Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα, με αποτέλεσμα να χάνει την φρεσκάδα και τη λάμψη του. Μια τροφή, λοιπόν, διεγείρει την παραγωγή του και πρέπει να την εντάξεις στη διατροφή σου όπως κάνει η Victoria Beckham.
Ο σολομός συναντάται συχνά με αβοκάντο σε σάντουιτς, σε φρέσκα ταρτάρ ή και ψητός με λαχανικά ή εμπλουτίζει μια υγιεινή σαλάτα. Αγαπημένος παγκοσμίως για τη γεύση και τα οφέλη στην υγεία, ο σολομός είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή.
Είναι μέρος μιας κατηγορίας τροφών που συνδέονται με την ευεξία και την υγεία του σώματος, καθώς και τη φυσική κατάσταση. Πλούσιος σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6, ο σολομός είναι ιδιαίτερα καλός για το δέρμα, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, μιας απαραίτητης πρωτεΐνης που το διατηρεί πιο σφριγηλό και απαλό.
Τι είναι το κολλαγόνο και πώς ο σολομός διεγείρει την παραγωγή του στο δέρμα
Το κολλαγόνο είναι η πιο κοινή πρωτεΐνη στο σώμα, αποτελώντας το 90% του δέρματος, αλλά υπάρχει επίσης σε πολλούς άλλους ιστούς (οστά, χόνδροι, τένοντες, τρίχες) λόγω της λειτουργίας του ως δομή υποστήριξης.
Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο χαρίζει μια γεμάτη και σφριγηλή όψη στην επιδερμίδα. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο μειώνεται: Το δέρμα χάνει την φρεσκάδα του και εμφανίζονται ρυτίδες.
Αν και αυτή η διαδικασία είναι φυσική, μπορεί να τονωθεί η παραγωγή κολλαγόνου και να προσπαθήσουμε να καθυστερήσουμε ή να μειώσουμε την απώλειά του, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο, συμπεριλαμβανομένου του σολομού.
Υψηλή ποσότητα ωμέγα-3

Τα ωμέγα -3 είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα με πολύπλοκη δομή που εκτελούν βιολογικές λειτουργίες απαραίτητες για την υγεία του οργανισμού, όπως η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, η αντιφλεγμονώδης δράση, η μείωση των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης, καθώς και η προστασία των αιμοφόρων αγγείων.
Η επαρκής κατανάλωση ωμέγα-3 είναι απαραίτητη για την πρόληψη πολλών ασθενειών, ιδιαίτερα των καρδιαγγειακών και εκφυλιστικών παθήσεων. Είναι όμως εξίσου σημαντικά για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, καθώς υποστηρίζουν τις δομικές του λειτουργίες και συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγείας του.
Η κατανάλωση 150 γραμμαρίων σολομού αρκεί για να παρέχει 2,5 γραμμάρια ωμέγα-3. Η βέλτιστη ημερήσια μερίδα είναι 500 χιλιοστόγραμμα ωμέγα-3, επομένως ο σολομός παρέχει πολύ υψηλή ποσότητα.
Η Victoria Beckham τρώει σολομό κάθε μέρα
Βλέποντας την απίστευτη σιλουέτα της Victoria Beckham, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε ποιο είναι το μυστικό της για να είναι πάντα σε φόρμα. Πριν από λίγο καιρό, ο σύζυγός της Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποκάλυψε τη διατροφή της, που είναι βασισμένη στα λαχανικά και τα ψάρια.
Το αγαπημένο της ψάρι είναι ο σολομός, τόσο που η Victoria Beckham τον εντάσσει καθημερινά στα πιάτα της. Σε συνέντευξή της στο The Edit, είπε ότι ήταν ένας δερματολόγος που της συνέστησε αυτό το λιπαρό ψάρι: «Το δέρμα μου δεν ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι που με συμβούλεψε να τρώω σολομό κάθε μέρα».
Κι αν κρίνουμε από τη λαμπερή εμφάνισή της, η κατανάλωσή του έχει άριστα αποτελέσματα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να τον τρώτε κάθε μέρα. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές και να προτιμάτε καλύτερα φρέσκο σολομό.
Να θυμάστε ότι ο σολομός:
- Θρέφει και προστατεύει το δέρμα εκ των έσω.
- Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
- Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
- Ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.