Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Ο μικρός Ζαχαρίας θα μπει στο στόχαστρο του Ακύλα

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Νίκου Ψαρρά

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες - Spoiler: Ο μικρός Ζαχαρίας θα μπει στο στόχαστρο του Ακύλα

Ο Νίκος Ψαρράς παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη για το ένθετο “Enjoy” που κυκλοφορεί με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία». Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος πρόσφατα έλαβε και ένα εξώδικο από τον Γιώργο Κιμούλη, μίλησε για το ρόλο του Σταμάτη που υποδύεται στις Άγριες Μέλισσες, αλλά και για τον μικρό Ζαχαρία που θα μπει στο στόχαστρο του Ακύλα.

Η συνέντευξη του Νίκου Ψαρρά για τις Άγριες Μέλισσες

Τον αγαπάτε τον Σταμάτη με τα καλά και τα άσχημά του; Τι έχει αυτός ο ήρωας;

Τον Σταμάτη για να τον παίξω πρέπει να τον αγαπήσω. Ο Σταμάτης είναι ο συγγενής που δεν θα ήθελε να είχε κανείς. Τα ξέρει όλα, τα κάνει λάθος όλα, ευθύνες δεν έχει, Ελληνάρας. Αν ζούσε το 2004, θα ήταν ένας από αυτούς που έφεραν την Ελλάδα στην οικονομική κρίση. Ο Σταμάτης, λοιπόν, έρχεται πίσω ξανά στο Διαφάνι για να δώσει τον γιο του, τον Ζαχαρία, στη Βιολέτα για να τον αναθρέψει, αφού αυτός είναι ανάξιος και τριγυρνά μια από δω, μια από κει. Φυσικά, επειδή η Βιολέτα είναι ψυχούλα, λυπάται το παιδί που το σέρνει ο Σταμάτης ανά την Ελλάδα και δέχεται να του δώσει αγάπη, στέγη, τροφή, παιδεία.

Ο Σταμάτης έμπλεξε στην Αθήνα με μια γυναίκα από την Αφρική και αυτή κράτησε το παιδί του δουλεύοντας σε ξενοδοχεία. Το παιδί του το γνώρισε όταν ήταν πέντε ετών, όταν αρρώστησε η μάνα του. Τώρα, αγκαλιά με ένα παιδί που έχει το χρώμα της μητέρας του, πηγαίνει στο Διαφάνι. Πολύ εύστοχα οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης βάζουν στη σειρά Άγριες Μέλισσες το θέμα του ρατσισμού και μάλιστα με φόντο τη χούντα. Οι συνταγματάρχες τότε θεωρούσαν πως “πας μη Έλλην βάρβαρος»! Και ο Σταμάτης φέρνει στο Διαφάνι μέσα στο στόμα του Ακύλα, στους Αβαντες, ένα παιδάκι μαύρο.

Το αγαπάει ο Σταμάτης το παιδί του;

Ναι, και θα τα βάλει με θεούς και δαίμονες όταν το κατηγορήσει ο Ακύλας και θα θελήσει να του κάνει κακό. Ο Σταμάτης πιστεύω ότι κατά βάση θέλει να γίνει με τη Βιολέτα οικογένεια ξανά και να φροντίσουν τον μικρό και να τον εντάξουν στο χωριό. Ο Σταμάτης, αν και περίεργο φρούτο, και πέρα βρέχει άνθρωπος, μέσα στην κομπίνα και τη λαμογιά, ένας αλλοπρόσαλλος χαρακτήρας θα έλεγε κανείς, ξέρει ότι είναι ανάξιος ως γονιός. Δεν πηγαίνει στο Διαφάνι για να ξεφορτωθεί το παιδί. Πηγαίνει τον Ζαχαρία στο χωριό που θα τον αγαπήσουν. Το ενδιαφέρον λοιπόν είναι ότι μέσα από αυτό το παιδί ο Σταμάτης έχει αλλάξει. Άρα ο Σταμάτης μέσα από αυτό το παιδί ενηλικιώνεται και ωριμάζει. Ξέρει ότι η Βιολέτα θα το αγαπήσει το παιδί και ότι θα δεθεί μαζί του, άρα εύχεται να τον αγαπήσει ξανά κι αυτόν και να γίνουν μια οικογένεια. Να τον συγχωρήσει.

