Το ήξερες αυτό; Τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν τρως ένα κρεμμύδι κάθε μέρα;

Δεν είναι μόνο για μαγείρεμα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Το κρεμμύδι είναι ένα από τα παλαιότερα λαχανικά σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας. Η χρήση του χρονολογείται πριν από 3.500 ολόκληρα χρόνια. Για τους ειδικούς, τα κρεμμύδια είναι τροφή πρώτης κατηγορίας και όχι μόνο για μαγειρική χρήση.

Μαζί με τα ρόδια και το τσάι του βουνού, που θεωρούνται ως οι πιο υγιεινές τροφές για τον άνθρωπο, τα κρεμμύδια κατατάσσονται στις ανώτερες τροφές. Το κρεμμύδι έχει προληπτικές ιδιότητες αλλά είναι επίσης χρήσιμο στη θεραπεία πολλών χρόνιων παθήσεων, όπως στεφανιαία νόσο, διαβήτης τύπου 2 και άλλα.

Μάλιστα, μπορεί να προστατεύει την καρδιά πολύ καλύτερα από άλλες τροφές. Μειώνει τη χοληστερόλη, εμποδίζει την σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων, τα κάνει πιο ελαστικά και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

κρεμμύδι

Τι θα συμβεί στο σώμα εάν τρως ένα κρεμμύδι κάθε μέρα

Τα κρεμμύδια έχουν την ικανότητα να μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και έτσι γίνονται ο Νο1 σύμμαχος του οργανισμού στη μάχη κατά του διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας. Φυσικά, τα κρεμμύδια δεν φτάνουν για να έχεις το ιδανικό σωματικό βάρος, αλλά θα σου φανούν πολύ χρήσιμα σε αυτό τον σκοπό αν καταναλώνεις τουλάχιστον ένα τη μέρα.

Χάρη στο κρεμμύδι, η ζημιά που δημιουργούν στο σώμα τα λίπη και τα σάκχαρα εξασθενεί, οπότε τρώγοντας κρεμμύδια θα διατηρήσεις το σάκχαρό σου στο αίμα σε καλά επίπεδα και τα κιλά σου το ίδιο.

ξερά κρεμμύδια

Κρεμμύδι, ο εχθρός των ασθενειών

Οι ειδικοί έχουν συστήσει να καταναλώνουμε οπωσδήποτε ένα κρεμμύδι τη μέρα. Μάλιστα, τα φρέσκα περιέχουν πολλές σημαντικές προστατευτικές ουσίες για την υγεία. Ακόμα και τα μαγειρεμένα κρεμμύδια δεν χάνουν πολλές από τις προστατευτικές τους ιδιότητες, οπότε μας προτρέπουν να τα τρώμε και στο φαγητό, σε σαλάτες και μαγειρευτά.

Η κατανάλωση κρεμμυδιών είναι ένα από τα καλύτερα δώρα για τον οργανισμό, οπότε η συμβουλή να τρως τουλάχιστον ένα τη μέρα θα σε βοηθήσει να ζεις καλύτερα, να χάσεις πιο εύκολα βάρος και φυσικά να τονώσεις τον οργανισμό σου απέναντι στις εχθρικές διαθέσεις των ασθενειών.