Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Μου πήρε δύο χρόνια τουλάχιστον...» - Πώς έχασε 50 κιλά

Η δύσκολη μάχη που έδωσε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Instagram / Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παραχώρησε πολύ πρόσφατα μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό Vita και στον δημοσιογράφο Γιάννη Ιωάννου. Μίλησε για τη ζωή της και τους ανθρώπους που έχει δίπλα της (δείτε την εδώ να μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για το νέο της σύντροφο), όμως προχώρησε και σε ένα άλλο ευαίσθητο θέμα. Αυτό των κιλών.

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πόσα κιλά έχασε τα τελευταία χρόνια και πόσο καιρό της πήρε συνολικά για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο bullying που βίωσε ως παιδί.

Η μάχη των κιλών της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

Είσαι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Πολύ συνειδητά, αποφάσισες να χάσεις 50 κιλά. Πώς ήταν για σένα το διάστημα αυτό που είχες το περιττό βάρος και πόση χαρά αισθάνθηκες όταν το έπραξες;

Δεν ένιωθα καλά με αυτή την εικόνα. Μπήκα στη διαδικασία και το έκανα, και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Δεν αισθάνομαι δυνατή επειδή το πέτυχα. Είμαι άνθρωπος που παλεύει να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του, σε όλα τα επίπεδα. Μέρους αυτού ήταν και η διαδικασία της απώλειας βάρους.

Έχεις αναφέρει ότι στα εφηβικά σου χρόνια βίωσες μπούλινγκ.

Είναι πάρα πολύ παλιές αυτές ιστορίες. Δε μου αρέσει λέξη μπούλινγκ γιατί έχει γίνει της μόδας. Όλοι άνθρωποι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με το να μας κάνουν οι γύρω μας κριτική με περισσότερη αγένεια. Η αγένεια με ενοχλεί, είτε έχει επίκεντρο εμένα είτε σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Δεν συμβαδίζει με την αισθητική μου.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να αποδέχεσαι τον εαυτό σου;

Ήμουν και συνεχίζω να βρίσκομαι σε μια διαδικασία αποδοχής.

Που είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου;

Είμαι αρκετά αυστηρή. Προσπαθώ να γίνω λίγο πιο μαλακή. Δεν μπορώ να σου πω ότι η αυστηρότητα μου με έχει σταματήσει. Πολλές φορές με έχει βοηθήσει να πάω μπροστά. Χρειάζεται όμως να βρεις το μετρό.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη κιλά
Instagram / Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Πόσο διάστημα απαιτήθηκε για να χάσεις τα 50 κιλά;

Δύο χρόνια τουλάχιστον. Συνέχισα και μετά να προσέχω. Προσπαθώ να συντηρούμαι στα κιλά που με κάνουν να νιώθω καλά. Ήθελε τεράστια πειθαρχία για να τα χάσω, αλλά όντως άλλαξε η ζωή μου. Ένιωσα καλύτερα και άρχισαν να μου αρέσουν άλλες γεύσεις.

Άλλαξε η ψυχολογία σου;

Φυσικά κι άλλαξε. Ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Το έλεγα πολλές φορές τον εαυτό μου και κάποια στιγμή έγινε το κλικ.