Θεοδωρίδου, Δημητρίου, Ασλανίδου και 12 ακόμη: Πώς ξεκίνησαν και πως εξελίχθηκαν εμφανισιακά διάσημες Ελληνίδες τραγουδίστριες

Το τότε και το τώρα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor

Πολλά μπορεί να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη, φαντάζεστε λοιπόν πόσα μπορούν να αλλάξουν με το πέρασμα των χρόνων. Το Youweekly.gr σας παρουσιάζει παραπάνω ένα αναλυτικό βίντεο με το πόσο διαφέρουν σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, 15 πασίγνωστες Ελληνίδες τραγουδίστριες.

Οι τραγουδίστριες τότε και τώρα

Άννα Βίσση, Άντζελα Δημητρίου, Δέσποινα Βανδή, Έλενα Παπαρίζου, Έλενα Τσαγκρινού και πολλές ακόμη έχουν προσαρμόσει τα μαλλιά τους, το μακιγιάζ τους, τις στιλιστικές τους επιλογές με βάση την μόδα και τα θέλω της εποχής και κάποιες από αυτές - αν όχι όλες - μοιάζουν αγνώριστες!

Ποια κατά την γνώμη σας έχει κάνει την μεγαλύτερη αλλαγή;

Οι ιστορίες τους

Νατάσα Θεοδωρίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24 Οκτωβρίου 1970, με γονείς τους Σοφία και Στάθη Θεοδωρίδη. Έχει καταγωγή από τα Κουδούνια Δράμας. Σπούδασε δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έλαβε μαθήματα αρμονίας και κιθάρας. Ξεκίνησε την καριέρα της, μαθήτρια ακόμα, τραγουδώντας λαϊκά τραγούδια σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας.

Κατερίνα Στικούδη

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1985 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Από μικρή ηλικία και για πολλά χρόνια, ασχολήθηκε με την κολύμβηση και μάλιστα υπήρξε αθλήτρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, με την οποία το 2001 κατέκτησε τη πέμπτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά το σχολείο, φοίτησε στο τμήμα ιατρικών εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας αλλά δεν αποφοίτησε ποτέ λόγω της ενασχόλησης της με το modeling και την εγκατάσταση της στην Αθήνα.

Έλενα Τσαγκρινού

Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1994 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης. Το 2009, συμμετείχε στην εκπομπή ταλέντων του ΑΝΤ1, Ελλάδα Έχεις Ταλέντο. Έχει μια αδελφή, την Βίλλυ (γενν. 1998).

Μελίνα Ασλανίδου

Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1974 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αλλά πέρασε την παιδική της ηλικία στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Έκτοτε ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Έχει σπουδάσει βοηθός μικροβιολόγου στη Θεσσαλονίκη.

Άντζελα Δημητρίου

Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής στις 18 Αυγούστου 1954. Το πραγματικό της όνομα είναι Αγγελική Κιουρτσάκη. Η έλλειψη οικονομικών πόρων την οδήγησε να εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία με αποτέλεσμα να μη τελειώσει ποτέ το σχολείο αποφοιτώντας μόνο από το δημοτικό.

Ελένη Φουρέιρα

Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1987 στο Φιέρ της Αλβανίας. Σε ηλικία πέντε ετών, εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στον Αυλώνα κι έπειτα, σε ηλικία δέκα ετών, μετανάστευσαν στην Ελλάδα , λόγω των ταραχών που ξέσπασαν εξαιτίας του σκανδάλου των Πυραμίδων. Ο πατέρας της, Κριστάκ, είναι οικοδόμος ενώ η μητέρα της, Μαριέτα, μοδίστρα. Έχει τρία αδέλφια: τη Μαργαρίτα, την Ιωάννα και τον Γιώργο. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αττικής και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την κιθάρα. Μετά το σχολείο, σπούδασε σχέδιο μόδας σε ιδιωτική σχολή, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της λόγω της ενασχόλησης της με το τραγούδι, αφού παράλληλα εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο.

Έλλη Κοκκίνου

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1970. Στις 14 Μαρτίου του 2010, σε εκπομπή που έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες από το 1960 μέχρι και το 2010, η Έλλη βρέθηκε στο νούμερο 27. Έχει Πουλήσει πάνω από 160.000 δίσκους.

Πάολα

Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1982 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Συκιά Χαλκιδικής. Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της δίσκο, «Αθόρυβα», ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για να συνεργαστεί με το Σταμάτη Γονίδη.

Έλενα Παπαρίζου

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 1999 ως μέλος του συγκροτήματος Antique μαζί με το Νίκο Παναγιωτίδη, το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία σε μικρό χρονικό διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία, όπου και μεγάλωσαν. Η επιτυχία αυτή συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2001 για την Ελλάδα κατακτώντας με το κομμάτι «(I Would) Die For You» την τρίτη θέση, την καλύτερη θέση της χώρας μέχρι τότε. Το 2005 εκπροσώπησε ξανά την Ελλάδα στη Eurovision και κατάφερε να νικήσει με το τραγούδι «My Number One», την πρώτη και μοναδική νίκη της χώρας μέχρι σήμερα στο διαγωνισμό.

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1933 στη Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα πρώτα της χρόνια. Ο πατέρας της, Σωκράτης, καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη ενώ η μητέρα της, Φυλή, από τη Σμύρνη. Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω, στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου».

Δέσποινα Βανδή

Γεννήθηκε στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969, από οικογένεια με ποντιακή καταγωγή. Σε ηλικία 6 ετών, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καβάλα, όπου η Βανδή πέρασε τα νεανικά της χρόνια. Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Άννα Βίσση

Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1973, σε ηλικία 16 ετών, από τα 19 όταν μετακόμισε στην Ελλάδα και υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Minos EMI. Το 1977 κέρδισε την 1η θέση στο 19ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Ας Κάνουμε Απόψε Μιαν Αρχή και κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τον ίδιο τίτλο. Από τη δεκαετία του '80, ξεκίνησε σχεδόν αποκλειστική συνεργασία με το μουσικοσυνθέτη και στιχουργό Νίκο Καρβέλα.

Ελένη Χατζίδου

Γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1980 στη Θεσσαλονίκη από τους Μαρία και Τριαντάφυλλο Χατζίδη. Έχει έναν αδελφό, τον Αυγερινό (γενν. 1977). Σε μικρή ηλικία εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην Αλεξανδρούπολη, που είναι ο τόπος καταγωγής τους, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Τελειώνοντας το σχολείο, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας τις σπουδές της στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, δουλεύοντας σε διάφορα μαγαζιά και νυχτερινά κέντρα.

Ζοζεφίν

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1990 στην Αθήνα από Λιβανέζα μητέρα ελληνικής καταγωγής και Γερμανό πατέρα.Φοίτησε σε ελληνοαμερικανικό σχολείο και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το πιάνο. Έχει δύο μικρότερα ετεροθαλή αδέλφια από τους επόμενους γάμους των γονιών της. Μετά το σχολείο, σπούδασε μάρκετινγκ και διοίκηση στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας (Deree College) και παράλληλα ανέβαζε ερασιτεχνικά βίντεο στο YouTube όπου τραγουδούσε κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών.

Πέγκυ Ζήνα

Γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το χωριό Σιταριά του Νομού Ιωαννίνων. Είναι κόρη της τραγουδίστριας Στέλλας Χρυσικοπούλου και του Γιώργου Ζήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο και χορό ενώ μετά το σχολείο ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο. Παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι.