Έχουν κάνει τα πιο παράξενα πράγματα για να αδυνατίσουν: 8 απίθανες δίαιτες που έχουν ακολουθήσει οι celebrities για να χάσουν βάρος

Περίεργες και μη ενδεδειγμένες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Για τις διασημότητες, το να είναι πάντα σε φόρμα είναι κατά μία έννοια μέρος της δουλειάς τους. Είτε έχουν ανάγκη από έξτρα ενέργεια πάνω στην σκηνή για τραγούδι και χορό είτε το κάνουν για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, οι σταρ είναι οι πρώτοι που πειραματίζονται με τις νέες διατροφικές τάσεις.

Υπάρχουν εκείνοι που επιλέγουν μια ισορροπημένη διατροφή και υπάρχουν και οι άλλοι που αυτοσχεδιάζουν εφαρμόζοντας δραστικές δίαιτες σε μια προσπάθεια να χάσουν πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικές από αυτές τις περίεργες δίαιτες έχουν διαρρεύσει ή αποκαλυφθεί από τους ίδιους τους σταρ, εκπλήσσοντάς μας με τις επιλογές τους

Σίγουρα δεν πρόκειται για υγιεινές δίαιτες, και για το λόγο αυτό δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη και δεν προτείνονται, επειδή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά και επειδή είναι τόσο δραστικές που δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να δούμε 8 απίθανες δίαιτες που έκαναν οι διάσημοι για να χάσουν κιλά, για να μην τις... προτιμήσουμε!

8 απίθανες δίαιτες των celebrities μη ενδαδειγμένες

Adele

Σάλο προκάλεσε η τραγουδίστρια Adele για την απώλεια 30 κιλών σε έναν χρόνο. Εκείνη την εποχή, οι φήμες υποστήριζαν ότι είχε ακολουθήσει τη δίαιτα Sirt για να χάσει βάρος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αυστηρή διατροφή που αφορά στην απαγόρευση των σακχάρων και των κορεσμένων λιπαρών και στην αξιοσημείωτη μείωση των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και στην εισαγωγή συγκεκριμένων τροφών που έχουν στόχο να τονώσουν τις σιρτουίνες, οι οποίες επηρεάζουν την ικανότητά μας να καίμε λίπος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην βρετανική Vogue, ωστόσο, η Adele αποκάλυψε ότι δεν έχει ακολουθήσει ποτέ τη δίαιτα Sirt ή καλύτερα ότι δεν έχει ακολουθήσει ποτέ καμία δίαιτα. Πώς έχασε κιλά τότε;

Ακολούθησε μια διατροφή με ποικιλία και έκανε πολλή γυμναστική, πετυχαίνοντας να διατηρήσει την γραμμή της μέχρι σήμερα. Αυτό συνήθως δεν συμβαίνει σε όσους κάνουν δραστικές δίαιτες, επιτυγχάνοντας γρήγορα αποτελέσματα, αφού ξαναπαίρνουν τα κιλά το ίδιο γρήγορα.

Victoria Beckham

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είπε κατά τη διάρκεια ενός podcast ότι η σύζυγός του τρώει το ίδιο γεύμα κάθε μέρα εδώ και 25 χρόνια. Η διατροφή της Victoria Beckham βασίζεται σε ψητά ψάρια και λαχανικά στον ατμό, χωρίς λάδι ή βούτυρο, και μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μια πρέζα αλάτι.

Αν και σε γενικές γραμμές φαίνεται να είναι μια μάλλον υγιεινή διατροφή, η κατανάλωση πάντα του ίδιου πιάτου είναι μια περιοριστική επιλογή που δεν σας βοηθά να συνεχίσετε να τρώτε καλά μακροπρόθεσμα. Η ποικιλία είναι πάντα σημαντική.

Kim Kardashian

Η Kim έχει χάσει πολύ βάρος το τελευταίο διάστημα, μαζί με την αδερφή της Khloé. Η συζήτηση για το νέο της πιο αδύνατο σώμα ξεκίνησε όταν φόρεσε το χρυσό φόρεμα της Marilyn Monroe στο MET Gala. Όχι μόνο για τη φυσική του φόρμα, αλλά και για τις δηλώσεις που έκανε στη Vogue για το τι δίαιτα έκανε για να μπορέσει να μπει στο νούμερο.

