Οδηγίες για να μην χάσεις τον έλεγχο και φας του σκασμού την Τσικνοπέμτη!

Οδηγίες για να μην χάσεις τον έλεγχο και φας του σκασμού την Τσικνοπέμτη!

Tσικνοπέμπτη σήμερα και ετοιμάζεσαι για το αποψινό τσιμπούσι...


Αλλά εμείς σου έχουμε 10 απλές εντολές που καλό θα ήταν να ακολουθήσεις για να μην χάσεις τον έλεγχο...


Γενικά:


Φάτε κάτι ελαφρύ για μεσημεριανό και οπωσδήποτε κάποιο φρούτο ή κάποιο γιαούρτι για απογευματινό. Αν πρόκειται να τσικνίσετε το μεσημέρι θα πρέπει να έχετε καταναλώσει το πρωινό σας και ένα μικρό κολατσιό. Με αυτό τον τρόπο δε θα φτάσετε στο τραπέζι πολύ πεινασμένοι και θα περιορίσετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.


Αφήνετε το πιρούνι κάτω κατά τη διάρκεια του γεύματος! Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει αλλά συνήθως κρατάμε το πιρούνι όσο είμαστε καθισμένοι στο τραπέζι, με αποτέλεσμα να τσιμπολογάμε διαρκώς. Μιλήστε με τους γύρω σας, απολαύστε την παρέα και όχι μόνο το φαγητό.


Ξέρετε τι πρέπει να φάτε! Κρέας (χωρίς πετσούλες, λιπάκια κλπ.) με άφθονη σαλάτα. Αν μάλιστα ξεκινήσετε με τη σαλάτα πρώτα, ακόμα καλύτερα. Τα υπόλοιπα όπως: πατάτες, ψωμιά, πίτες απλά προσθέτουν θερμίδες και στο κάτω κάτω δεν είναι “τσικνιστά”.


Ειδικά:


1. Να είσαι επιλεκτική με κρέας όπως το λουκάνικο ή το κεμπάπ που ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρη με το κρέας ή τα συντηρητικά που περιέχουν.


2. Όταν κάτι δεν σου αρέσει πολύ, δεν χρειάζεται να το ξεκοκαλίσεις. Δεν σου αρέσει ένα τυροπιτάκι, μην φας το ταψί. Δεν σου αρέσει η προβατίνα, μην την δοκιμάσεις καν.


3. Τίμησε τον κανόνα: 1 πιρουνιά κρέας, 2 πιρουνιές σαλάτα.


4. Φρόντισε η σαλάτα σου να είναι πράσινη και φρέσκια χωρίς σος ή αυγά- αρκετή πρωτεΐνη θα πάρεις από το κρέας.


5. Όσο για το κρέας, τίμησε καλαμάκι ή φιλέτο κοτόπουλο και ψαρονέφρι.


6. Με τόσο κρέας, μετρίασε το αλκοόλ (καλύτερο το κρασί) και τα γλυκά (ποιός νοιάζεται για το επιδόρπιο σήμερα!;).


7. Αν το τσιμπούσι είναι μεσημεριανό, ωραία. Αν το τσιμπούσι είναι βραδινό, προσοχή στο φούσκωμα.


8. Τη ζημιά στη γραμμή σου, θυμίσου πως δεν θα την κάνει το καλαμάκι κοτόπουλο αλλά η πιτούλα (ακόμα και αλάδωτη στα κάρβουνα), η σος (προτίμησε γιαούρτι σκέτο), οι τηγανητές πατάτες (απόφυγέ τες εντελώς) και τα κίτρινα τυριά (προτίμησε ανθότυρο).


9. Εκεί που νιώθεις πως χόρτασες, σταμάτα! Η χαρά της ημέρας δεν είναι να παραφάς αλλά να χορέψεις και να κάνεις χάζι με την παρέα.


10. Το καλύτερο επιδόρπιο αν επιμείνεις να φας, είναι γιαούρτι με φρούτα ή frozen yogurt!


womenonly.gr