Φοράς το λαστιχάκι των μαλλιών σου στο χέρι; Τότε κινδυνεύεις να πάθεις...

Μπορεί να καταλήξεις σε κώμα!

Φοράς το λαστιχάκι των μαλλιών σου στο χέρι; Τότε κινδυνεύεις να πάθεις...

Φοράς το λαστιχάκι των μαλλιών σου στο χέρι; Τότε κινδυνεύεις να πάθεις σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μεγάλη προσοχή!

Μπορεί να είναι πρακτικό και να θέλουμε να το έχουμε συνέχεια μαζί μας για να πιάνουμε τα μαλλιά μας στα γρήγορα, ωστόσο δεν κάνει καλό στην υγεία μας.

Μια κοπέλα από το Λουσβιλ παρατήρησε ένα εξόγκωμα στο χέρι της, κάτι που ο γιατρός που πήγε να την εξετάσει της είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και της έδωσε αντιβιοτικά. Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: Έκανε φαλάρκα! Το λάθος που κάνετε όλες κορίτσια!

Ωστόσο, άρχισε να αισθάνεται ένα έντονο κάψιμο με αποτέλεσμα να πάει στα επείγοντα περιστατικά. Εκεί ή ανακάλυψε ότι το πολύχρωμο λαστιχάκι της είχε προκαλέσει τρεις διαφορετικές μολύνσεις στον καρπό της.

λαστιχάκι στο χέρι πρόβλημα

Το λαστιχάκι είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί με αποτέλεσμα τα μικρόβια που είχε εισχώρησαν στο δέρμα της μέσω των πόρων και των θυλάκων των τριχών.

Η κοπέλα αν δεν είχε πάει έγκαιρα στο νοσοκομείο, η μόλυνση θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε σήψη. «Μπορεί να καταλήξεις σε κώμα. Οι λειτουργίες του σώματος σταματούν», εξηγεί ο γιατρός της.

"Κάθεστε στον αέρα" στην τουαλέτα επειδή σιχαίνεστε; Μόλις δείτε τι θα πάθετε, θα το κόψετε αμέσως!

Αν "κάθεστε στον αέρα" στην τουαλέτα επειδή σιχαίνεστε... μόλις δείτε τι θα πάθετε, θα το κόψετε αμέσως!

Φαίνεται λογικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν στεκόμαστε έτσι πάνω από τη λεκάνη ή κάνουμε βαθύ κάθισμα πατώντας με τις φτέρνες πάνω στη λεκάνη, τότε πιέζουμε έντονα και ζορίζουμε το πυελικό έδαφος. Όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα, το πυελικό έδαφος θα πρέπει να είναι χαλαρό.

Όταν στηριζόμαστε στον αέρα, δεν επιτρέπουμε στους μυς του πυελικού εδάφους να χαλαρώσουν επαρκώς, και αυτό οδηγεί σε μία σειρά από αντισταθμιστικές κινήσεις. Πολλοί μύες αναγκαστικά πρέπει να ενεργοποιηθούν για να στηριχθείτε στον αέρα και να μη χάσετε την ισορροπία σας.

Όταν, όμως, οι μύες του πυελικού εδάφους δεν είναι χαλαροί, τότε η ουροδόχος κύστη και το παχύ έντερο δεν αδειάζουν πλήρως. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα αποδυναμωμένο πυελικό έδαφος και μία σειρά από άλλα προβλήματα, όπως λοιμώξεις, επιτακτική ούρηση, ακράτεια και/ ή πρόπτωση.

Εάν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που σιχαίνονται να πηγαίνουν σε δημόσιες τουαλέτες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε προστατευτικά καλύμματα μίας χρήσης στη λεκάνη ή να φτιάχνετε το δικό σας κάλυμα από χαρτί υγείας.

Μυρίζει «ψαρίλα» η ευαίσθητη περιοχή σας; Πηγαίνετε αμέσως στον γιατρό! Έχετε...

Μήπως μυρίζει «ψαρίλα» η ευαίσθητη περιοχή σας; Τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας; Πηγαίνετε αμέσως στον γιατρό γιατί δεν φαντάζεστε τι έχετε!

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουμε και πολλά για την ανατομία του σώματός μας, λόγω της κοινωνίας που μας έχει μάθει να ντρεπόμαστε και να νοιώθουμε αμηχανία για το σώμα μας.

Πολλές από εμάς, έχουμε διδαχθεί από νεαρή ηλικία να ντρεπόμαστε για οτιδήποτε αφορά στο σώμα μας και να σκεφτόμαστε λάθος.

Το ίδιο ισχύει και για τα απόκρυφά μας μέρη, οδηγώντας πολλές γυναίκες να αισθάνονται άγχος ή ανασφάλεια για την εμφάνιση των γυναικείων χαρακτηριστικών τους. Μερικές φορές, η στάση αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κάποια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.

Βάζετε χαρτί υγείας στο κάθισμα τουαλέτας όταν είστε έξω; Μόλις δείτε τι «κολλάτε» θα πάθετε σοκ!

Ο γυναικείος κόλπος, είναι ένα μέρος του σώματός που όλες θα πρέπει να γνωρίζουμε και να νοιαζόμαστε για αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να αισθανόμαστε ντροπή. Εξάλλου, κάνει καταπληκτικά πράγματα!

Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες, είναι η μυρωδιά της ευαίσθητης περιοχής. Μερικές προσπαθούν να την καλύψουν με αρώματα και αρωματικά προϊόντα, τα οποία μπορεί τελικά να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Πάντως να ξέρετε πως ότι και να κάνετε, η ευαίσθητη περιοχή θα μυρίζει ούτως ή άλλως.

