Μεγάλη προσοχή! Τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να ξαναζεσταίνουμε!

Ειδικά το Νο.1 το κάνουμε όλοι!

Μεγάλη προσοχή! Τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να  ξαναζεσταίνουμε!

Το φορτωμένο πρόγραμμα και οι αυξημένες υποχρεώσεις, κάνουν το καθημερινό μαγείρεμα μια δύσκολη υπόθεση. Αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να ξαναζεστάνουμε!

Γι’ αυτό είναι πολλοί εκείνοι που μαγειρεύουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, ώστε να το έχουν και για την επόμενη μέρα.

Με ένα απλό ζέσταμα στην κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων, έχετε έτοιμο το γεύμα σας. Γνωρίζατε όμως πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ζεσταίνετε δεύτερη φορά;

Κοτόπουλο

Όταν ζεσταίνεται το κοτόπουλο, οι φυσικές πρωτεΐνες που περιέχει, αλλάζουν δομή και μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές για το πεπτικό σας σύστημα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το θερμάνετε, φροντίστε να είναι για λίγη ώρα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μανιτάρια

Η αναθέρμανση των μανιταριών μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ακόμα και επιπλοκές στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι καλό να μην τα αναθερμαίνετε και να τα αφαιρείτε από τα πιάτα που ζεσταίνονται ξανά. Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια.

Πατάτες

Η αναθέρμανση της πατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των βασικών διατροφικών θρεπτικών συστατικών της και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την ανάπτυξη επιβλαβών χημικών ουσιών. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

Αυγά

Είτε βραστά, τηγανητά ή ομελέτα, τα αυγά όταν αναθερμαίνονται μπορούν να προκαλέσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ.

Σπανάκι

Γεμάτα με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, τα φυσικά νιτρικά ιόντα στο σπανάκι, γίνονται νιτρώδη όταν θερμαίνονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στα κύτταρα του σώματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Σέλερι

Σαν το σπανάκι, έτσι και το σέλερι, δεν πρέπει να θερμαίνεται για τους ίδιους λόγους. Γι’ αυτό φροντίστε να τα καταναλώνετε τη μέρα που μαγειρεύονται.

Παντζάρια

Τα παντζάρια πρέπει να καταναλώνονται έπειτα από την αρχική τους παρασκευή. Το ζέσταμά τους τα καθιστά μη φαγώσιμα και επικίνδυνα για τον οργανισμό.

Αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ! Κάποια προκαλούν καρκίνο!

Υπάρχουν 7 τρόφιμα που δεν θα πρέπει ποτέ να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, αν θέλετε το καλό της υγείας σας και να αποφύγετε τον καρκίνο!

Μια όμορφη συσκευασία μπορεί να κάνει κάθε προϊόν ελκυστικό στον πελάτη, όμως πόσο συχνά σκέφτεστε αν όλα αυτά τα τόσο λαχταριστά και φαινομενικά υγιηνά τρόφιμα που έχετε αγοράσει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, κάνουν όντως καλό στον οργανισμό σας;

1. Φρέσκες κομμένες σαλάτες:
Οι βακτηριολόγοι ειδοποιούν ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο τρόφιμο. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι έτοιμες για κατανάλωση, περιέχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσχημα προβλήματα στον οργανισμό. Ο λόγος είναι ότι αυτά προέρχονται από το έδαφος που τα λαχανικά κόπηκαν και δεν έχουν εξαφανιστεί, διότι η σαλάτα δεν είναι επεξεργασμένη θερμικά. Για να είστε καλυμμένοι, πάντα να πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ.

2. Λουκάνικα:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα λουκάνικα, το μπέικον και γενικά τα αλλαντικά προκαλούν καρκίνο. Τα νιτρώδη στοιχεία που περιέχονται σε αυτά, μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, ουσίες ισχυρά καρκινογόνες που βλάπτουν το έντερο. Επιπροσθέτως, το καπνιστό κρέας μπορεί να περιέχει και βενζοπυρένιο, μια άλλη καρκινογόνα ουσία. Γενικά είναι καλύτερο να αγοράσετε από τον κρεοπώλη σας ένα κομμάτι καλό κρέας και να το τρώτε σε σάντουιτς ή σαν συνοδευτικό.

3. Συσκευασμένο πράσινο τσάι:
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το συσκευασμένο πράσινο τσάι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω ρόφημα. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει. Μάλιστα τα αντιοξειδωτικά μιας κούπας του, αντιστοιχούν σε 20 τέτοια μπουκάλια. Καλύτερα λοιπόν να βράζετε εσείς το τσάι.

4. Οι τροφές που περιέχουν φρούτα:
Τα γιαούρτια με φρούτα και μαρμελάδες μπορεί να φαίνονται πολύ λαχταριστά, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν αντικατάστατα φρούτων που είναι φθηνά και εύκολα να παραχθούν. Άλλωστε, όπως θα δείτε και πάνω στις συσκευασίες αυτών των τροφίμων, αναφέρεται ότι μόνο 20-40% περιέχουν αληθινά φρούτα.

5. Μαγιονέζα:
Κανονικά αυτό το προϊόν αποτελείται από αυγά, ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύματα. Η μαγιονέζα που πωλείται στο σούπερ μάρκετ εκτός από αυτά έχει πολλά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές. Ακόμα και η ελαφριά έκδοση της, προκειμένου να διατηρήσει τη γεύση και τη σύσταση της, έχει περισσότερο άμυλο και ζάχαρη. Γενικά πρόκειται για ένα εντελώς ανθυγιεινό τρόφιμο, όμως αν σας αρέσει τόσο καλύτερα να τη φτιάξτε τη δική σας.

6. Αλεσμένα μπαχαρικά:
Ο λογος, διότι είναι πολύ εύκολο να αναμειχθούν με άλλες φθηνότερες ουσίες. Π.χ. πολύ συχνά αντί για κανέλα πουλούν κασία και κριθάρι αντί για σαφράν. Οπότε καλύτερα να τα παίρνετε στη φυσική τους μορφή και να τα αλέθετε οι ίδιοι.

7. Ψωμί:
Το ψωμί των σούπερ μάρκετ συνήθως παράγεται από χημικά επεξεργασμένο αλεύρι, που αντέχει στο χρόνο και είναι ασφαλές από τα έντομα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει απολύτως κανένα θρεπτικό συστατικό. Επομένως επιλέξτε να κάνετε τα ψώνια σας από το φούρνο της γειτονιάς.