5 τρόποι για να κάνεις τον πρωινό καφέ πολύ πιο υγιεινό, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Είναι ανθυγιεινός με άδειο στομάχι εκτός αν δοκιμάσεις αυτά...

Unsplash
Unsplash

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από την πρώτη γουλιά καφέ το πρωί. Ωστόσο, ήξερες ότι αυτή η αυτή η σχέση μπορεί να γίνει τοξική, αλλά και πάλι δεν μπορείς να κόψεις αυτή την όμορφη συνήθεια. Εκτός από το γεγονός ότι το σώμα είναι εθισμένο στην καφεΐνη, ο καφές ως πρώτο ρόφημα το πρωί που ξυπνά το σώμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό.

Ο καφές με άδειο στομάχι το πρωί είναι γνωστό ότι παρεμβαίνει στη φυσική παραγωγή κορτιζόλης του σώματός σας, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μειωμένη ενέργεια κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Επιπλέον, το σώμα σας χάνει υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε είστε αφυδατωμένοι όταν ξυπνάτε. Ο καφές, ως διουρητικό, θα προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια υγρών, αφήνοντάς σας ακόμα πιο αφυδατωμένους.

Προφανώς, ο πρωινός καφές δεν σας κάνει καλό. Η διατροφολόγος Suman Agarwal αποκαλύπτει 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τον πρωινό καφέ πολύ πιο υγιεινό για το σώμα σας, χωρίς να χρειαστεί να τον κόψετε.

5 τρόποι για να κάνεις τον πρωινό καφέ πιο υγιεινό για το σώμα

Ξεκινήστε σωστά τη μέρα σας

Πρώτα πρώτα, φροντίστε να αποφύγετε τον καφέ με άδειο στομάχι. Φάτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό.

Ανακάτεψεμε σοκολάτα

Πρόσθεσε στον καφέ λίγη σοκολάτα. Αυτό δεν είνα μόνο μια νόστιμη ιδέα, αλλά είναι μια εύκολα εύπεπτη πρωτεΐνη εναλλακτική του γάλακτος. Θα πουσάρει τον μεταβολισμό σας.

κοπέλα νεαρή πίνει καφέ
Unsplash

Προσθέστε κολλαγόνο

Πρόσθεσε ένα κολλαγόνο χωρίς γεύση στον καφέ. Θα ενισχύσει τη θρεπτική αξία του καφέ χωρίς να αλλοιώσει τη γεύση του. Είναι ένας από τους πιο απλούς, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεκινήσετε τη μέρα.

Για τους λάτρεις του σκούρου καφέ

Εάν είστε εξαιρετικά παθιασμένοι με τον σκούρο βαρύ καφέ (και είστε ευαίσθητοι στο γάλα), ενισχύστε τον καφέ σας προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμόνι και μια πρέζα κανέλα. Αυτό τονίζει τη γεύση και επίσης βοηθά στο να αποφύγεις ένα... βαρύ κεφάλι, ειδικά στον κρύο καιρό.

Μια σύνθετη ανατροπή

Συνδυάστε τον καφέ και το πρωινό σας και δημιουργήστε ένα γεύμα και με τα δύο. Προσθέστε κατεψυγμένες φέτες μπανάνας και ορό γάλακτος στον καφέ και κάντε τον έναν θρεπτικό latte που θα σας χαρίσει ενέργεια όλη μέρα.