Στα 50+ σταμάτησε να τα τρώει - Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν ακουμπάει πια η Δέσποινα Βανδή

Πως διατηρεί το σώμα της

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@desp1navandi
Instagram/@desp1navandi

Στα 50+ της χρόνια είναι το φωτεινό παράδειγμα για πολλές γυναίκες. Η Δέσποινα Βανδή διαθέτει σούπερ κορμί, τέλειους κοιλιακούς και θεϊκά πόδια, αποτέλεσμα προσεγμένης διατροφής και σκληρής προπόνησης. Η ίδια αγαπά το καλό φαγητό, οπότε μαγειρεύει σπιτικά, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά της που δεν βάζει... κιλά στο πέρασμα του χρόνου.

Τα do & dont's της Δέσποινας Βανδή

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Λίτσα Αναστασάκη στο περιοδικό YOU, στην ανάγκη της για γλυκό απαντά με γιαούρτι με μέλι ή δαμάσκηνα, που της χαρίζουν την ίδια απόλαυση, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Τι περιλαμβάνει η διατροφή της και έπεσε πάλι στα 60 κιλά - Το tip της μετά την γέννα

Από την άλλη, αποφεύγει κάθε είδους σοκοφρέτες, σοκολάτες, πάστες, σιροπιαστά γλυκά και λοιπά εδέσματα που θα δοκιμάσει σε έκτακτες περιπτώσεις και μόνο μια μικρή μπουκίτσα.

Γραμμωμένοι κοιλιακοί

Πώς από 38 νούμερο τώρα φοράει 36 - Η διατροφή που ακολουθεί το καλοκαίρι η Δέσποινα Βανδή

Αποφεύγει τη ζάχαρη, τα λιπαρά τυριά, το αλεύρι και το “βρώμικο”, επενδύοντας στα healthy foods, που συνδυάζει σε super bowls, αναμειγνύοντας φρούτα, τσία, κράνμπερι, βρόμη και μέλι με γιαούρτι για πεντανόστιμα πρωινά ή βραδινά γεύματα, που τη χορταίνουν και της χαρίζουν ενέργεια. Έτσι δεν κάνει “σαμαράκια” στο στομάχι, “στεγνώνει” το σώμα της και με την ανάλογη προπόνηση οι κοιλιακοί της διαγράφονται ξεκάθαρα σαν να είναι... 20άρας!

Κυτταρίτιδα τέλος

Πώς από 38 νούμερο τώρα φοράει 36 - Η διατροφή που ακολουθεί το καλοκαίρι η Δέσποινα Βανδή

Τα πόδια της Δέσποινας είναι το δυνατό της σημείο και μάλιστα ένα από τα πιο δύσκολα να γυμναστούν μετά τα 50 – ακόμα περισσότερο και από τους κοιλιακούς. Ο λόγος; Το δέρμα χαλαρώνει και “κρεμάει”, ενώ η κυτταρίτιδα φαίνεται πιο έντονα, ακόμα κι αν είσαι αδύνατη. Όχι μην πανικοβάλλεσαι, δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει και να εστιάσεις σε 4 tips που κάνουν θαύματα στην όψη “φλοιού πορτοκαλιού”:

  • Στεγνό βούρτσισμα – τρίψε τα επίμαχα σημεία με μια ξύλινη βούρτσα πριν από το ντους
  • Κρέμα σώματος με ρετινόλη - δημιουργεί κολλαγόνο και έχει την ικανότητα να μαλακώνει και να λειαίνει το δέρμα
  • Απολέπιση με καφέ – η καφεΐνη σφίγγει και “γεμίζει” το δέρμα
  • Άφθονο νερό - η αφυδάτωση κάνει το δέρμα λεπτότερο και έτσι η κυτταρίτιδα φαίνεται πιο έντονα