Πάσχα: 4 απλοί τρόποι για να μην παχύνεις

Είναι αποδεδειγμένο πως μετά τις γιορτές η ζυγαριά δείχνει κάποια κιλά παραπάνω

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Το να ανεβαίνει ο αριθμός στην ζυγαριά μετά τις πασχαλινές γιορτές είναι αρκετά συνηθισμένο και οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, πολλοί άνθρωποι τρώνε περισσότερα από ό,τι συνήθως, συμπεριλαμβανομένων πιο πλούσιων και πιο πυκνών γευμάτων, γλυκών και αλκοόλ.

Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο ενεργοί κατά τη διάρκεια των διακοπών λόγω των κοινωνικών υποχρεώσεων και της αύξησης του χρόνου που περνούν σε κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Δες, λοιπόν, παρακάτω τέσσερις απλούς τρόπους για να μην παχύνεις το Πάσχα

  1. Ξεκίνα την ημέρα σου υγιεινά: Προτίμησε ένα θρεπτικό πρωινό με μειωμένα λιπαρά, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά ή φρούτα.
  2. Μην απέχεις από την άσκηση: Μη κάνεις skip στην προπονητική σου ρουτίνα. Συνέχισε να γυμνάζεσαι και τις ημέρες των γιορτών και αν δε μπορείς βγες για περπάτημα ή τρέξιμο.
  3. Φάε αλλά απέφυγε τις υπερβολές: Μη στερηθείς τις πασχαλινές νοστιμιές αλλά ισορρόπησε τα γεύματα της επόμενης ημέρας. Επίσης, φάε αργά και όχι λαίμαργα ώστε να νιώσεις χορτάτη.
  4. Με μέτρο το αλκοόλ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη: Απόλαυσε το ποτό σου και το αναψυκτικό σου αλλά με μέτρο. Αρκέσου σε ένα ποτήρι κρασί και προτίμησε αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη.

Και μη ξεχνάς ‘παν μέτρον άριστον’

Αν σου γεννήθηκαν απορίες ή χρειάζεσαι κ άλλες συμβουλές στείλε μήνυμα στο Instagram της Fitness Coash, Σάντυ Κανιού.