MasterChef Highlights (16/5): Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση και οι τελευταίες θέσεις για τον τελικό

Χαμούλης χθες στις κουζίνες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
MasterChef Highlights (16/5): Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση και οι τελευταίες θέσεις για τον τελικό

Κανονικός χαμός έγινε στο χθεσινό (16/5) επεισόδιο του MasterChef 6 καθώς πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία και έτσι οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τη θέση τους στο παιχνίδι.

Τι είδαμε χθες (16/5) στο MasterChef

Το προτελευταίο Mystery Box φόβισε τους παίκτες - Το εργαλείο που δεν γνώριζαν

Λίγο πριν το τέλος του βρίσκεται το μαγειρικό ριάλιτι του Star, καθώς μόλις 7 φιναλίστ έχουν μείνει για να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο. Ωστόσο οι έμπειροι μάγειρες που διεκδικούν τον τίτλο του MasterChef, έμειναν άφωνοι μπροστά σε ένα μικρό πλάστη για κρέπες.

Το αποψινό 16/5 Mystery box, έκρυβε μία έκπληξη και ζητούσε έξτρα δημιουργικότητα από τους παίκτες. Το μυστικό συστατικό, ήταν ένα εργαλείο για κρέπες που αρκετοί από τους διαγωνιζόμενους δεν είχαν ξαναδεί.

Την στιγμή που οι 3 κριτές ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να σηκώσουν τα κουτιά τους, πολλοί αναρωτήθηκαν τι είναι αυτό και όπως φάνηκε από την αντίδρασή του, μέχρι και ο σκηνοθέτης απηύδησε και τους απάντησε: «Για να καθαρίζεις τα τζάμια».

Η κρέπα που συγκλόνισε τους κριτές - Αυτός ο παίκτης οδηγήθηκε απευθείας στην τελική 6αδα

Το βράδυ της Δευτέρας 16/5 είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο επεισόδιο στο MasterChef, καθώς ένας παίκτης θα οδηγηθεί απευθείας την τελική 6αδα, αφού κριθεί νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box. Τελικά ο παίκτης που κατάφερε να εξασφαλίσει την θέση του στο παιχνίδι ήταν ο Πάνος.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Πάνος κατάφερε να επικρατήσει σε μια διαδικασία που οι περισσότεροι παίκτες δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν το main εργαλείο. Είναι γνωστό άλλωστε πως όσο φτάνει ο διαγωνισμός στο τέλος του, οι δοκιμασίες δυσκολεύουν.

Στο Mystery Box, ο Πάνος, ο Γιάννος και η Καλλιόπη είχαν τις καλύτερες προσπάθειες, αλλά η κρέπα του Πάνου τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο έπαθλο.

Μόλις πήγε στην αποθήκη τροφίμων με τους κριτές, ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν θα μαγειρέψει στο τεστ δημιουργικότητας και επέλεξε την ασφάλεια, για να οδηγηθεί στην τελική 6αδα του διαγωνισμού.

Οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση

Τα πάνω κάτω έφερε το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef 16/5 καθώς οι παίκτες αρχικά δυσκολεύτηκαν με τη δοκιμασία του MysteryBox, ενώ έπειτα ο νικητής Πάνος τους δυσκόλεψε έξτρα με τον τρόπο που αποφάσισε να μοιράσει τα υλικά του.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι παίκτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την τελική 6αδα και όλο αυτό προκαλεί έντονο άγχος στους διαγωνιζόμενους.

Αρχικά παρακολουθήσαμε την Καλλιόπη να φοβάται το αποτέλεσμα του πιάτου της, καθώς η αλλεργία στην μελιτζάνα δεν θα την άφηνε να δοκιμάσει. Ωστόσο σύμφωνα με τους κριτές όχι απλά τα κατάφερε, αλλά κέρδισε και την δοκιμασία, γεγονός που ούτε η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει.

Ο Χριστόφορος, ο Νίκος και ο Νικήτας είχαν τις χειρότερες προσπάθειες σε σχέση με τους υπόλοιπους και έτσι οι κριτές ανακοίνωσαν ότι ήταν οι επόμενοι υποψήφιοι για αποχώρηση και θα αγωνιστούν για την παρουσία τους στο παιχνίδι.