Πυρίτιο: Το ήξερες ότι είναι το πιο πολύτιμο «συστατικό» για υγιές δέρμα, λαμπερά μαλλιά & δυνατά νύχια;

Δες τι μπορεί να σου προφέρει το ευεργετικό αυτό «μέταλλο» και πού θα το βρεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Γύρισες από τη διακοπές και θέλεις να δώσεις ένα boost ανανέωσης και αναζωογόνησης σε επιδερμίδα, μαλλιά και νύχια που έχουν ταλαιπωρηθεί από τη φθορά του καλοκαιριού;

Εάν ναι, τότε σίγουρα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου το πολύτιμο πυρίτιο, που χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του θα φροντίσει την επιδερμίδα σου αντιστρέφοντας τα σημάδια του χρόνου, ενώ ακόμη θα ενισχύσει τα μαλλιά και θα τονώσει τα νύχια σου αποτρέποντας παράλληλα την οστεοπόρωση και την οστεοπενία.

Μάθε για το πυρίτιο, το πολύτιμο συστατικό για δέρμα, μαλλιά & νύχια

Το πυρίτιο είναι ένα από τα κορυφαία 10 φυσικά στοιχεία που υπάρχουν στο σώμα μας, σχεδόν το διπλάσιο της ποσότητας του σιδήρου. Βρίσκεται σχεδόν παντού, στο αίμα, στα όργανα και στους ιστούς, ενώ ακόμη λειτουργεί ως συν-παράγοντας σε ορισμένες αντιδράσεις των ενζύμων. Βασική του λειτουργία είναι να κάνει τους μύες πιο δυνατούς, το αίμα πιο ζεστό και τα μαλλιά πιο λαμπερά. Ακόμη, ενδυναμώνει όλες τις μεμβράνες, τους ιστούς των συνδέσμων, τα τοιχώματα των αρτηριών, τα τοιχώματα του λάρυγγα, το εξωτερικό και εσωτερικό μέρος των διαφόρων οργάνων του σώματος και τα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα, ενώ επιπλέον συμβάλλει σε μια υγιή όψη σε δέρμα και νύχια.

florasil medmelon

Πού θα το βρεις

Το πιο πλούσιο σε οργανικό πυρίτιο φυτό θεωρείται το Εκουιζέτο (Εquisetum Arvense) ή αλλιώς πολυκόμπι. Θεωρείται από τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία των ρευματικών αρθριτικών προβλημάτων και βοηθά στις αναπνευστικές παθήσεις, τη χρόνια βρογχίτιδα και φυματίωση, την αναιμία και την εξασθένηση του οργανισμού. Τέλος χρησιμοποιείται για τα ευαίσθητα νύχια διότι τα κάνει πιο δυνατά. Πού θα το βρεις; Στη σύνθεση του Florasil της Flora, το οποίο είναι ένα 100% καθαρό, υδατικό βοτανικό εκχύλισμα πυριτίου από Spring Horsetail (Equisetum Arvense), που προσφέρει στον οργανισμό στοιχειώδες οργανικό πυρίτιο, θεμελιώδες συστατικό του κολλαγόνου, αλλά σπάνιο στις τροφές που τρώμε.

Γιατί να το επιλέξεις;

Το Florasil της Flora έχει ως πυρήνα της σύνθεσής του το οργανικό πυρίτιο, που ενισχύει το κολλαγόνο και υποστηρίζει οστά, αρθρώσεις και συνδετικούς ιστούς. Προέρχεται από υδατική εκχύλιση του φυτού Equisetum Arvense, φυσική πηγή πυριτίου και 30 άλλων μετάλλων και συμβάλλει στη φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου υποστηρίζοντας έτσι τη διατήρηση καλής υγείας, την αποκατάσταση προβλημάτων του συνδετικού ιστού και τη φυσική ομορφιά του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

florasil medmelon

Τι κάνει
  • Είναι ζωτικής σημασίας για γερά οστά, αρθρώσεις και συνδέσμους.
  • Διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  • Συμβάλλει στην ανάπτυξη δυνατών μαλλιών και στην ευκαμψία των νυχιών.
  • Έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.
Πάρε μια μικρή γεύση για τις πολύτιμες ιδιότητές του μέσα από το παρακάτω βίντεο
Info

Θα το βρεις σε φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα. Πληροφορίες στο www.medmelon.gr