Άγριες Μέλισσες

Ο Σταμάτης θα μας εκπλήξει;

Νομίζω πως ναι. Γιατί, αφού ερωτεύτηκε μια κοπέλα από την Αφρική, πάει να πει ότι είναι ανοιχτός σε όλα. Κατά βάση ο Σταμάτης έχει μια αίσθηση ελευθερίας. Το να πάρει το γιο του και να τον πάει στο στόμα του λύκου, στον Ακύλα, το σκυλί της χούντας με τη φασιστική ιδεολογία, είναι κάτι αδιανόητο. Αλλά πιστεύω με αυτόν τον τρόπο οι συγγραφείς μάς περνούν εύστοχα αντιρατσιστικά μηνύματα. Ο Σταμάτης στο χωριό θα τα βάλει με μια εγκληματική οργάνωση, τους Άβαντες. Το να δολοφονούνται άνθρωποι και να καταδιώκονται γιατί αυτοί είναι μαύροι και εμείς λευκοί τον 21ο αιώνα είναι λάθη που δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.

Οι δηλώσεις του Νίκου Ψαρρά για την οικογένειά του

Ο Νίκος Ψαρράς μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη», το πρωί της Δευτέρας 31/1, για όλους και για όλα. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικογένειά του και στο πώς γνωρίστηκε με τη γυναίκα του αλλά και τον ρόλο του Σταμάτη στην επιτυχημένη σειρά.

«Ο «Σταμάτης», επιστρέφει στις “Άγριες Μέλισσες” και φέρνει φασαρίες, έρχεται για να βολευτεί, αλλά το χωριό δεν τον αντιμετωπίζει θετικά. Ο Σταμάτης δεν επιστρέφει μόνο στις “Άγριες Μέλισσες”, φέρνει μαζί του και έναν ακόμη άνθρωπο. Όταν παίζεις έναν αρνητικό χαρακτήρα, το μεγάλο δέλεαρ που έχεις ως ηθοποιός είναι να βρεις το δίκιο του, πρέπει να τον υποστηρίξεις, να τον δικαιώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ψαρράς και πρόσθεσε:

«Από τη Νέα Υόρκη έχω υπεροχή εικόνα, είχα χρήματα από τις υποτροφίες και εμένα σε εάν υπέροχο σπίτι, με γείτονες τον Ίθαν Χοκ και την Ούμα Θέρμαν. Στο Λος Άντζελες σέρβιρα σε όλα τα ελληνικά εστιατόρια, πολύ ταραμά και πολλή ελληνική σαλάτα, για να βγάζω τα προς το ζην. Μάλιστα, στο Λος Άντζελες όταν λες ότι είσαι ηθοποιός, σε ρωτάνε "σε ποιο εστιατόριο δουλεύεις;"».

«Συνειδητοποίησα πόσο ωραίο είναι να είσαι στην Ελλάδα, να μιλάς τη γλώσσα σου όταν παίζεις, να πάρεις δυο τηλεφωνά τα μεσάνυχτα όταν δεν είσαι καλά. Τα πρώτα δυο χρονιά στο Λος Άντζελες ήταν πολύ σκούρα, με πολλή μελαγχολία και απόρριψη, ήμουν πεπεισμένος ότι είχα διαλέξει τη λάθος δουλειά».

Ο Νίκος Ψαρράς συνέχισε, αποκαλύπτοντας για την οικογένεια του: «Δεν χορταίνω ούτε τη γυναίκα μου, την Ελένη, ούτε τον γιο μας τον Πάνο, προσπαθώ να είμαι μαζί τους όσο γίνεται. Ο γιος μου, μού είπε να παίζω θέατρο από το μπαλκόνι μας ‘η με zoom, για να μη φεύγω απ’ το σπίτι. Μου αποκάλυψε ότι στενοχωριέται πολύ που φεύγω από το σπίτι, γιατί αισθάνεται πως έχω χωρίσει τη μαμά του.

Ωστόσο, τού εξηγώ ότι τον αγαπώ, αλλά πρέπει να δουλέψω για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Ενοχλείται όταν με σταματάει κόσμος στο δρόμο για να μου μιλήσει και το γελοιοποιεί λέγοντας «ναι, ναι, ναι είναι ο Νίκος Ψαρράς, αυτός». Ήξερα ότι θα κάνω οικογένεια με την Ελένη από το πρώτο μας βλέμμα».