Έχεις hangover; Με αυτές τις τροφές θα το νικήσεις αποτελεσματικά!

Έτσι θα πεις αντίο στα συμπτώματά του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Πονοκέφαλος, ναυτία, ζάλη και κόπωση... μερικά μόνο από τα συμπτώματα του hangover που μπορούν να κάνουν τη μέρα σου ανυπόφορη. Ευτυχώς, όμως υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε ανακουφίσουν από τα συμπτώματά του και να σε γεμίσουν με ενέργεια.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές, που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά τι hangover και να επιστρέψεις γρήγορα στην κανονικότητά σου. Σε κάθε περίπτωση θυμήσου να πίνεις άφθονο νερό και να ξεκουράζεσαι αρκετά, καθώς η ενυδάτωση και η ανάπαυση είναι το κλειδί μετά από μια νύχτας υπερβολής. (δες και τα 5 πολύτιμα οφέλη του λεμονιού για το σώμα & την επιδερμίδα σου)

Έχεις hangover; Με αυτές τις τροφές θα το νικήσεις αποτελεσματικά!

  • Μπανάνες. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο χάνεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι, τρώγοντας μια μπανάνα ή πίνοντας ένα γευστικό smoothie με μπανάνα επαναφέρεις τους ηλεκτρολύτες στο σώμα σου και επανακτάς τη χαμένη σου ενέργεια.
  • Αυγά. Τα αυγά περιέχουν την κυστίνη, που βοηθά στην αποσύνθεση της ακεταλδεΰδης, μιας τοξικής ουσίας που παράγεται όταν το αλκοόλ μεταβολίζεται στο σώμα. Ένα πρωινό με αυγά μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποτοξίνωσης και να μειώσει τα συμπτώματα του hangover.

    μπολ με γιαούρτι
    Unsplash
  • Γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά και πρωτεΐνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, τα προβιοτικά βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου, η οποία μπορεί να διαταραχθεί από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
  • Νερό καρύδας. Η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες του hangover, και το νερό καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη αποκατάσταση των υγρών και των ηλεκτρολυτών που χάθηκαν.
  • Τζίντζερ. Το τζίντζερ καταπολεμά τη ναυτία και το στομαχικό άλγος. Μπορείς να το καταναλώσεις μέσα σε τσάι ή να το προσθέσεις σε φρεσκοστυμμένο χυμό.
  • Σπαράγγια. Τα σπαράγγια περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση του αλκοόλ στο σώμα και προστατεύουν τα ηπατικά κύτταρα από τη τοξικότητα.
  • Μέλι. Πλούσιο σε φρουκτόζη, η οποία βοηθά το σώμα να μεταβολίζει το αλκοόλ πιο γρήγορα το μέλι είναι ένας γλυκός και αποτελεσματικός τρόπος για να νικήσεις το hangover.
  • Σούπα. Η σούπα, και ειδικά η κοτόσουπα, είναι γεμάτη ηλεκτρολύτες και υγρά που βοηθούν στην ενυδάτωση και στην αποκατάσταση του σώματος μετά το hangover. Είναι εύπεπτη και βοηθά στην επαναφορά της ενέργειας και των θρεπτικών ουσιών που χάθηκαν.