Προβιοτικά για βρέφη & παιδιά: Πόσο απαραίτητα είναι για την υγιή ανάπτυξή τους;

Ανακάλυψε τα οφέλη τους

Προβιοτικά για βρέφη & παιδιά: Πόσο απαραίτητα είναι για την υγιή ανάπτυξή τους;

Η χρήση των προβιοτικών δεν είναι απαραίτητη μόνο για την καλή υγεία των ενηλίκων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το πεπτικό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα ή λαμβάνουν κάποια αντιβίωση αλλά και για τα βρέφη και τα παιδιά, όπως άλλωστε δείχνουν και πρόσφατες μελέτες.

Και αυτό γιατί η σωστή χορήγησή τους σε παιδιά βρεφικής και παιδικής ηλικίας μπορεί να μειώσει τυχόν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ενώ ακόμη ενδέχεται να συμβάλλει σημαντικά στο να "χτίσουν" ένα υγιές ανοσοποιητικό απορροφώντας ακόμη καλύτερα πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα.

Γιατί τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για βρέφη & παιδιά;

Τα βρέφη μπορεί να υποφέρουν από κολικούς και βρεφικές διάρροιες, ενώ όσα γεννήθηκαν με καισαρική ή/και δε θηλάζουν στερούνται κάποιων προβιοτικών στελεχών που τους είναι απαραίτητα για όλη τους τη ζωή.

Ακολούθως, τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο κολλούν συχνά διάφορες ιώσεις, παίρνουν αντιβιώσεις που διαταράσσουν την εντερική τους χλωρίδα, κι έχουν αυξημένη ανάγκη βιταμινών και μετάλλων.

Σε όλες τις ηλικίες ωφελούνται σημαντικά από τη λήψη προβιοτικών καθώς μέσω αυτών ενισχύεται το μικροβίωμά τους με φιλικά βακτήρια που συμβάλλουν σε γερό ανοσοποιητικό και εύρυθμο πεπτικό.

medmelon_προβιοτικά

Στη σειρά συμπληρωμάτων της καναδικής εταιρείας Flora (FMD), που διαθέτει η MedMelon στην Ελλάδα, θα βρεις δυο ευεργετικά συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά για βρέφη και παιδιά: το Toddler’s Probiotic, και το Kid's Probiotic που θα δώσουν στον μικρό σου θησαυρό όλα όσα χρειάζεται.

Είναι Μη Γενετικά Τροποποιημένα προϊόντα (Non GMO), χωρίς αλλεργιογόνα και γλουτένη και περιέχουν επιλεγμένες καλλιέργειες που διαθέτουν κλινικές έρευνες κι έχουν άμεση δυνατότητα αποικισμού στους βλεννογόνους.

Ανήκουν στην σειρά των 7 προβιοτικών της Flora, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία και ανάγκη και αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές σε συμπληρώματα για παιδιά.

medmelon_προβιοτικά

Toddler’s Probiotic για βρέφη ηλικίας από 1-3 ετών

Το Toddler's Probiotic είναι ένα προβιοτικό συμπλήρωμα διατροφής της Flora για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών, που περιέχει 3 δις ζώντα βακτήρια/γραμμάριο από 6 διαφορετικές προβιοτικές καλλιέργειες.

medmelon_προβιοτικά

Τα οφέλη τους

  • Διευκολύνουν την υγιή αύξηση βάρους των βρεφών προάγοντας τη σωστή απορρόφηση της τροφής.
  • Εμπλουτίζουν τη χλωρίδα των μωρών που γεννήθηκαν με καισαρική ή που δεν θήλασαν, με τα απαραίτητα φιλικά βακτήρια και ιδιαίτερα το Β.Infantis, τον πιο σημαντικό μικροοργανισμό που βρίσκεται στη βρεφική μικροχλωρίδα.
  • Συμβάλλουν στην αποφυγή της βρεφικής διάρροιας.
  • Προάγουν τη σύνθεση του συμπλέγματος των βιταμινών Β.
  • Βοηθούν στην άμεση αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας μετά από αντιβιώσεις.
  • Είναι σε μορφή σκόνης που μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε υγρό μετά τη θέρμανσή του.
Kid’s Probiotic για παιδιά σχολικής ηλικίας

To Kid's Probiotic είναι ένα συμπλήρωμα προβιοτικών της Flora για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, που περιέχει εγγυημένα τουλάχιστον 5 δις ζώντα βακτήρια ανά κάψουλα από 6 βακτηριακές καλλιέργειες.

Τα οφέλη τους
  • Συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της εντερικής λειτουργίας.
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προφυλάσσουν από την εισβολή παθογόνων βακτηρίων.
  • Μειώνουν τις επιπτώσεις της ευαισθησίας στη λακτόζη.
  • Προάγουν τη σύνθεση του συμπλέγματος των βιταμινών Β.
  • Βελτιώνουν την πέψη και αυξάνουν την απορρόφηση μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
  • Βοηθούν στην αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας μετά από αντιβιώσεις.
  • Το L. Fermentum, ένα από τα 6 στελέχη της σύνθεσης βοηθά στην υγεία του αναπνευστικού και της επιδερμίδας σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Info

Θα τα βρείτε σε φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα. Πληροφορίες στο www.medmelon.gr.