Ψέματα - σούπερ αποκλειστικό: Βιαστής τελικά ο Ανδρέας! Τι έκανε εκείνο το βράδυ στη Έλενα

Spoiler alert!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ψέματα - σούπερ αποκλειστικό: Βιαστής τελικά ο Ανδρέας! Τι έκανε εκείνο το βράδυ στη Έλενα

Η νέα σειρά του ALPHA, Ψέματα, έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 5/5 και το κοινό την λάτρεψε (δείτε εδώ τα σχόλια στο twitter). Στο πρώτο επεισόδιο έγινε η πρώτη γνωριμία - θα μπορούσε να πει κάποιος - με τους ηθοποιούς και το... επίκαιρο θέμα στο οποίο και βασίζεται: έναν βιασμό.

Η πλοκή έχει ως εξής: Η 38χρονη Έλενα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη) έχει μόλις χωρίσει, οπότε όταν της ζητά να βγουν ραντεβού ο Αντρέας (Χρήστος Λούλης), καρδιοχειρούργος και γοητευτικός πατέρας ενός από τους μαθητές της στο Λύκειο που διδάσκει, είναι εύλογα διστακτική. Ωστόσο δέχεται μετά την παρότρυνση της αδερφής της, που τον γνωρίζει καλά καθώς είναι συνάδελφοι στο νοσοκομείο της πόλης τους.

Το ραντεβού πάει απροσδόκητα καλά και ο Αντρέας καταλήγει στο σπίτι της Έλενας, χωρίς να δούμε τι διαδραματίζεται το υπόλοιπο της βραδιάς. Την επόμενη μέρα ο Αντρέας, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό της Έλενας την ευχαριστεί για την υπέροχη βραδιά, εκείνη όμως πηγαίνει στην αστυνομία και τον καταγγέλλει για βιασμό.

Η σειρά, οφείλουμε να πούμε πως βασίζεται πολύ - όπως διαπιστώσαμε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο - στη μίνι ισπανική σειρά με τίτλο «Ψέματα και απάτη» που προβάλλεται στο Netflix. Η σειρά μυστηρίου βασίζεται στο βιβλίο των Χάρι και Τζακ Ουίλιαμς, το οποίο κυκλοφόρησε στην αρχή της πανδημίας με το όνομα «Mentiras», αλλά ο τίτλος αργότερα άλλαξε σε «Lies and Deseit».

Βάλαμε λοιπόν στο fast forward τα επεισόδια (δείτε εδώ τι θα γίνει στο δεύτερο) και η αλήθεια... στην Ισπανική τουλάχιστον version έλαμψε: Η πρωταγωνίστρια τελικά έπεσε θύμα βιασμού.

Τι συνέβη μεταξύ της Μαρίνας και του Ανδρέα

Κατά την διάρκεια της βραδιάς που πέρασαν σπίτι του (στην ισπανική σειρά Xavier Vera ενώ στην ελληνική Ανδρέα) , την στιγμή που ο πρωταγωνιστής πήγε να βάλει κρασί της έριξε ένα ναρκωτικό στο ποτό σε υγρή μορφή, τη νάρκωσε και την βίασε.

Δεν είναι, όμως μόνο αυτό το σοκαριστικό αλλά κι ένας βιασμός που θα ακολουθήσει μετά, σύμφωνα πάντα με την ισπανική version. Μέχρι τώρα όλα είναι ένα καλό αντίγραφο οπότε... σίγουρα θα υπάρξουν ανατροπές σε κάποιες σκηνές αλλά το point θα είναι το ίδιο άρα: Ο Ανδρέας έχει άδικο, η Έλενα έχει όντως δίκιο...