Η δίαιτα της Kim Kardashian είναι μια εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της Atkins και της επέτρεψε να χάσει 7 κιλά σε 3 εβδομάδες, εξαλείφοντας εντελώς υδατάνθρακες και σάκχαρα, τρώγοντας μόνο πρωτεΐνες, λαχανικά και λίπη, κάνοντας καθημερινές προπονήσεις και φορώντας στολή... σάουνας δύο φορές τη μέρα.

Beyoncé

Η δίαιτα της Beyoncé είναι από τις πιο διάσημες ανάμεσα στις σταρ, αλλά και από τις πιο επικίνδυνες. Η τραγουδίστρια αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό τής Oprah το 2006 ότι, για να αποκτήσει φόρμα για τον ρόλο της στο Dreamgirls, επέλεξε το Master Cleanse, μια δραστική δίαιτα που βασίζεται σε ένα μόνο είδος υγρού.

Για 10 ημέρες η Beyoncé έπινε μόνο ροφήματα με βάση το νερό, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου και το πιπέρι καγιέν. Λαμβάνοντας υπόψη την απουσία σχεδόν όλων των απαραίτητων μακροθρεπτικών συστατικών, είναι από τις πιο περίεργες και επικίνδυνες δίαιτες για τις οποίες έχει μιλήσει ποτέ ένας διάσημος δημόσια.

Madonna

Η μακροβιοτική διατροφή της Madonna βασίζεται στη σόγια, στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, στους υδατάνθρακες και στα θαλάσσια λαχανικά, ενώ αποκλείει το λευκό αλεύρι, το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και υπάρχουν υγιεινές επιλογές σε αυτήν τη δίαιτα, εξακολουθεί να στερείται σημαντικών θρεπτικών συστατικών, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του βάρους.

Katy Perry

Η Katy Perry ακολούθησε μια δίαιτα βασισμένη στα μανιτάρια το 2013, το M-Plan. Σύμφωνα με αυτή την περίεργη διατροφή, ένα γεύμα την ημέρα πρέπει να αντικαθίσταται μόνο με μανιτάρια, οποιασδήποτε ποικιλίας. Αν και είναι μια περίεργη και περιοριστική δίαιτα, η κατανάλωση για παράδειγμα ενός μανιταριού Portobello αντί για χάμπουργκερ μπορεί να είναι καλή ιδέα, δεδομένου ότι τα μανιτάρια έχουν λίγες θερμίδες και αρκετά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως ο ψευδάργυρος.

Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι να ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα μακροπρόθεσμα, με κίνδυνο να παραλείψετε σημαντικά γεύματα και να κάνετε τη δίαιτα βαρετή.

Mariah Carey

Το 2016 η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι ακολουθεί μια δίαιτα που βασίζεται μόνο σε πρωτεΐνες και λίπη, τρώγοντας μόνο άγριο νορβηγικό σολομό και κάπαρη σε κάθε γεύμα. Επίσης σε αυτή την περίπτωση η απουσία σημαντικών θρεπτικών συστατικών, που προέρχονται από υδατάνθρακες και λαχανικά, επηρεάζει την υγεία, καθιστώντας την μια παράλογη δίαιτα, που έχει κίνδυνο για την υγεία του οργανισμού.

Christina Aguilera

Έχει δηλώσει ότι ακολουθεί μια δίαιτα από το βιβλίο 7-Day Color Diet των Jessica Weisel Courtney και Mindy Weisel, η οποία περιλαμβάνει την κατανάλωση τροφών με βάση το χρώμα τους, με διαφορετικές αποχρώσεις κάθε μέρα.

Έτσι μια μέρα θα φάει άσπρα φαγητά, μια πράσινη, μια κόκκινη κ.ο.κ. Η ιδέα πίσω από τη δίαιτα είναι να γεμίσει με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά από κάθε ομάδα τροφίμων, με βάση το χρώμα τους. Είναι κρίμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα "ανακατεύοντας" τα διάφορα χρώματα κάθε μέρα, ώστε να υπάρχει ποικιλία από διαφορετικά φαγητά σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.