Η αρχή μιας νέας χρονιάς φέρνει μαζί της κάτι περισσότερο από ημερολογιακές αλλαγές. Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθουμε την ανάγκη για ένα εσωτερικό reset, να βάλουμε δηλαδή νέους στόχους, να αφήσουμε πίσω ό,τι μας βαραίνει και να δώσουμε χώρο σε νέες εμπειρίες. Να επαναπροσδιορίσουμε προτεραιότητες και να αναζητήσουμε τρόπους να ανανεωθούμε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το πρώτο ταξίδι της χρονιάς έχει συχνά συμβολικό χαρακτήρα: Μια μικρή ή μεγάλη απόδραση που θα μας προσφέρει νέες εικόνες, διαφορετικά ερεθίσματα και την ευκαιρία να αποστασιοποιηθούμε από τη ρουτίνα. Μέσα από την αλλαγή περιβάλλοντος, βρίσκουμε χώρο για σκέψη, έμπνευση και ένα ουσιαστικό restart.

Παράλληλα, η νέα χρονιά γίνεται αφορμή για προσωπική εξέλιξη και φροντίδα του εαυτού μας σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα βιβλίο αυτογνωσίας μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε τη δύναμη των μικρών καθημερινών αλλαγών και να θέσουμε πιο ρεαλιστικούς, βιώσιμους στόχους.

Η ανανέωση μπορεί να ξεκινά από την φροντίδα της ομορφιάς, να συνεχίζεται με καλύτερες διατροφικές επιλογές και την επιστροφή στη γυμναστική και να επεκτείνεται στην ανανέωση της ντουλάπας ή του σπιτιού μας.

Τελικά, όμως, η πιο ουσιαστική αλλαγή βρίσκεται στις καθημερινές μας συνήθειες, σε όσα επιλέγουμε να κάνουμε λίγο διαφορετικά κάθε μέρα. Έξι Ελληνίδες επώνυμες μάς εμπνέουν και καθεμία μοιράζεται με το youweekly.gr μία βασική συνήθεια που ακολουθεί μετά τις γιορτές – απλή, ρεαλιστική και, κυρίως, εύκολη για να την εφαρμόσουμε όλες.

Γιατί τελικά, για να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς δεν χρειάζεται να έχεις το τέλειο πρόγραμμα ούτε να κοπιάσεις πολύ! Χρειάζεται μόνο να μάθεις αυτήν τη μία συνήθεια που αξίζει να υιοθετήσεις.

6 επώνυμες υποδέχονται τη νέα χρονιά με καινούργιους στόχους

Βίκυ Καγιά

Επώνυμες και Βίκυ Καγιά

Είναι από αυτές τις γυναίκες που ξέρουν να ζουν τη ζωή στο έπακρο και κάθε νέα χρονιά βάζουν στόχους καινούργιους για να υλοποιήσουν. Ακολουθώντας μια σταθερά στη ζωή της, την οικογένεια, δεν παραμελεί τον εαυτό της, περνώντας ένα βασικό μήνυμα σε όλες μας: Όταν τα έχεις καλά μ’ εσένα, όλα γύρω σου είναι σε τάξη. Η Βίκυ Καγιά φροντίζει να λάμπει διαρκώς και το κάνει απόλυτα συνειδητά. Η δική της συνήθεια μόλις ξεστολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τελειώσουν τα μελομακάρονα;

Τι κάνει: Skin Detox, το θαυματουργό! «Χρειαζόμαστε το καθαριστικό μας, την ενυδατική μας, καμιά φορά μια κρέμα ματιών και μία φορά την εβδομάδα ένα scrub και μια μάσκα», λέει εκείνη.

Αθηνά Οικονομάκου

Επώνυμες και Αθηνά Οικονομάκου

Φέτος πέρασε τις γιορτές της στην Αργεντινή και μαζί με τον αγαπημένο της Μπρούνο Τσερέλα απόλαυσαν αχανείς παραλίες, κολύμπι με τις ώρες και φυσικά μοναδικές στιγμές κάτω από τον ήλιο. Η Αθηνά Οικονομάκου κάνει πολλά ταξίδια μέσα στον χρόνο από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη. Η αλλαγή εικόνων, η γνωριμία με νέους τόπους και πολιτισμούς είναι αυτά που βάζει στη λίστα της κάθε νέα χρονιά.

