Το υπερ-λαχανικό από την Ιταλία που βοηθά στο αδυνάτισμα - Το αγαπημένο της Jennifer Aniston

Υπάρχει άφθονο και στην Ελλάδα και θα το δοκιμάσεις σε 4 συνταγές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

«Ένας χυμός ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή από αυτό το ιταλικό υπερ-λαχανικό είναι μια καθημερινή ρουτίνα που συνιστώ σε όλους τους ασθενείς μου, προκειμένου να χάσουν βάρος και να παραμείνουν νέοι για περισσότερο χρόνο», λέει ο Δρ Vicente Mera, ειδικός στην Γηριατρική.

Απευθείας από την Ιταλία, μητρική του χώρα, που ωστόσο καλλιεργείται τους μήνες Νοέμβριο έως Απρίλιο και σε όλη τη Μεσόγειο, ένα λαχανικό με υπερ-δυνάμεις στο αδυνάτισμα και τη γήρανση καταναλώνεται με μανία ανά τον κόσμο σε λαχταριστά πιάτα. Η περίφημη λαχανίδα ή Kale δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού και στην Ελλάδα είναι διάσημη για τις ιδιότητές της.

Το υπερ-λαχανικό από την Ιταλία που βοηθά στο αδυνάτισμα

Οφέλη και ιδιότητες της λαχανίδας

Η λαχανίδα είναι απαραίτητο να ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή μας με διάφορους τρόπους, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας σε κάθε επίπεδο. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και τέσσερις φορές περισσότερο φολικό οξύ από τα αυγά.

Επιπλέον, είναι μια καλή δόση αντιοξειδωτικών, έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, λόγω του πλούτου σε άλφα λινολενικό οξύ (ALA), σουλφοραφάνη και φολικά, ενώ μπορεί εύκολα να καταναλωθεί σε λαχταριστές συνταγές, εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή τους.

λαχανιδα

Είναι χορταστικό και βοηθά στο αδυνάτισμα

Η λαχανίδα είναι το αγαπημένο τρόφιμο των σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Jennifer Aniston, η Gwyneth Paltrow και η Anne Hathaway, που παρά την ξινο-γλυκη γεύση του, παρόμοια με το μαύρο λάχανο της Τοσκάνης, καταναλώνεται καθημερινά σε πεντανόστιμα πιάτα.

Εκτός από υψηλή δόση βιταμινών, έχει μεγάλη χορταστική αξία, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Βοηθά όμως και στη μείωση του βάρους, γιατί δεν περιέχει λίπος, ενώ είναι πλούσιο σε θειούχες ενώσεις που μειώνουν την απορρόφηση των λιπιδίων.

4 εύκολες συνταγές για να δοκιμάσεις τη λαχανίδα

σαλάτες υγιεινές

Ωμό σε σαλάτες, στον ατμό ή στον φούρνο, αλλά και ως συστατικό σε σούπες, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εντάξεις τη λαχανίδα στην καθημερινή σου διατροφή.

Smoothie λαχανίδας

Πλένουμε τα φύλλα και τα ανακατεύουμε με ένα ακτινίδιο, μια μπανάνα, ένα μήλο, μια χούφτα αμύγδαλα, λίγο φρέσκο ​​σπανάκι, πολτό μάνγκο, μερικά παγάκια, χυμό λεμονιού και τριμμένο τζίντζερ.

Σαλάτα λαχανίδας

Αναμείξτε φύλλα λαχανίδας με διάφορα άλλα λαχανικά, όπως σπανάκι και ρόκα. Ρίξτε ελαιόλαδο και λεμόνι και προσθέστε αβοκάντο, λίγο τριμμένο τζίντζερ, σόγια και σιρόπι αγαύης.

πράσινη σαλάτα

Τσιπς λαχανίδας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Αραδιάζουμε τα φύλλα της λαχανίδας κομμένα σε μικρά κομμάτια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλατίζουμε κατά βούληση. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Ομελέτα λαχανίδας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα μανιτάρια, πατάτες και τις λαχανίδες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.