που προορίζεται για τη χρηματοδότησή της.

Υπενθυμίζεται ότι «το Νησί» θεωρείται μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές (για τηλεοπτική σειρά), με συνολικό κόστος 3.900.000 ευρώ. (Δείτε εδώ: Πόσο κόστισε το πλατό της Ελένης Μενεγάκη)

Η σκηνοθετική σκυτάλη παραδίδει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης στην Ζωή Σγουρού, ενώ για ακόμα μια φορά θα πρωταγωνιστούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολύ κοντά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Μαρία Πρωτόπαππα και ο Ορφέας Αυγουστίδης. Επίσης σε συζητήσεις βρίσκονται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, αλλά και ο Γιάννης Στάνκογλου κυρίως για κάποιες σκηνές φλας-μπακ.

Η δολοφονία που ξετυλίγει το κουβάρι των μυστικών στην Πλάκα

Η συγγραφέας έχει ολοκληρώσει ήδη το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος, το οποίο έχει τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου» και ξεκινά με το κλείσιμο της αποικίας των λεπρών στη Σπιναλόγκα και με το γλέντι που γίνεται στη Πλάκα, το χωρίο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νησί.

Οι κάτοικοι της Πλάκας αλλά και οι θεραπευμένοι λεπροί γιορτάζουν από κοινού τη λύτρωσή τους από την αρρώστια και τον φόβο. Ξαφνικά, εν μέσω του γλεντιού, ακούγονται δύο πυροβολισμοί και διαπιστώνουν πως έχουν σκοτώσει την Άννα. Από το σημείο αυτό αρχίζει να τυλίγεται το νέο κουβάρι της ιστορίας γύρω από τους αγαπημένους ήρωες.