Είσαι 40+; Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου για να παραμείνεις fit χωρίς να πάρεις κιλά!

Προσαρμόσου τώρα σε νέους διατροφικούς κανόνες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Φτάνοντας στην ηλικία των 40+ οι ανάγκες στο σώμα σου αλλάζουν και έτσι πλέον απαιτείται έξτρα φροντίδα και προσοχή προκειμένου να διατηρείσαι fit και καλλίγραμμη χωρίς να πάρεις έξτρα βάρος.

Σε αυτό φυσικά βασικό ρόλο παίζουν οι διατροφικές σου συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση απολαμβάνοντας τη ζωή μετά τα 40 σούπερ fit, γεμάτη ενέργεια και ευεξία. Πώς θα το κάνεις αυτό; Με μερικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.

Είσαι 40+; Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου για να παραμείνεις fit χωρίς να πάρεις κιλά!

  • Εμπλούτισε τη διατροφή σου με πρωτεΐνες. Η απώλεια μυϊκής μάζας είναι μια φυσική διαδικασία καθώς μεγαλώνουμε. Γι' αυτό και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών βοηθά στη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Προτίμησε λοιπόν άπαχο κρέας, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, καθώς και φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως όσπρια και ξηροί καρποί.

    καλλίγραμμη γυναίκα κάνει μπάνιο στην παραλία
    Unsplash


  • Αύξησε την πρόσληψη φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Φρόντισε λοιπόν να τρως περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Έλεγξε τις θερμίδες σου. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται με την ηλικία με αποτέλεσμα να παίρνεις πιο εύκολα βάρος. Έτσι, επικεντρώσου στην κατανάλωση τροφών με χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, όπως φρούτα και λαχανικά, και μείωσε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη.
  • Πρόσεξε την πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D. Μετά τα 40, η πυκνότητα των οστών μπορεί να μειωθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως: γαλακτοκομικά προϊόντα, και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως: λιπαρά ψάρια και αυγά. Συμπληρωματικά μπορείς να ρωτήσεις το γιατρό σου εάν χρειάζεται να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με ένα ειδικό συμπλήρωμα.
  • Ενυδατώσου σωστά. Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Πιες λοιπόν άφθονο νερό καθημερινά και περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης.

Κάνοντας αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου θα βελτιώσεις σημαντικά την υγεία σου και θα παραμείνεις fit καθώς μεγαλώνεις. Μάλιστα, εάν τις συνδυάσεις και με τακτική άσκηση και καλή ποιότητα ύπνου τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.