Πες "αντίο" στην κυτταρίτιδα: 7 έξυπνα tips για να φορέσεις μπικίνι το καλοκαίρι

Αποτελεσματικές και υγιεινές συμβουλές για σένα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Είμαστε μόλις μια... ανάσα από την παραλία και εσύ δοκιμάζεις ξανά και ξανά τα μαγιό σου και μια θλίψη εμφανίζεται στα μάτια σου. Λίγοι πόντοι παραπάνω, μερικά κιλά από το Πάσχα και αυτή η αντιαισθητική κυτταρίτιδα που δεν λέει να φύγει. Δεν είσαι η μόνη...

Βαρέθηκες να μετράς θερμίδες και να ζυγίζεις τις τροφές και φυσικά έχεις κουραστεί να ζυγίζεσαι διαρκώς και να "τρίβεσαι" με μανία για να διώξεις αυτή την όψη φλοιού πορτοκαλιού από πάνω σου. Γενικά, θα έλεγες ότι είσαι σε άρνηση, αλλά από την άλλη θέλεις κιόλας να φορέσεις φέτος το μπικίνι σου πιο αδύνατη από ποτέ.

Το πιο σημαντικό δεν είναι να ακολουθήσεις μια διατροφή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά να αλλάξεις λίγο τον τρόπο σκέψης σου και τη ζωή σου.

Αντί, λοιπόν, να αγχώνεσαι και να στενοχωριέσαι που τρως όλο σαλάτες και κοτόπουλο, δες στη συνέχεια 7 tips που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κυτταρίτιδα και τους πόντους, για να νιώσεις καλύτερα και πιο απελευθερωμένη αυτό το καλοκαίρι.

γυναίκα με μαγιό στη θάλασσα
Unsplash

7 tips για να πεις "αντίο" στην κυτταρίτιδα

Αιθέρια έλαια

Θα σε βοηθήσουν στον αγώνα σου κατά των κιλών, αν σκεφτείς ότι κάποια από αυτά μπορούν να μπλοκάρουν την επιθυμία μας να τρώμε διαρκώς. Ταυτόχρονα επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθούν την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και το κάψιμο του λίπους. Επέλεξε μέντα, που με την δροσερή της μυρωδιά βάζει φρένο στις λιγούρες, αλλά και μοσχολέμονο που καταστέλλει την όρεξη

Άρνικα

Είναι γνωστή για την ιδιότητά της να μειώνει το οίδημα και να βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία. Κατά συνέπεια βοηθά τα πόδια να ξεκουραστούν και να ξεπρηστούν ενώ το έλαιό της είναι ιδανικό λάδι για μασάζ κατά τις κυτταρίτιδας.

Φάε αργά

Σταμάτα πια να τρως βιαστικά λες και σε κυνηγάνε. Ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να απολαύσει αλλά και να κατανοήσει τι και πόσο έφαγε. Είναι σημαντικό να έχεις τον χρόνο να νιώσεις τη γεύση αλλά και τη χόρταση. Μόνο έτσι δεν θα τρως περισσότερο από όσο πεινάς.

γυναίκα στην πισίνα
Unsplash

Μάσησε τσίχλα

Μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη θα κρατήσει τις λαιμαργίες μακριά και θα σου δώσει μια γλυκιά ψευδαίσθηση ικανοποίησης. Θα σε βοηθήσει επίσης να καταπολεμήσεις το άγχος και να κόψεις τα περιττά σνακ.

Κάνε λίστα

Μην ξαναπάς στο σούπερ μάρκετ χωρίς λίστα, γιατί μόνο έτσι δεν θα παρασυρθείς από τις προσφορές και τις λιχουδιές. Ακολούθησέ την κατά γράμμα και φρόντισε να μην πας νηστικιά, γιατί οι πειρασμοί εκεί μέσα είναι πολλοί. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πεινασμένοι αγοραστές τείνουν να προσεγγίζουν τα τρόφιμα υψηλότερης θερμιδικής αξίας.

Υγρές θερμίδες

Ακόμα και ο χυμός, ο οποίος συχνά προωθείται ως υγιεινό ρόφημα, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους εάν κάνουμε υπερκατανάλωση. Προτίμησε το νερό για να μείνεις ενυδατωμένη, υγιής και λεπτή.

Περπάτα

Δεν χρειάζεται να τρέχεις, ούτε να περνάς τη μισή σου μέρα στο γυμναστήριο. Αν εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου θα δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου, καθώς είναι ένας εξαιρετικός και εύκολος τρόπος για να κάψεις θερμίδες. Στην πραγματικότητα, μόνο 30 λεπτά να περπατάς τη μέρα και θα χάσεις πιο εύκολα βάρος.