Γύμνασε γλουτούς και πόδια χωρίς χωρίς εξοπλισμό, μόνη στο σπίτι

Εύκολο και αποτελεσματικό

Γύμνασε γλουτούς και πόδια χωρίς χωρίς εξοπλισμό, μόνη στο σπίτι

Μετά τις ασκήσεις για τα χέρια (δείτε τις εδώ) η fitness coach του Youweekly.gr, Σάντυ Κανιού, μας δείχνει εύκολες ασκήσεις που δεν χρειάζονται εξοπλισμό και μπορεί να τις κάνει όποιος επιθυμεί στο σπίτι του, για να γυμνάσει πόδια και γλουτούς!

Ποια γυναίκα δε θέλει να έχει γυμνασμένα πόδια και γλουτούς. Σίγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο αλλά με λίγη προσπάθεια και βοήθεια από εμένα σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα. Κάνε τις ασκήσεις που σου δείχνω και θα δεις μεγάλη διαφορά. Τα πόδια σου θα σφίξουν, οι γλουτοί σου θα αποκτήσουν πιο στρογγυλεμένη όψη ενώ το δέρμα σου θα γίνει πιο λείο.

Ξεκίνα τώρα…

Ασκησιολόγιο για πόδια και γλουτούς

Άσκηση 1: ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΟΔΙΩΝ

Ξαπλώνεις σε πλάγια θέση στο στρώμα σου. Τα πόδια σου θα πρέπει να είναι ενωμένα και ελαφρώς λυγισμένα. Ξεκολλάς το ένα πόδι από το άλλο, το σηκώνεις μέχρι το ύψος της λεκάνης και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνεις την κίνηση μέχρι να τελειώσει ο χρόνος.

Tips: Να σηκώνεις το πόδι ελέγχοντας την κίνηση από την κοιλιά σου.

Άσκηση 2: ΚΛΩΤΣΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΨΗΛΑ

Έρχεσαι σε θέση τετραποδική. Στηρίζεσαι στις παλάμες και στις μύτες των ποδιών. Κλωτσάς με το ένα πόδι λυγισμένο πάνω και ψηλά .

Tips: Η κλωτσιά ψηλά θα πρέπει να ξεπερνάει το ύψος του γλουτού. Το σώμα θα πρέπει να παραμένει ίσιο και η κίνηση να ελέγχεται από τον πυρήνα.

Άσκηση 3: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΟΔΙΩΝ

Στέκεσαι σε όρθια θέση, τοποθετείς τα χέρια στην ευθεία του στήθους ή στη μέση σου. Προβάλλεις μπροστά το ένα πόδι και λυγίζεις μέχρι τις 90μοίρες.

Αφού ολοκληρώσεις το χρόνο σου στο ένα πόδι, επαναλαμβάνεις το ίδιο και στο αντίθετο.

Tips: Θα πρέπει να κρατάς ίσια την πλάτη και το γόνατό σου να μην περνά τη μύτη του ποδιού.

Άσκηση 4: ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Στέκεσαι σε όρθια θέση με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθετείς τα χέρια σταυρωμένα μπροστά σου, στην ευθεία του στήθους ή στη μέση σου. Κατεβαίνεις μέχρι τις 90 μοίρες και επιστρέφεις στην αρχική θέση.

Tips: Θα πρέπει τα γόνατά σου να μην περνούν τις μύτες των ποδιών σου και η πλάτη σου να παραμένει σε ευθεία.

Στείλε μου inbox στο Instagram ή στο Facebook, αν χρειαστείς τη βοηθειά μου.