Πεινάς όλη ημέρα; Δες τι να φας για να νιώθεις διαρκώς χορτάτη & να μην τσιμπολογάς!

Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Αισθάνεσαι διαρκώς πεινασμένη από την ώρα που ξυπνάς μέχρι την ώρα που πας για ύπνο; Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη! Παρόλα αυτά εάν θέλεις να νιώθεις χορτασμένη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διατροφή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές με συγκεκριμένες ιδιότητες που προσφέρουν μια αίσθηση πληρότητας, ενώ ακόμη σου χαρίζουν και ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε όλες εκείνες τις τροφές με τις οποίες πρέπει να εμπλουτίσεις το καθημερινό σου διατροφολόγιο για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου χορτασμένο χωρίς ναι νιώθεις μια διαρκή αίσθηση πείνας. (δες και για τη μεσογειακή διατροφή, είναι όντως αντίδοτο της κατάθλιψης;)

Πεινάς όλη ημέρα; Δες τι να φας για να νιώθεις διαρκώς χορτάτη & να μην τσιμπολογάς!

  • Πες ναι στην πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για να δημιουργήσει ένα αίσθημα κορεσμού. Έτσι, επιλέγοντας τρόφιμα όπως: κοτόπουλο, ψάρι, αυγά, φασόλια και φιστίκια, θα νιώθεις πιο χορτάτη μετά από κάθε γεύμα.

    γυναίκα πεινάει και κρατάει μαχαιροπήρουνα
    Shutterstrock
  • Προτίμησε τροφές πλούσια σε ίνες. Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και ψητά λαχανικά, που βοηθούν στην αύξηση της αίσθησης πληρότητας και στην αργή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Έτσι, νιώθεις γεμάτη και δεν πεινάς.
  • Κατανάλωσε υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, το ρύζι και τα φασόλια δεν αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα, ενώ ακόμη προσφέρουν έξτρα ενέργεια και μια αίσθηση κορεσμού.
  • Πρόσθεσε υγιεινά λιπαρά στη διατροφή σου. Επιλέγοντας ωμέγα-3 λιπαρά, όπως λιναρόσποροι, σολωμό και αβοκάντο, βελτιώνεις την υγεία της καρδιάς σου και βοηθάς στην αίσθηση κορεσμού.
  • Φρόντισε να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσες φορές νομίζεις ότι πεινάς μπορεί να οφείλεται στη δίψα. ΄Έτσι, πίνοντας αρκετό νερό δεν αισθάνεσαι συνεχώς πεινασμένη..
  • Μην παραλείπεις τα γεύματα. Κατανάλωσε τρεις κύρια γεύματα και δύο ελαφριά σνακ μεταξύ τους για να διατηρείς το μεταβολισμό σου ενεργό και για να έχεις μια αίσθηση πληρότητας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα ανακαλύψεις ότι μπορείς να νιώθεις διαρκώς χορτάτη, ενώ παράλληλα θα προσφέρεις στον οργανισμό σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για είναι υγιής μέσα και έξω.