Τι κάνει: Σημειώνει στο ημερολόγιό της νέα ταξίδια, που την ανανεώνουν και τις χαρίζουν αυτή την εσωτερική χαρά που τη συντροφεύει όλη τη νέα χρονιά, για να είναι στα καλύτερά της.

Φαίη Σκορδά

Επώνυμες και Φαίη Σκορδά

Οι φετινές γιορτές της ήταν γεμάτες όμορφες στιγμές με τον αγαπημένο της αλλά και οικογενειακές εικόνες με τα δύο αγόρια της. Ταξίδεψε στη γενέτειρά της αλλά και στη μακρινή Νέα Υόρκη και πέρασε υπέροχα. Αφέθηκε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων και χάρηκε κάθε στιγμή μαζί τους. Η Φαίη Σκορδά, άλλωστε, δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια και τα παιδιά της είναι προτεραιότητα, οπότε πάντα ψάχνει τρόπους για να τα χαίρεται περισσότερο, μέσα από ουσιαστικούς τρόπους, ενισχύοντας το δέσιμό τους.

Τι κάνει: «Όλοι οι γονείς είμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια. Η μητρότητα υπακούει μόνο στην αλήθεια του συναισθήματος, της αγάπης», έχει πει σε δηλώσεις της και πάντα βρίσκει χρόνο να διαβάσει ένα βιβλίο σχετικά με την αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη.

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Επώνυμες και Σταματίνα Τσιμτσιλή

Την βλέπουμε στυλάτη και υπέρλαμπρη στην τηλεόραση και πάντα αναρωτιόμαστε πώς το πετυχαίνει! Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ειδικά μετά από μια περίοδο όπου το βαρύ μακιγιάζ και οι μεγάλες εορταστικές… νύχτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι μετά το τέλος των γιορτών ξεκινά πάλι το πρόγραμμά της, με την άσκηση να γίνεται καθημερινή προτεραιότητα.

Τι κάνει: Η αγαπημένη παρουσιάστρια φοράει το κολάν της, παίρνει το pilates mat της και ξεκινά γυμναστική σχεδόν καθημερινά.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Επώνυμες και Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι από τις γυναίκες που αγαπούν το σπίτι, τη διακόσμηση, λατρεύει να μένει μέσα, να καλεί τους φίλους της, να περνάνε καλά. Δεν έχει καλύτερο από το να φρεσκάρει κάθε τρεις και λίγο τους χώρους στο σπίτι της, προσθέτοντας έστω και κάτι μικρό, που αλλάζει όλη την ψυχολογία της. Η ίδια λατρεύει τη minimal αισθητική, όπως έχουμε δει και από τις αναρτήσεις στο προφίλ της στο Instagram, επιλέγοντας τη λογική του «less is more». Κάθε νέα χρονιά είναι η αφορμή για αλλαγές…

Τι κάνει: Θα προσθέσει άλλο ένα vintage κομμάτι στο σαλόνι της, που θα συνδυάσει με το Scandi-chic διακοσμητικό ύφος.

Σίσσυ Χρηστίδου

Επώνυμες και Σίσσυ Χρηστίδου

Είναι ορισμός της τέλειας μεταμόρφωσης. Με πολλά κιλά μείον και μια φρεσκάδα στο πρόσωπό της η Σίσσυ Χρηστίδου άλλαξε την εμφάνισή της προς το καλύτερο. Αυτό φυσικά της δίνει την αφορμή να κάνει ένα ολικό restart… στην ντουλάπα της. Τι σημαίνει αυτό; Νέα ρούχα, νέες τάσεις, νέο στυλ.

Τι κάνει: Ατελείωτο shopping therapy για να δημιουργήσει φρέσκα σύνολα, που ταιριάζουν στο ολοκαίνουργιο στυλ της!