Κόκκινο Ποτάμι: «Είναι ένα προκλητικό εγχείρημα» - Ο Μανούσος Μανουσάκης αποκαλύπτει στον αέρα του OPEN

Τι θα γίνει στο νέο κύκλο της σειράς;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόκκινο Ποτάμι: «Είναι ένα προκλητικό εγχείρημα» - Ο Μανούσος Μανουσάκης αποκαλύπτει στον αέρα του OPEN

Λίγα 24ωρα αφού ανακοινώθηκε ότι η αγαπημένη σειρά του OPEN, «Κόκκινο Ποτάμι» θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν, ο σκηνοθέτης της, Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε στον καναπέ του «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» και μίλησε για όλα όσα πρόκειται να δούμε στον νέο κύκλο (δείτε εδώ την νέα πλοκή των επεισοδίων).

Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλά για το Κόκκινο Ποτάμι

«Είναι ένα προκλητικό εγχείρημα. Έχουμε βουτήξει μέσα σε αυτή την ιστορία. Είναι τραγικό πόσο θυμίζουν τη δική μας εποχή τα γεγονότα. Έχει έναν φοβερό παραλληλισμό η τότε εποχή με τα τραγικά γεγονότα στη γειτονιά μας. Όλα τα πολιτικά, οικονομικά συμφέροντα είναι ανάλγητα μπροστά στον πόνο του ανθρώπου» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ σύντομα τα γυρίσματα γιατί είναι αρκετή η προεργασία. Θα δούμε την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους.

Μέσω της Ιφιγένειας θα γνωρίσουμε νέους ήρωες και έναν νέο κόσμο και όλα τα πράγματα που συμβαίνουν αυτήν την ταραγμένη περίοδο.

Θα περάσουμε από τη Σμύρνη και θα δούμε τα αίτια της μεγαλύτερης καταστροφής από τη γέννηση του ελληνικού Έθνους».

«Έχω έναν κατάλογο τηλεφωνικό με αγωνίες που υπάρχουν πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Μετά με έναν μαγικό τρόπο με το που λες το πρώτο “πάμε” σαν να εξομαλύνονται όλα και όλα έρχονται σαν έναν παζλ στη θέση τους με έναν μαγικό τρόπο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά και να μην το ματιάσω» είπε ακόμα.

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό ο γνωστός σκηνοθέτης πρόσθεσε:

«Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο. Όλη η διαπλοκή των μεγάλων δυνάμεων, τα συμφέροντα, οι γεωστρατηγικές ισορροπίες είναι επαναλαμβανόμενα. Το κυνήγι για τα λάφυρα – το πετρέλαιο σήμερα- ξεκινάει από τον Τρωικό Πόλεμο όταν ο Αχιλλέας μουλαρώνει που του πήραν το λάφυρο, την Βρισηίδα. Τότε ήταν η Βρισηίδα τώρα είναι το πετρέλαιο, οι πηγές ενέργειες. Πιο ρομαντική η Βρισηίδα, το αποτέλεσμα το ίδιο, θάνατος».

Κόκκινο Ποτάμι: Spoiler - Ποιος επιστρέφει στη σειρά;

Ο Μανούσος Μανουσάκης έχει πραγματοποιήσει συμφωνία με το κανάλι Open για την συνέχεια της σειράς "Κόκκινο Ποτάμι". Στο νέο κύκλο θα υπάρξουν 35 επεισόδια και ο σκηνοθέτης έχει ήδη ξεκινήσει το ρεπορτάζ, ώστε να βρει τις κατάλληλς τοποθεσίες για τα γυρίσματα που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Στον νέο κύκλο επιστρέφει η Αναστασία Παντούση που υποδύεται την Ιφιγένεια (δείτε εδώ πως ήταν 4 μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων), η οποία είναι η μόνη που επιβίωσε στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, ενώ υπάρχει και μια έκπληξη.

Ο χαμένος πατέρας της Ιφιγένειας, που είχε θεωρηθεί νεκρός μετά τη σφαγή, ζει και ψάχνει να βρει την κόρη του. Ένα επιπλέον spoil, αφορά μία ακόμη επιστροφή στη σειρά από ένα πρόσωπο από το αρχικό καστ. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Καζάκο.

Κωνσταντίνος Καζάκος