MasterChef 6 - highlights 23/3: Τα πλεονεκτήματα της Ελπίδας στην ομαδική δοκιμασία και η απρόσμενη αποχώρηση ενός κριτή

Όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο του μαγειρικού ριάλιτι

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
MasterChef 6 - highlights 23/3: Τα πλεονεκτήματα της Ελπίδας στην ομαδική δοκιμασία και η απρόσμενη αποχώρηση ενός κριτή

Οι εξελίξεις και οι ανατροπές δεν έχουν τέλος στο MasterChef 6 όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του STAR καθώς μετά από την απρόσμενη αποχώρηση του Γρηγόρη Γιαννόπουλου παρακολουθήσαμε στο χθεσινοβραδινό 24/3 επεισόδιο πως ήρθαν τα πάνω κάτω.

Όλα όσα παρακολουθήσαμε στο χθεσινό επεισόδιο Πέμπτη 24/3, στο MasterChef 6

Τα πλεονεκτήματα της Ελπίδας πριν την ομαδική δοκιμασία - Οι δύο αρχηγοί

To νέο επεισόδιο του MasterChef 6 ξεκίνησε με διαφορετικό τρόπο καθώς οι κριτές και οι διαγωνιζόμενοι δεν βρίσκονταν στο γνωστό πλατό αλλά σε έναν εξωτερικό χώρο για την ομαδική δοκιμασία αυτής της εβδομάδας.

Η αποχώρηση του Γρηγόρη από το παιχνίδι άλλαξε σημαντικά τις ισορροπίες, ενώ όλο το ενδιαφέρον βρισκόταν στην Ελπίδα που ήταν και η νικήτρια του τεστ δημιουργικότητας.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Ιωαννίδης της εξήγησε πως λόγω της νίκης της στο τεστ δημιουργικότητας, έχει την ευκαιρία να επιλέξει τον αρχηγό της δικής της ομάδας, της κόκκινης, ή να ανταλλάξει κάποιον από τους συμπαίκτες της με την αντίπαλη ομάδα.

Η Ελπίδα το συζήτησε με τους συμπαίκτες της και τελικά αποφάσισαν να μπει εκείνη αρχηγός και να μην αλλάξουν τη σύνθεση των ομάδων. Από την πλευρά της η Μπλε επέλεξε ως αρχηγό τον Νικήτα.

«Για εμένα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα το να σε θέλει η ομάδα για αρχηγό, από το να βγω μπροστά και να πω θέλω να γίνω αρχηγός. Τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα έτσι. Με το να θέλει η ομάδα τον ίδιο αρχηγό δουλεύουν όλοι για τον αρχηγό κι αυτός για εκείνον», είπε ο Νικήτας μετά την απόφαση αυτή.

Εκτός MasterChef 6 ο Σωτήρης Κοντιζάς - Η ανακοίνωση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Με απουσίες ξεκίνησε το σημερινό (23/3) επεισόδιο του MasterChef 6, καθώς οι παίκτες φτάνοντας στον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η ομαδική δοκιμασία συνειδητοποίησαν ότι από την κριτική επιτροπή λείπει ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας «επιρροές που δέχτηκε η Ελληνική κουζίνα από την Ανατολή», το MasterChef 2022 δείχνει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και το κοινωνικό του πρόσωπο, παίρνοντας μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για να προσφέρει θετικό αντίκτυπο στις ζωές προσφύγων, που έχουν στερηθεί τη ζεστασιά ενός ωραίου γεύματος.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να μαγειρέψουν ένα πλήρες γεύμα που θα περιλαμβάνει σούπα, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, με διαφορετικά υλικά η κάθε ομάδα, για να το προσφέρουν σε 100 άτομα, που έχουν ανάγκη, μέσω του δικτύου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Αφού οι δύο κριτές εξήγησαν ποια είναι ακριβώς η δοκιμασία και έβαλαν την Ελπίδα να επιλέξει ένα από τα πλεονεκτήματα που της προσέφεραν (δείτε εδώ ποια ήταν αυτά), o Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναφέρθηκε στην απουσία του συνεργάτη του, Σωτήρη Κοντιζά.

«Καλώς ήρθατε στην έκτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef για φέτος η οποία θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Είμαστε δύο, εγώ και ο Πάνος, ο Σωτήρης ζητά συγγνώμη. Στη δεύτερη φάση της δοκιμασίας θα είναι μαζί μας, είχε κάτι έκτακτο και τον περιμένουμε. Όχι κάτι ανησυχητικό», είπε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος