Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ! Ανακαλεί άρον άρον σαπούνια από την αγορά!

Αν τα έχετε σπίτι σας πετάξτε τα αμέσως!

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ! Ανακαλεί άρον άρον σαπούνια από την αγορά!

Στη λήψη μέτρων για την απαγόρευση καλλυντικών προϊόντων (κυρίως σαπουνιών), λόγω του ότι η εμφάνισή τους προσομοίαζε τρόφιμα, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα, αποσύρει τα σαπούνια της εταιρείας Fresh Line: Homemade Gourmet Soaps, Ekmek Kataif Soap, Fig Soap, Leto Soap και σαπούνια σε σχήμα ντόνατς γλυκών ή φρούτων. Διαβάστε παρακάτω...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, «τα προϊόντα αυτά μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος, χρώματος και μεγέθους, το προϊόν θα μπορούσε εσφαλμένα να θεωρηθεί ως τρόφιμο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει παιδιά στο να βάλουν στο στόμα τους μικρά κομμάτια του, προκαλώντας πνιγμό. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό των Καλλυντικών και με τις απαιτήσεις της Οδηγίας για προϊόντα που ομοιάζουν με τρόφιμα».

Δείτε ακόμη: Σώθηκε από θαύμα η Ζέτα Δούκα! Το σφοδρό ατύχημα που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή!

Παράλληλα, ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ή εξακολουθούν να προμηθεύεται παρόμοια καλλυντικά προϊόντα, που έχουν παρασκευασθεί και διατεθεί κατά παρέκκλιση των διατάξεων, να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη και το χειρισμό τους, ιδιαίτερα παρουσία παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό 1223/2009 περί καλλυντικών προϊόντων,
«η παρουσίαση ενός καλλυντικού προϊόντος και ιδίως η μορφή, η οσμή, το χρώμα, η εμφάνιση, η συσκευασία, η σήμανση, ο όγκος ή οι διαστάσεις του δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών λόγω σύγχυσης με είδη διατροφής, σύμφωνα με την οδηγία 87/357/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 1987 για την προσέγγιση των νομοθεσιών των κρατών μελών που αφορούν τα προϊόντα που, επειδή δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ή την ασφάλεια των καταναλωτών» (παράγραφος 10)

Δείτε ακόμη: Γιώργος Μαυρίδης: Η απίστευτη αποκάλυψη για τον Σάκη Τανιμανίδη! Πώς τον έχει αποθηκευμένο στο κινητό του;

Πανευρωπαϊκή λίστα
Στη ίδια λίστα περιλαμβάνονται ακόμη 73 καλλυντικά από διάφορες χώρες της Ευρώπης και προϊόντα από κραγιόν μέχρι και βερνίκια νυχιών.

athensmagazine.gr

TAGS