Αυτό το φρούτο θα σε βοηθήσει να ξεφουσκώσεις σε χρόνο dt - Και όχι δεν παχαίνει!

Ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών στο σώμα και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Ένα φρούτο που απολαμβάνουμε με χαρά όλο τον χρόνο μάς βοηθάει να μειώσουμε το φούσκωμα της κοιλιά σε χρόνο dt, λόγω των συστατικών του που συντελούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών στο σώμα μας. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν όλοι ότι η λήψη του το απόγευμα (ή ακόμα και το πρωί) βοηθά στην καταπολέμηση του οιδήματος της κοιλιάς.

Αυτό αναφέρουν διατροφολόγοι και διάφορες μελέτες που διαψεύδουν τη δημοφιλή πεποίθηση σύμφωνα με την οποία παχαίνει. Ο Andrea Vázquez Remuiñán, φαρμακοποιός και διατροφολόγος του ομίλου Marta Masi, επιβεβαιώνει ότι το φρούτο αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για απογευματινά ή μεσημεριανά σνακ, μεταξύ άλλων, γιατί βοηθά όχι μόνο να χορτάσουμε, αλλά και να ξεφουσκώσουμε.

Το φρούτο που βοηθά στο ξεφούσκωμα της κοιλιάς σε χρόνο dt

Γύρω από την μπανάνα έχουν δημιουργηθεί πολλοί αστικοί μύθοι σχετικά με τις θερμίδες που έχει και τα κιλά που μπορεί να βάλουμε στο σώμα μας εάν τρώμε πολλές. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως όχι μόνο δεν μας προσθέτει βάρος, αλλά μας βοηθάει κιόλας στο να ξεφουσκώσουμε την κοιλιά μας σε χρόνο dt.

"Συνήθως συνιστώ να τρώμε μπανάνες το πρωί ή το απόγευμα γιατί είναι αρκετά χορταστικές και μας βοηθούν να φτάσουμε στα επόμενα γεύματα χωρίς να πεινάμε πολύ. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το πρωινό", λέει ο Vázquez Remuiñán.

φράουλες και μπανάνα
Unsplash

Τα οφέλη του καλίου της μπανάνας

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χορταστικό και εξαιρετικό για τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Και αυτή είναι το πιο σημαντικό, γιατί, όπως επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί, "το κάλιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη διατροφή".

Αυτό το μέταλλο - το οποίο, μαζί με το νάτριο, ρυθμίζει την οξεοβασική και υδρολατινική ισορροπία, τις λειτουργίες των νευρικών και μυϊκών κυττάρων, ομαλοποιώντας τον καρδιακό παλμό - διατηρεί την ισορροπία των υγρών του σώματος: μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ούρων και επομένως να μειώσει τα επίπεδα νατρίου.

Εξ ου και η σύσταση για αύξηση της κατανάλωσης φρούτων όπως οι μπανάνες, που είναι πλούσια σε κάλιο, ειδικά όταν το πρήξιμο προκαλείται από κατακράτηση νερού, επειδή βοηθούν στον έλεγχο της ισορροπίας των υγρών στο σώμα.

φρουτοσαλάτα
Unsplash

Καταρρίπτοντας τον μύθο ότι η μπανάνα παχαίνει

Αν και μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι οι μπανάνες δεν συνιστώνται για δίαιτες και ότι συγκαταλέγονται ακόμη και στις τροφές που προκαλούν φλεγμονές λόγω της φυσικής τους περιεκτικότητας σε ζάχαρη, πολλές δημοσιεύσεις επιβεβαιώνουν, το αντίθετο: Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο και μαγνήσιο βελτιώνει την υγεία των πεπτικών βακτηρίων και, ως εκ τούτου, μειώνεται η φλεγμονή στο σώμα.

Πράγματι, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υπενθυμίζουν: Η μεγάλη θρεπτική αξία αυτού του φρούτου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 1917 στο Journal of the American Medical Association, ενώ στις αρχές του 20ού αιώνα η μπανάνα ανακηρύχθηκε ως η πρώτη υπερτροφή.

Διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μπορεί να προάγει την αύξηση βάρους, αντιθέτως. Μελέτες που έγιναν για 24 χρόνια σε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες επιβεβαιώνουν ότι οι μπανάνες συνδέονται ακόμη και με την απώλεια βάρους, όπως τα μήλα ή τα αχλάδια.