Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 6 τρόποι για να αποφύγεις τη βαρυστομαχιά και την καούρα

Πες όχι στη δυσπεψία και στα φουσκώματα των γιορτών

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η περίοδος των γιορτών είναι μια ανάσα μακριά και όπως ξέρουμε όλοι πολύ καλά αυτό μεταφράζεται, μεταξύ άλλων, με πλούσια τραπέζια και λαχταριστά γλυκά, στα οποία φυσικά θα πρέπει να αντισταθούμε -όσο μπορούμε- προκειμένου να αποφύγουμε ανεπιθύμητες πεπτικές ενοχλήσεις όπως: καούρα, δυσπεψία, παλινδρόμηση ή και φούσκωμα στο στομάχι.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Απλά ακολουθώντας κάποιους απλούς διατροφικούς κανόνες, οι οποίοι μαζί σε συνδυασμό με τη λήψη ενός ειδικού συμπληρώματος διατροφής με πεπτικά ένζυμα όπως το Ultimate Digestive Enzyme της Flora από τη Med Melon, θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε στο έπακρον τις γιορτινές γεύσεις χωρίς να ανησυχούμε για δυσάρεστες πεπτικές ενοχλήσεις.

Απόφυγε τη δυσπεψία και τα φουσκώματα των γιορτών απολαμβάνοντας το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

  • Δώσε προσοχή στις μερίδες σου τηρώντας το ρητόν πάν μέτρον άριστον και στο φαγητό σου.
  • Προσπάθησε να τρως αργά. Το ήξερες ότι χρειάζονται 20 λεπτά για να νιώσεις χορτάτη αφού ξεκινήσεις να τρως. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να τρως γρήγορα. Έτσι και θα γεύεσαι καλύτερα το φαγητό σου και θα αισθάνεσαι πλήρης.
  • Απόφυγε τρόφιμα που μπορεί να δημιουργήσουν πεπτικές ενοχλήσεις όπως για παράδειγμα τα τηγανητά και προτίμησε φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, που θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  • Πιες πολύ νερό για να αποφύγεις τη δυσκοιλιότητα αλλά και για να μην αφυδατωθείς από την κατανάλωση αλκοόλ και βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά.

xmastable_medmelon
Shutterstock

  • Εμπλούτισε τη διατροφή σου με προβιοτικά που θα θωρακίσουν το πεπτικό σου σύστημα διατηρώντας μια καλή ισορροπία στα βακτήρια του εντέρου.
  • Ακόμη πρόσθεσε στο καθημερινό διατροφολόγιό σου πεπτικά ένζυμα, που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των τροφών. Στην πλούσια γκάμα της Flora θα βρεις ένα ευρύ φάσμα προβιοτικών αλλά και ενζύμων, όπως το μείγμα από 7 διαφορετικά πεπτικά ένζυμα, Ultimate Digestive Enzyme από τη Med Melon που διασπά γρήγορα και αποτελεσματικά όλων των ειδών τις τροφές και βοηθά σε μια ομαλή πέψη χωρίς δυσάρεστα συμπτώματα και πεπτικές ενοχλήσεις.

Ο ρόλος των πεπτικών ενζύμων και γιατί να τα επιλέξεις..

Τα πεπτικά ένζυμα βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, ελαττώνουν ερεθισμούς και τροφικές δυσανεξίες, ενώ παράλληλα διατηρούν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Επίσης, είναι ιδιαίτερα βοηθητικά όταν η διατροφή μας περιέχει υπερβολικές πρωτεΐνες, ίνες και λιπαρά.

medmelon_enzyne

Γι' αυτό το λόγο και ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε πεπτικά ένζυμα όπως το Ultimate Digestive Enzyme από τη Med Melon θα λειτουργήσει ευεργετικά συμβάλλοντας:

  • Στην συνολικά καλύτερη πέψη όλων των τροφών και τη συντομότερη παραμονή τους στο στομάχι.
  • Στη μείωση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων που συνδέονται με ατελή πέψη (αέρια, φουσκώματα, όξινες αναγωγές, καούρες, ρεψίματα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια).
  • Στη μείωση των τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών.
  • Στη συμπλήρωση των φυσικών ενζύμων που χάνονται κατά το μαγείρεμα και την επεξεργασία των τροφών.
  • Στη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την τροφή μας, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Δες περισσότερα για τα οφέλη του Ultimate Digestive Enzyme μέσα από το παρακάτω βίντεο

Info

Προϊόν ΕΟΦ. Παράγεται από τη Flora Canada. Θα το βρεις στα Φαρμακεία από τη MedMelon. Για περισσότερα κάνε κλικ στο medmelon.gr