Δέσποινα Βανδή: Το πρόβλημα υγείας που την βασανίζει - Τα συμπτώματα που αγνόησε και δεν το πρόλαβε πριν εξελιχθεί

Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Η εμφάνισή της το βράδυ του Σαββάτου 2/3 στο νέο επεισόδιο του Just the 2 of us ήταν φλογερή (δείτε την εδώ με τα νέα της μαλλιά) παρά το γεγονός πως εδώ και λίγες ημέρες είναι άρρωστη. Πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε πως έχει φαρυγγίτιδα κι επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά, πάμε να δούμε μαζί τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην την πατήσετε κι εσείς!

Τι είναι η φαρυγγίτιδα που βασανίζει την Δέσποινα Βανδή

Η φαρυγγίτιδα είναι μια φλεγμονώδη κατάσταση του φάρυγγα, που είναι η περιοχή πίσω από τον λαιμό και μπροστά από τη μπροστινή περιοχή της ανώτερης φαρυγγικής αόρτης. Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τη φαρυγγίτιδα:

  1. Αίτια: Η φαρυγγίτιδα μπορεί να προκαλείται από ιούς, βακτήρια ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες, όπως οι αλλεργίες. Οι κοινότεροι παράγοντες που συμβάλλουν είναι οι ιοί του κοινού κρυολογήματος.
  2. Συμπτώματα: Οι συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, πονοκοιλιά, ερυθρότητα ή πρηξίματα στο λαιμό, δυσκολία στον λόγο και τον καταβρογχισμό, καθώς και ερεθισμένο λαιμό.
  3. Διάγνωση: Η διάγνωση γίνεται μέσω του ιατρικού εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού του ασθενούς, του φυσικού εξετάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, των εργαστηριακών εξετάσεων.
  4. Αντιμετώπιση: Η αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση αναλγητικών και αντιπυρετικών, την υδρατεραπεία, την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη χρήση αντιβιοτικών.
  5. Πρόληψη: Για την πρόληψη της φαρυγγίτιδας, σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή της έκθεσης σε άτομα που έχουν λοιμώξεις, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω υγιεινής ζωής και η εμβολιασία όταν είναι δυνατόν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για την ακριβή διάγνωση και αντιμετώπιση, καθώς και για να λάβετε οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Η φαρυγγίτιδα κολλάει;

Η φαρυγγίτιδα είναι μια λοιμώξιμη φλεγμονώδη κατάσταση, και μπορεί να μεταδοθεί από ένα άτομο σε ένα άλλο, ανάλογα με τα αίτια της. Η μετάδοση μπορεί να προκληθεί από ιούς, βακτήρια ή άλλους παθογόνους παράγοντες. Ορισμένες φορές η μετάδοση γίνεται μέσω εναέριων σταγονιδίων που εκπέμπονται όταν ένα άτομο που πάσχει από φαρυγγίτιδα βήχει, φτενίζει ή μιλά.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης, είναι σημαντικό να τηρούνται καλές πρακτικές υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν λοιμώξεις, και η κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά το βήχα ή το φτέρνισμα.