Αν ανησυχείτε ότι η μυρωδιά του κόλπου σας είναι κάπως λάθος, διαβάστε για να δείτε πως «υποτίθεται» ότι πρέπει να μυρίζει και πώς να την κρατήσετε σε υγιή επίπεδα.

Γιατί η ευαίσθητη περιοχή έχει κάποια μυρωδιά;

Ο γυναικείος κόλπος, είναι το σπίτι δισεκατομμυρίων βακτηρίων που κρατούν τα πράγματα σε ισορροπία, αλλά τα βακτήρια του καθενός ποικίλουν.

Κάθε κόλπος έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά, έτσι αυτό σημαίνει ότι το αιδοίο, ο κόλπος και άλλα μέρη του αναπαραγωγικού μας συστήματος, θα μυρίζουν όπως εμείς.

Ποια είναι η φυσιολογική μυρωδιά;

Καμία ευαίσθητη περιοχή δεν μυρίζει το ίδιο με κάποια άλλη, αλλά ως επί το πλείστων, όλες έχουν μια ελαφρώς ξινή μυρωδιά.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόλπος είναι ελαφρώς όξινος, αφού η οξύτητα κρατά τις λοιμώξεις και άλλα θέματα μακριά.

Θα μπορούσε ακόμη και να μυρίζει μια μυρωδιά μούχλας που οφείλεται στον ιδρώτα, αλλά και αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό.

Πότε η μυρωδιά δεν είναι φυσιολογική;

Οι δύο οσμές που πρέπει να ελέγχουμε, είναι η μυρωδιά ψαριού και η μυρωδιά του σάπιου.

Η μυρωδιά ψαριού είναι συχνά σημάδι βακτηριακής λοίμωξης, όπως είναι η βακτηριακή κολπίτιδα.

Η μυρωδιά που δίνει την αίσθηση του σάπιου, είναι σημάδι ότι έχει μείνει κάτι εκεί που δεν θα έπρεπε, όπως ένα ταμπόν ή ένα κομμάτι από ταμπόν.

Αν μυρίζει κάτι τέτοιο, ή οποιαδήποτε άλλη δυνατή και ασυνήθιστη μυρωδιά, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεπτόμαστε έναν γιατρό.

Τι μπορεί να επηρεάσει μυρωδιά;

Οι τροφές που τρώμε μπορεί να επηρεάσουν την μυρωδιά του κόλπου μας.

Τα πικάντικα τρόφιμα και το σκόρδο, μπορεί να κάνουν τα πράγματα πιο πικάντικα εκεί κάτω. Ακριβώς όπως η αναπνοή μας μπορεί να επηρεαστεί από αυτά που τρώμε, έτσι μπορεί να γίνει και εκεί.

Αυτά που τρώμε μπορούν επίσης να επηρεάσουν και τη μυρωδιά των ούρων μας, οπότε κατά συνέπεια και τη μυρωδιά του αιδοίου μας.

Πώς να κρατήσουμε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή και υγιή;


#1 Καθαριότητα

Η καθαριότητα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τη διατήρηση του αιδοίου και του κόλπου υγιή.

Αποφεύγουμε τη χρήση μεγάλης ποσότητας σαπουνιού στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς μπορεί να χαλάσει την ισορροπία του pH.

Ο καλύτερος τρόπος, είναι απλά να το πλένουμε με λίγο ζεστό νερό στο ντους. Το καλό στέγνωμα, παίζει σημαντικό ρόλο.

Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τα αρωματικά προϊόντα

Μερικές γυναίκες προσπαθούν να καλύψουν τη φυσική τους μυρωδιά με αρωματικά προϊόντα όπως σαπούνια, ή ακόμα και άρωμα.

Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με αυτά τα προϊόντα όμως. Τα συστατικά τους μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του αιδοίου, καθώς και τις βλεννώδεις μεμβράνες στο εσωτερικό.

Παραμένουμε ενυδατωμένες

Όταν πίνουμε αρκετό νερό, ολόκληρο το σώμα μας να λειτουργεί ομαλά.

Ο κόλπος έχει μια φυσική υγρασία και το νερό διατηρεί την περιοχή υγρή και τη λιπαίνει. Η ξηρότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και δυσφορία, ενώ επίσης μπορεί να κάνει το σεξ επώδυνο.

Το γιαούρτι είναι απαραίτητο

Το γιαούρτι, καθώς και το κεφίρ, είναι οι καλύτεροι φίλοι του κόλπου. Είναι γεμάτα με προβιοτικά που όχι μόνο κρατούν το πεπτικό σύστημα υγιές, αλλά και τον κόλπο.

Αυτά τα βακτήρια κρατούν το pH σε ισορροπία. Επιπλέον, βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και την κολπίτιδα.

Το ασβέστιο στο γιαούρτι είναι επίσης ένα μεγάλο μπόνους.

Πρέπει να τρώμε πολλά φρέσκα φρούτα

Οι γυναίκες που τρώνε πολλά φρέσκα φρούτα, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ινομυώματα της μήτρας.

Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται επίσης, ότι ορισμένα φρούτα μπορούν να αλλάξουν τη μυρωδιά του κόλπου, αλλά επειδή το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό, τα αποτελέσματα θα διαφέρουν.

Δημοφιλή φρούτα για ένα φρέσκο κόλπο είναι τα μήλα, ο ανανάς, το μάνγκο, τα βατόμουρα, το καρπούζι, οι φράουλες, τα εσπεριδοειδή, και τα cranberries.

Απευθυνόμαστε σε ένα γιατρό αν πιστεύουμε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά

Αν δεν πηγαίνουμε στο γιατρό μας όταν υπάρχει ένα πρόβλημα όπως μια περίεργη οσμή, φαγούρα, ή τσούξιμο από ντροπή ή αμηχανία, τότε κάνουμε κακό στον εαυτό μας!