«Ανέβηκα στην ζυγαριά και είδα τον αριθμό 103»: Πως έχασε κοντά στα 20 κιλά ο Νίκος Μουτσινάς

Το τρόφιμο που σταμάτησε εντελώς να τρώει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@nikosmoutsinas
Instagram/@nikosmoutsinas

Μπορεί να παραχωρεί συνεντεύξεις σπανίως αλλά όταν το κάνει είναι άκρως αποκαλυπτικός και μιλάει για όλα! Ο Νίκος Μουτσινάς ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ανά διαστήματα παίρνει και χάνει κιλά, άλλοτε από μόνος του άλλοτε με την βοήθεια ειδικού, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ουκ ολίγες φορές. Πως το καταφέρνει αυτό;

Η μέθοδος του Νίκου Μουτσινά για απώλεια κιλών

Ο παρουσιαστής το 2019 είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» και μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάχυνα. Είχα χάσει 22 κιλά, τώρα είναι λίγο λιγότερα. Κάποια στιγμή ανέβηκα στη ζυγαριά, την είχα μπροστά μου, αλλά δεν είχαμε ωραία σχέση. Το μυστικό για να γίνει κάποιος πολύ παχύς, είναι να αγοράζει φόρμες. Οπότε αγοράζοντας φόρμες και φορώντας φαρδιές μπλούζες ήταν όλα χαλαρά. Αφού έμπαινα σ’ αυτά δεν είχα καταλάβει κάτι. Κάποια στιγμή είπα μήπως δεν είναι όλα πρηξίματα; Δεν ήταν. Γιατί εμείς δεν έχουμε και περίοδο και έτσι αποφάσισα να ανέβω στη ζυγαριά να δω τι γίνεται.

Δείτε επίσης: Νίκος Μουτσινάς: «Είμαι γκέι! Η πρώτη μου ερωτική επαφή ήταν με γυναίκα αλλά γύρω στα 19 μου...»

Η κατάσταση μου ήταν ότι είχα κατοσταρήσει! Δεν είναι ότι πεθαίνω για το φαγητό, απλά τρώω άτσαλα και βλακείες, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αντί να φάω ένα κομμάτι τσιζκέικ, θα φάω το μισό! Επίσης, με τις πίτες είχα ένα πραγματικό πρόβλημα. Είχα μία κυρία, που μου μαγείρευε και το όνειρό μου ήταν να γυρνάω σπίτι και να τρώω ένα ταψί τυρόπιτα. Μετά είπα να μπω σε ένα πρόγραμμα. Σταμάτησα το κρέας. Εδώ και δύο μήνες έχω κόψει το κρέας, είμαι vegan. Βαρέθηκα με το κρέας. Είπα να το δούμε λίγο διαφορετικά. Είπα να ακούσω λίγο το σώμα μου, που έλεγε πως δε θέλει άλλο κρέας και πλέον περνάω τη ζωή μου με υδατάνθρακα».

Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram γράφοντας στη λεζάντα «Αυτή η φωτογραφία είναι από το περσινό καλοκαίρι. Βλέπεις τη διαφορά ε; Μια μέρα ανέβηκα στη ζυγαριά λοιπόν και είδα τον αριθμό 103. Κάπως ταράχτηκα, φοβήθηκα και αγχώθηκα! Συνειδητοποίησα ποσό τιμωρούσα τον εαυτό μου χρόνια τώρα ,δεν με αγαπούσα. Συνειδητοποίησα πως με πρόδωσα. Αφήνουμε τον εαυτό μας στην άκρη για να επιβεβαιώσουμε την έλλειμματικοτητά μας. Δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω και πώς μπορώ να φτάσω στα κιλά που θέλω! Το μόνο που έκανα ήταν να σκεφτώ τον εαυτό μου με πολύ περισσότερα κιλά και η εικόνα με τάραξε ακόμη παραπάνω! Δεν έχει να κάνει με το τι μου έλεγαν οι γύρω μου. Είχε σημασία το πως ένιωθα εγώ. Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου, δεν μου άρεσε που δεν μπορούσα να ντυθώ όπως θέλω, δεν μου άρεσε που δεν είχα την αντοχή που θέλω. Δεν μου άρεσα καθόλου.

Πήρα λοιπόν την απόφαση να σταθώ απέναντι σε μένα και να με αγκαλιάσω, να κάνω το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου, απέναντι στο σώμα μέσα στο οποίο ζω, να με σεβαστώ και να με αγαπήσω από την αρχή.
Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω διατροφή και όχι δίαιτες εξπρές (που συνήθιζα) και να πετάξω τα κιλά που δεν ήθελα αργά, αλλά σταθερά. Έβαλα στόχο ! Όχι για τους άλλους , αλλά για 'μενα , αν εγώ δεν επιλέξω να είμαι υγιής τότε ποιος. Αν εσύ δεν επιλέξεις να παλέψεις για σένα τότε ποιος; Αν το έκανα εγώ (που δεν φημίζομαι για την υπομονή μου σχετικά με την στέρηση) μπορείς κι εσύ! Αλήθεια μπορείς! Αρκεί να σκεφτείς τον εαυτό σου στην καλύτερη εκδοχή του! Γίνε σύμμαχος σου, μάθε να σε αγαπάς και να είσαι ευτυχισμένος».

Η σημερινή του εικόνα 4 χρόνια μετά