3 δροσιστικά smoothies για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια όσο κουρασμένη & εάν νιώθεις!

Πρόκειται για εύκολες συνταγές με φυσικά συστατικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου από ένα θρεπτικό και δροσιστικό smoothie που θα σε γεμίσει με έξτρα ενέργεια και θετική διάθεση.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 3 υγιεινές συνταγές για smoothie με φυσικά συστατικά που θα σου δώσουν όλα όσα χρειάζεσαι για μια ημέρα γεμάτη ενέργεια και ευεξία. Σημείωσε ότι τα smoothies αποτελούν το ιδανικό πρωινό γεύμα, που θα σου προσφέρει την απαραίτητη δόση θρεπτικών ουσιών για να αισθάνεσαι αναζωογονημένη ακόμη και εάν νιώθεις κουρασμένη. (δες και τα κόλπα για να χάσεις τα περιττά κιλά του Πάσχα εύκολα & γρήγορα)

3 δροσιστικά smoothies για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια όσο κουρασμένη & εάν νιώθεις!

Αυτές οι εύκολες και γευστικές επιλογές θα σου χαρίσουν φρεσκάδα και τόνωση από την πρώτη γουλιά, ενώ μπορείς να τις παρασκευάσεις εύκολα και γρήγορα.

smoothies
Unsplash

Πράσινο smoothie

Πρόκειται για ένα smoothie πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με φρούτα και λαχανικά. Για να το παρασκευάσεις θα χρειαστείς: 1 μπανάνα, 1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, 1/2 αβοκάντο, 1 κούπα αγγούρι κομμένο σε κομματάκια, χυμό από 1 λεμόνι, 1 φλιτζάνι νερό, λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά). Πρόσθεσε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου. Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε!

Φρουτένιο smoothie

Αυτό το smoothie είναι γεμάτο με φρέσκα φρούτα και αντιοξειδωτικά. Θα χρειαστείς: Χυμό από 1 πορτοκάλι,
1 φλιτζάνι φρούτα του δάσους (φράουλες, μούρα, βατόμουρα), 1 μπανάνα, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 κουταλιά μέλι, λίγο πάγο. Τοποθέτησε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανάμειξέ τα μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες το μείγμα. Σέρβιρε σε ποτήρι και απόλαυσε.

Πρωτεϊνικό smoothie

Είναι ιδανικό για να σε γεμίσει με ενέργεια με τη δύναμη της πρωτεΐνης. Θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι γάλα (αμυγδάλου ή φυτικό), 1 κουταλιά γιαούρτι ή πρωτεΐνη σε σκόνη ή ταχίνι, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά κακάο, φρέσκους καρπούς για dressing. Ρίξε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες το μείγμα σου. Απόλαυσέ το πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου.