6 τρόποι για να νικήσεις... τον μπουφέ στο ρεβεγιόν - Σε θερμίδες και γεύση!

Δεν χρειάζεται κόπος, μόνο μερικές έξυπνες συμβουλές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Οι μπουφέδες έχουν τη μαγική ικανότητα να σπάσουν μια δίαιτα και να παραπλανήσουν εντέχνως ένα πρόγραμμα διατροφής. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν συνήθως πολλά πιάτα για να διαλέξεις, γεγονός που διευκολύνει την επιλογή σε προτάσεις με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι δελεαστικό να δοκιμάσεις κάθε δημιούργημα - από γλυκό μέχρι αλμυρό!

Για να μπορέσεις, λοιπόν, να νικήσεις τον... μπουφέ σε θερμίδες χωρίς να χάσεις σε γεύση, αυτές οι 6 συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να μην καταστρέψεις τη διατροφή σου.

6 συμβουλές για να απολαύσεις τον μπουφέ στο ρεβεγιόν χωρίς... ενοχές

  1. Φρόντισε να φας ένα ελαφρύ σνακ λίγες ώρες πριν φτάσεις στο ρεβεγιόν. Εάν έχεις λιμοκτονήσει όλη μέρα, είναι πολύ πιθανό να φας ό,τι υπάρχει στον μπουφέ, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς σε όλα τα νόστιμα φαγητά που θα αντικρίσεις.
  2. Απόφυγε να καθίσεις κοντά στο τραπέζι με τα φαγητά - θα καταλήξεις να τσιμπολογάς συνέχεια ή να γεμίζεις και να ξαναγεμίζειςτο πιάτο σου με λιχουδιές, ξεχνώντας πολύ γρήγορα πόσο έχεις φάει. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξεις την ποσότητα που τρως είναι να γεμίσεις το πιάτο σου μόνο μία φορά και μετά να απομακρυνθείς από το φαγητό.
  3. Επίλεξε προσεκτικά τι θα φας. Απόφυγε τα γλυκά ψωμάκια με διάφορες γεμίσεις, τις κις λορέν, τα vol-au-vents, τα spring rolls και γενικά ό,τι περιέχει ζύμη. Επίσης τα τηγανητά αλλά και τα πατατάκια και τα φιστίκια, εξοικονομώντας πολλές θερμίδες.

    Οτιδήποτε συνοδεύεται από μαγιονέζα ή κρέμα, όπως λαχανοσαλάτα, πατατοσαλάτα και κρεμώδη ντιπ καλό θα ήταν να τα βγάλεις από το... οπτικό σου πεδίο. Αντ' αυτού, προτίμησε άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ζαμπόν, καπνιστό σολομό, φρέσκες γαρίδες, σαλάτες χωρίς μαγιονέζα, γαλλικό ψωμί (χωρίς το βούτυρο), κριτσίνια και μικρά πιτσάκια.

    Δείτε επίσης: Πόσες θερμίδες έχουν τα πιο εθιστικά γλυκά των Χριστουγέννων

  4. Αν σου προσφέρονται συνεχώς καναπεδάκια ή finger food ενώ μιλάς, απόφυγε τον πειρασμό έχοντας τα χέρια σου... γεμάτα. Μια χαρτοπετσέτα στο ένα χέρι και ένα ποτήρι στο άλλο είναι το καλύτερο... κόλπο.
  5. Επίλεξε προσεκτικά τα συνοδευτικά σου για το τυρί. Κομμάτια ψωμιού με βούτυρο ή μια χούφτα κράκερ θα διπλασιάσουν τις θερμίδες. Αντ 'αυτού, προτίμησε κριτσίνια, σταφύλι, σέλινο, καρότα ή φρούτα.
  6. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στο τυρί, κάνε σωστή επιλογή: Το Brie, το Cammbert, το ανθότυρο και το Edam περιέχουν λιγότερες θερμίδες από το Cheddar, το Stilton και τη φέτα.