Έρωτας φυγάς: Η νέα δραματική σειρά εποχής έρχεται στο Open και μας ταξιδεύει στην δεκαετία του '50

Ραντεβού τη νέα σεζόν!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Έρωτας φυγάς: Η νέα δραματική σειρά εποχής έρχεται στο Open και μας ταξιδεύει στην δεκαετία του '50

Μπορεί στο Open να μην έχουν κλείσει ακόμη όλα σε ότι αφορά τις εκπομπές και τα άτομα που τις απαρτίζουν, αλλά φαίνεται πως εκτός από το Κόκκινο Ποτάμι, το κανάλι τη νέα σεζόν θα φιλοξενήσει μία ακόμη δραματική σειρά εποχής, και πιο συγκεκριμένα τον Έρωτα φυγά, ένα έργο που θα μας ταξιδέψει πίσω στην Ελλάδα της δεκαετίας του '50, μιας χώρας που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον Β’ Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο, με ηθοποιούς που παλεύουν να ανταπεξέλθουν με τα στερεότυπα, τα πάθη τους και τις σφοδρές συγκρούσεις!

Η σειρά, πολλά υποσχόμενη, έρχεται σε καθημερινή βάση την νέα σεζόν μέσα από τη συχνότητα του Open, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, με ένα μοναδικό καστ πρωταγωνιστών.

Η πλοκή της σειράς «Έρωτας φυγάς»

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

 Η νέα δραματική σειρά εποχής έρχεται στο Open

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος…

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Στον ρόλο του Στέφανου Παράσχου, ο Σταύρος Ζαλμάς, Στον ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς, η Έφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα

Από το ΣΚΑΙ στο Open και δεύτερος παρουσιαστής - Όλες οι μετακινήσεις αναλυτικά

Η νέα τηλεοπτική σεζόν είναι στα σκαριά και έτσι καθώς τα συμβόλαια της φετινής λήγουν, σιγά - σιγά βλέπουμε πολλές μετακινήσεις, καθώς όλα τα κανάλια έχουν μπει στη μάχη για να βρουν τους καλύτερους που θα τους αποφέρουν υψηλά νούμερα. Όπως έχει γίνει γνωστό και καιρό, ο Γιάννης Παπαδόπουλος άφησε το Open για τον ΣΚΑΪ με τον Νίκο Στραβελάκη να ακολουθεί το αντίθετο δρομολόγιο. Όπως θα δούμε όμως και δεύτερος δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ θα ακολουθήσει την ίδια πορεία.

Το σίγουρό είναι ότι το κανάλι του Φαλήρου ποντάρει πολύ στον τομέα της ενημέρωσης, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως νούμερα φέρνει και το ψυχαγωγικό και εμπορικό κομμάτι. Έτσι ο ΣΚΑΙ, όπως μάθαμε έκανε πρόταση σε πασίγνωστη παρουσιάστρια αντίπαλου καναλιού, για της οποίας την υπογραφή πολλά κανάλια ''σφάζονται'', αφού οι φήμες για την αποχώρησή της οργιάζουν. Πίσω όμως στην ενημέρωση, ας δούμε τις μετακινήσεις που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την «Realife», ο Δημήτρης Καμπουράκης είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με το Open προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό του την επόμενη σεζόν. Ο δημοσιογράφος με καταγωγή από την Κρήτη θα παραμείνει στην τηλεόραση παρά τις φήμες που τον ήθελαν αποχωρεί λόγω εμπλοκής του στην πολιτική.

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια για τον δημοσιογράφο. Ο Δημήτρης Καμπουράκης είτε θα αναλάβει θέση στην πολύ πρωινή ζώνη του καναλιού στο καθημερινό πρόγραμμα είτε θα πάρει τη θέση της Φαίης Μαυραγάνη στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Η μετακίνηση του Δημήτρη Καμπουράκη στο Open φέρνει νέα καραμπόλα. Δεν αποκλείεται ο έμπειρος δημοσιογράφος να χτίσει τηλεοπτικό δίδυμο με τον Παναγιώτη Στάθη στην πρωινή ζώνη του καναλιού. Ο τελευταίος βρίσκεται μία ανάσα από τις τελικές υπογραφές με το Open. Ο Παναγιώτης Στάθης προοριζόταν για να αναλάβει την πολύ πρωινή ζώνη μαζί με την Ευλαμπία Ρέβη.