5 τροφές που χαλαρώνουν και υπόσχονται ήρεμο & ξεκούραστο ύπνο!

Έτσι θα πας αμέσως στο κρεβάτι σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει σημαντικά τη σωματική και ψυχική σου υγεία, ενώ πολλές φορές, κάποια προβλήματα ύπνου μπορούν να βελτιωθούν μέσω της διατροφής με την επιλογή των κατάλληλων τροφών που θα σε χαλαρώσουν για να πας αμέσως στο κρεβάτι σου.

Παρακάτω θα βρεις πέντε από τις καλύτερες τροφές που υπόσχονται να σε βοηθήσουν να έχεις έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. (δες και για το θαυματουργό λεμόνι, τα 5 πολύτιμα οφέλη του για το σώμα & την επιδερμίδα σου)

5 τροφές που χαλαρώνουν και υπόσχονται ήρεμο & ξεκούραστο ύπνο!

  1. Κεράσια. Τα κεράσια είναι από τις λίγες φυσικές πηγές μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο. Έτσι, η κατανάλωση κερασιών ή χυμού κερασιών πριν τον ύπνο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μελατονίνης στο σώμα και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
  2. Αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στη χαλάρωση των μυών και την προώθηση του ύπνου. Επιπλέον, περιέχουν πρωτεΐνη που διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    αμύγδαλα σε μπόλ
    Unsplash


  3. Χαμομήλι. Το ευεργετικό χαμομήλι είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Η κατανάλωση ενός ζεστού φλιτζανιού τσάι χαμομηλιού πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού και να σε προετοιμάσει για έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.
  4. Βρώμη. Η βρώμη είναι πλούσια σε μελατονίνη και υδατάνθρακες που βοηθούν στην απελευθέρωση της σεροτονίνης, της χημικής ουσίας του εγκεφάλου που προάγει τη χαλάρωση. Ένα μπολ ζεστής βρώμης πριν τον ύπνο είναι το ιδανικό σνακ για έναν καλύτερο ύπνο.
  5. Μπανάνες. Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου και μαγνησίου, που βοηθούν στη χαλάρωση των μυών. Επιπλέον, περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη και μελατονίνη στο σώμα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση του ύπνου.

Ενσωματώνοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σου μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου να χαλαρώσει βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σου. Φρόντισε λοιπόν να τις συνδυάσεις με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και με μια συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!