"Έχω χάσει πολλά με διαλειμματική νηστεία" - Τι έκανε αυστηρά για 2,5 μήνες ο Ηλίας Μαμαλάκης και έχασε 17 κιλά

«Είναι το motto της μακαρίτισσας της μάνας μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Ηλίας Μαμαλάκης δεν έχει καμία σχέση σήμερα με το πως ήταν κάποτε, καθώς έχει καταφέρει να χάσει πολλά κιλά και να μείνει μισός. Συγκεκριμένα, έχει εξαφανίσει από πάνω του 17 ολόκληρα κιλά.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, εξήγησε πως δεν στερήθηκε τα αγαπημένα του φαγητά, αφού τα έτρωγε όλα αλλά σε συγκεκριμένη ποσότητα.

Αυτό ο Ηλίας Μαμαλάκης το κατάφερε ακολουθώντας την "διαλειμματική νηστεία"

«Δεν είναι μια τροφή που σε ομορφαίνει, είναι ο συνδυασμός ποσότητας και ποιότητας. Εγώ έχω ένα προσωπικό μοντέλο, που είναι το motto της μακαρίτισσας της μάνας μου. Λίγο κι από όλα. Μπορείς να φας και το λουκάνικό σου και την πανσέτα σου, μια πλούσια τυρόπιτα αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα.

Έχω χάσει πολλά κιλά με διαλειμματική νηστεία. Έχασα σε δέκα μέρες δέκα κιλά και μετά στην πρώτη πανδημία, που είχα πάρει κάποια κιλά, το εφαρμόσαμε στο σπίτι, το κάναμε αυστηρά για 2,5 μήνες κι έχασα 17 κιλά», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Βέβαια, στο παρελθόν ο Ηλίας Μαμαλάκης είχε ακολουθήσει και μια δίαιτα με... καθαρτικό η οποία τον "άδειασε" και τον βοήθησε πολύ.

Τι είναι η διαλειμματική νησεία

Η διαλειμματική ή διαλείπουσα νηστεία είναι ένα διατροφικό μοτίβο για δίαιτα που περιλαμβάνει κύκλους παρατεταμένων περιόδων νηστείας με μικρά παράθυρα ελεύθερης διατροφής. Αν και το διατροφικό αυτό μοτίβο καθορίζει πολύ συγκεκριμένα διαστήματα μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα για το πότε μπορείτε να φάτε, δεν καθορίζει το είδος του φαγητού που περιλαμβάνουν οι περίοδοι ελεύθερης διατροφής.

Έχει προωθηθεί ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος νηστείας μπορεί να είναι και ακραία, ενώ είναι ακατάλληλη για ορισμένες ομάδες ανθρώπων όπως:

  • Παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών
  • Γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν
  • Άνθρωποι με διαβήτη ή προβλήματα διαχείρισης των επιπέδων γλυκόζης του αίματος
  • Άνθρωποι με ιστορικό διατροφικών διαταραχών