Ένα εύκολο μεσημεριανό και ταυτόχρονα νόστιμο και χορταστικό έφτιαξε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που τη βοηθά στο αδυνάτισμα. Είναι γνωστό ότι ακολουθεί μια προσεγμένη διατροφή, προκειμένου να χάσει τα περιττά κιλά μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου της και τα πάει περίφημα. Η όμορφη παρουσιάστρια ακολουθεί ένα υγιεινό πρόγραμμα καθημερινά που τη χορταίνει χωρίς να της προσθέτει επιπλέον θερμίδες.

Μάλιστα, πριν από μία ώρα, μέσα από ένα story που ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, μας έδειξε το νόστιμο και εύκολο μεσημεριανό που ετοίμασε, το οποίο είναι ο σύμμαχός της στη δίαιτα.

Το εύκολο μεσημεριανό της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Ο αρακάς είναι μια θρεπτική και νόστιμη επιλογή που μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία του αδυνατίσματος. Πρόκειται για ένα όσπριο πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, το οποίο αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος με υγιεινό τρόπο – ανάμεσά τους και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που το ετοίμασε για μεσημεριανό.

Πλούσιος σε φυτικές ίνες, παρέχοντας αίσθηση κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο αρακάς είναι χαμηλός σε θερμίδες, με ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λαχανικό να περιέχει περίπου 125 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει την ανάγκη για σνακ ανάμεσα στα γεύματα, συμβάλλοντας στην αποφυγή των… ατασθαλιών!

Το εύκολο μεσημεριανό της Σπυροπούλου είναι ο αρακάς
Instagram

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αρακάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σε μέταλλα, όπως σίδηρος και μαγνήσιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για τη διατήρηση της ενέργειας και τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Με αυτά ως βασικά πλεονεκτήματα αλλά και με το γεγονός ότι είναι ένα εύκολο στο μαγείρεμα φαγητό, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου το έχει εντάξει στη διατροφή της με τον κλασικό τρόπο: Με κόκκινη σάλτσα, καρότα και πατάτες.

Είναι μια νόστιμη και ευέλικτη επιλογή που βοηθά στο αδυνάτισμα, ενώ παράλληλα προάγει την υγεία, μια εξαιρετική τροφή για δίαιτα, προσφέροντας θρέψη, κορεσμό και ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Φτιάξε το εύκολο μεσημεριανό της Κωνσταντίνας

Μια πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr είναι η καλύτερη πρόταση για να πετύχεις το εύκολο και νόστιμο μεσημεριανό της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Εύκολο μεσημεριανό αρακάς κοκκινιστός
Shutterstock

Υλικά

  • 500 γρ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα μέτρια
  • 2 πατάτες μέτριες κομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας γεμάτη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
  • Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια.
  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/4 φλ ελαιόλαδο, το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.
  • Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για 1´.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.
  • Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση ο κοκκινιστός αρακάς.
  • Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.