Μαύρο Ρόδο: Έτσι θα γνωριστούν Ελισάβετ και Πέτρος! Η συνάντηση της νύχτας και του μοναστηριακού βίου

Πρεμιέρα απόψε 3/10 στο MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: Έτσι θα γνωριστούν Ελισάβετ και Πέτρος! Η συνάντηση της νύχτας και του μοναστηριακού βίου

Πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του MEGA κάνει απόψε 3/10 η νέα τηλεοπτική σειρά, Μαύρο Ρόδο που υπόσχεται πολλά (δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις της εβδομάδας). Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε τις ζωές των δυο πρωταγωνιστών και πως θα γνωριστούν.

Όσα θα δούμε απόψε 3/10 στην πρεμιέρα του Μαύρου Ρόδου στο MEGA

Επεισόδιο 01.

Η Ελισάβετ, δόκιμη μοναχή στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου λίγο πιο έξω από το μικρό χωριό της Γερακιανής, προετοιμάζεται για τη χειροτονία της, κόντρα στις επιθυμίες του πατέρα της. Ο Πέτρος, φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία, γιος γνωστού επιχειρηματία της νύχτας από την Πάτρα, έχει γυρίσει προσωρινά στο πατρικό του. Μία εκδρομή με φίλους και ένας σεισμός θα κάνουν τις ζωές του Πέτρου και της Ελισάβετ να διασταυρωθούν και τους κόσμους τους, τον κόσμο της νύχτας και της ξέφρενης ζωής με τον κόσμο του μοναστικού βίου και της επαρχίας, να έρθουν αντιμέτωποι. Η συνάντησή τους θα αλλάξει όσα πίστευαν και γνώριζαν με τρόπο που ούτε οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν.

Η υπόθεση της σειράς

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός. Το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφει τη μουσική επένδυση και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη.

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το αγγελικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της.

Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.